7 νόμοι του ποδοσφαίρου μέσα από τον τελικό

7 νόμοι του ποδοσφαίρου μέσα από τον τελικό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τι επιβεβαίωσε ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο χθεσινός, συγκλονιστικός, τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ πολύ απλά επιβεβαίωσε κάποιους βασικούς νόμους που ισχύουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο…

Πρώτος, ότι η ομάδα που σε τέτοιο επίπεδο ανοίγει το σκορ, είναι αυτή που σχεδόν πάντα κερδίζει στο τέλος. Έστω στα πέναλτι.

Δεύτερος, ότι αν θέλεις να σταθείς σε αυτά τα ματς, πρέπει να είσαι άριστα προετοιμασμένος στις στημένες φάσεις-έτσι άνοιξε η Ρεάλ το σκορ.

Τρίτος, ότι πρέπει να έχεις στον πάγκο παίκτες μπροστινούς, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπουν και να σου κάνουν τη διαφορά, όπως έκανε ο Καράσκο της Ατλέτικο.

Τέταρτος, ότι οι ακραίοι σου μπακ οφείλουν να έχουν επιθετικές δυνατότητες. Η Ατλέτικο στο μισό ματς έκανε τις επιθέσεις της με τον Φελίπε Λουίς και στο άλλο μισό με τον Χουανφράν.

Πέμπτος, ότι οι προπονητές και το επιτελείο τους είναι υποχρεωμένοι να «διαβάζουν» και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενημερώνοντας τους παίκτες τους. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι οι παίκτες της Ρεάλ σούταραν όλα τα πέναλτι στην αριστερή γωνιά του Όμπλακ…

Έκτος, ότι δεν μπορείς να στηρίζεσαι στη διαδικασία των πέναλτι. Η Ατλέτικο πέρασε φέτος έτσι την ΠΣΒ Άϊντχοβεν και πέρσι στην Μπάγερ Λέβερκουζεν. Η τρίτη ήταν, λογικά, φαρμακερή.

Έβδομος, ότι την ιστορία πρέπει να τη σεβόμαστε. Η ιστορία στη νέα χιλιετία έλεγε ότι την κούπα θα την σήκωνε η Ρεάλ (διαβάστε το χθεσινό μου κομμάτι) και δη με τεράστια δυσκολία (όλοι οι εμφύλιοι σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν κριθεί στα πέναλτι στην παράταση η, με γκολ στο 90’)…

Κατά τα άλλα, κρίμα για την Ατλέτικο, αλλά η Ρεάλ είναι Ρεάλ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.