Η απάντηση του Πρινς Μπόατενγκ στο ρατσιστικό σχόλιο βουλευτή για τον αδερφό του (pic)

Η απάντηση του Πρινς Μπόατενγκ στο ρατσιστικό σχόλιο βουλευτή για τον αδερφό του (pic)

bet365

O αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με ρατσιστικό του σχόλιο για τον Τζερόμ Μπόατενγκ και ο αδερφός του, Πρινς, απάντησε με αποστομωτικό τρόπο.

Το σχόλιο με ρατσιστικές προεκτάσεις του αντιπροέδρου του γερμανικού κόμματος Alternative fuer Deutschland, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, πως «ο κόσμος θεωρεί τον Τζερόμ Μπόατενγκ καλό ποδοσφαιριστή, όμως δεν θα τον ήθελε για γείτονα του», ξεσήκωσε τρομερές αντιδράσεις, με τον αδερφό του αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου και μέλους των «πάντσερ», Πρινς Μπόατενγκ, να παίρνει θέση απαντώντας με καυστικό τρόπο.

Τα δύο αδέρφια έχουν καταγωγή από την Γκάνα, ωστόσο έχουν μεγαλώσει στη Γερμανία, με τον Τζερόμ να επιλέγει να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, ενώ ο Πρινς αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Γκάνας.

Ανεβάζοντας λοιπόν μία φωτογραφία του αδερφού του, Τζερόμ, με τη φανέλα των «πάντσερ» και το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στα χέρια του, ο Πρινς σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Αν θες να κερδίζεις τρόπαια χρειάζεσαι γείτονες σας τον αδερφό μου», ενώ στα σχετικά hashtags συμπεριέλαβε και το όνομα του Γκάουλαντ, προκειμένου να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο το που απευθύνετε το σχόλιο του.

Μετά την επίμαχη δήλωση του Γκάουλαντ, η πρόεδρος του Afd, Φρόκε Πέτρι, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα με σχετικό της σχόλιο στο Twitter:

«Ο Τζερόμ είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που δίκαια βρίσκεται στην ομάδα της Γερμανίας. Ανυπομονώ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», ενώ παράλληλα ζήτησε και δημόσια συγνώμη για το προσβλητικό σχόλιο, με τοποθέτησή της στην Βild: «Ζητώ συγγνώμη ανεξαρτήτως αυτού από τον κ. Μποατένγκ για την εντύπωση που δημιουργήθηκε».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα