Οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες της ΑΕΚ

Οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες της ΑΕΚ

Gazzetta team
Οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες της ΑΕΚ

bet365

Η σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με την Ένωση να ετοιμάζεται για το Europa League. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, παρουσίασε αναλυτικά τόσο τις ημερομηνίες των κληρώσεων και των αγώνων, μέχρι τους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα δώσει η ΑΕΚ το πρώτο παιχνίδι της ευρωπαϊκής της επιστροφής στις διοργανώσεις της UEFA, μετά από πέντε χρόνια οδυνηρής απουσίας. Θα μάθει τον αντίπαλό της ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της (θα έχει 17 «μονούς» αντιπάλους και 11 ζευγάρια του β' προκριματικού) στις 15 Ιουλίου στη Νιόν και γνωρίζει από τώρα, μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ότι θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League.

Αν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό του Europa, θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη πρόωρα στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου (μετά από μία εβδομάδα από το πρώτο ματς).

Αν προκριθεί, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 και 25 Αυγούστου (ρεβάνς).

Εννοείται ότι λόγω της αποχής της από την Ευρώπη και του χαμηλού συντελεστή της, η ΑΕΚ θα είναι στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού, αλλά και της κλήρωσης των πλέι οφ. Αν καταφέρει να φτάσει μέχρι τους ομίλους, στην κλήρωση του Μονακό λογικά θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος και δύο… αντίπαλοι να αποκλείσει μέχρι τότε!

Oι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa League και στην κλήρωση που θα γίνει στις 15 Ιουλίου στη Νιόν δεν θα είναι 29 (όσοι και οι ισχυροί εκ των 58 ομάδων που μετέχουν), αλλά τελικά θα είναι... 27, γιατί δεν θα μπορεί να κληρωθεί με Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ (ένας εκ των δύο, που θα ξεκινήσει επίσης από τον τρίτο προκριματικό, θα είναι ισχυρός), αλλά ούτε και με την ομάδα που θα έχει κληρωθεί στον δεύτερο προκριματικό με τον Πανιώνιο, γιατί όταν θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα έχουν γίνει μόνο τα πρώτα ματς του δεύτερου…

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι οι: Άλκμααρ (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Γάνδη (Βέλγιο), Κράσνονταρ (Ρωσία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Γουέστ Χαμ (Αγγλία), Χέρτα (Γερμανία), Ριέκα (Κροατία), Σασουόλο (Ιταλία), Ρίο Άβε (Πορτογαλία), Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία), Αρούκα (Πορτογαλία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) και Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία).

Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «μονοί» αντίπαλοι, δηλαδή οι ομάδες που ξεκινούν μαζί με την ΑΕΚ από τον τρίτο προκριματικό. Υπάρχουν και οι ομάδες που ξεκινούν και από τον πρώτο ή και τον δεύτερο προκριματικό και αν φτάσουν μέχρι τον τρίτο, θα είναι στους ισχυρούς. Αυτοί οι υποψήφιοι αντίπαλοι θα είναι «διπλοί» για την ΑΕΚ στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου, αφού θα κουβαλούν μαζί τους και την ομάδα που θα αντιμετωπίζουν στον δεύτερο προκριματικό! Η κλήρωση γίνεται ανάμεσα στα δύο ματς του δεύτερου προκριματικού. Μπορεί για παράδειγμα η ΑΕΚ να κληρωθεί με την Γκενκ που θα είναι μαζί με την ανίσχυρη ομάδα που θα αντιμετωπίζει από τον δεύτερο προκριματικό και αν βεβαίως οι Βέλγοι αποκλειστούν, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που στο μεταξύ θα τους έχει βγάλει νοκ άουτ!

Αυτό το γκρουπ των υποψήφιων αντιπάλων της ΑΕΚ αποτελείται από τις Γκενκ (Βέλγιο), Μάριμπορ (Σλοβενία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Παρτιζάν (Σερβία), Μίντιλαντ (Δανία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Ελσίνκι (Φινλανδία) και Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) και Ομόνοια (Κύπρος).

Το πρωί της κλήρωσης της 15ης Ιουλίου η ΑΕΚ δεν θα έχει όλες αυτές τις ομάδες ως υποψήφιες αντιπάλους αφού η UEFA σχηματίζει πέντε υπογκρούπ, τέσσερα με δώδεκα ομάδες (έξι ισχυρές και έξι ανίσχυρες) και ένα με 10. Η ΑΕΚ δηλαδή θα κληρωθεί ανάμεσα σε έξι ή πέντε υποψήφιους αντίπαλους. Που θα καλύπτουν και όλο το φάσμα από πλευράς δυναμικότητας με βάση τον συντελεστή τους…»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα