«Αυτό που ζήσαμε την φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο»

«Αυτό που ζήσαμε την φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο»

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε τις καταστάσεις που βίωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της Επιτροπής του Κυπέλλου Ελλάδας και μέλος της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης.  

«Αυτό που ζήσαμε την φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής:

«Αυτό που ζήσαμε την φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο και για μένα. Δεν έχει συμβεί τα τελευταία εκατό χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο » ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του.

Για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα φταίνε όλοι, δεν θα έλεγα ότι φταίνε κάποιοι και οι υπόλοιποι δεν φταίνε. Το φταίξιμο που αναλογεί σε μας, όμως, ήταν το λιγότερο. Τόσο εύκολα πάρθηκε μια απόφαση να γίνει η γιορτή του ποδοσφαίρου με κλειστές τις πόρτες που δεν το καταλαβαίνω. Θα μπορούσαν κατ’ αυτό τον τρόπο να κλείσουν τα γήπεδα και για το πρωτάθλημα γιατί δεν νομίζω ότι έγιναν λιγότερα επεισόδια στο πρωτάθλημα. Βρήκαν το Κύπελλο. Αυτοί που το σκέφτηκαν ή είχαν λανθασμένες πληροφορίες ή δεν το σκέφτηκαν σωστά και πήραν την απόφαση να το σταματήσουν. Δεν νομίζω ότι έφταιγε το Κύπελλο, ούτε τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα ότι αυτά ήταν η αιτία να σταματήσει αυτή η διοργάνωση».

Για την υποτίμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Σίγουρα είναι κάτι το βέβαιο, δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση τα δικά μας τα πρωταθλήματα μ’ αυτά των άλλων χωρών κι από οικονομικής άποψης, τα μεγέθη είναι δυσανάλογα» δηλώνει και σημειώνει με νόημα «όπου φτώχεια και γκρίνια. Δυστυχώς η όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, συμπαρασύρει τα πάντα και δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογία. Πάντως ό,τι συνέβη στο Κύπελλο σ’ αυτή τη φάση ήταν μια ενέργεια αχαρακτήριστη. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα»

Για τις εκλογές του Οκτωβρίου: «Όταν έχεις μπροστά σου έξι μήνες εν όψει εκλογών δεν νομίζω ότι λειτουργείς τόσο ξεκάθαρα και «αυταρχικά» γιατί πάντα κοιτάζεις να είσαι όσο το δυνατόν ηπιότερος. Σίγουρα όσο συμβαίνουν τέτοια πράγματα γίνεσαι σοφότερος και μαθαίνεις περισσότερα. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τέτοια ξανά στην Ομοσπονδία. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας φέρει σ’ αυτή την κατάσταση και να γίνουμε παγκοσμίως ρεζίλι. Πρέπει να φτιάξουμε μια νέα διοίκηση που θα δουλέψει για κάτι καλύτερο για το ποδόσφαιρο».

Best of internet