Σιμεόνε: «Δεν με ενοχλούν... 113 χρόνια ιστορίας στην πλάτη»

Σιμεόνε: «Δεν με ενοχλούν... 113 χρόνια ιστορίας στην πλάτη»

Σιμεόνε: «Δεν με ενοχλούν... 113 χρόνια ιστορίας στην πλάτη»

bet365

Επιστρέφοντας σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης έπειτα από δύο χρόνια, ο Ντιέγκο Σιμεόνε κατέστησε σαφές πως είναι... φτιαγμένος για πιεστικές καταστάσεις, όπως αυτή της παρουσίας στην ποδοσφαιρική «πηγή» και της επιθυμία να πιεί το «νερό».

Οι «ροχιμπλάνκος», θέλουν την εκδίκηση από τη Ρεάλ έπειτα από τον χαμένο τελικό του 2014 στη Λισαβόνα. Τότε, που ο Σέρχιο Ράμος στο 93' ισοφάρισε κι έστειλε το ματς στην παράταση για να πάρει τη «βασίλισσα» το 10ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της, όταν «λύγισε» η Ατλέτικο και το σκορ έφτασε στο τελικό 4-1.

Οι δύο σύλλογοι της ισπανικής πρωτεύουσας συναντώνται ξανά φέτος, στο Μιλάνο και το «Σαν Σίρο», με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να δηλώνει πως: «Χαρούμενοι θα είμαστε μονάχα με τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Τίποτα άλλο δεν θα μας κάνει χαρούμενους. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε».

Ερωτηθείς για την πίεση που μπορεί να αισθάνεται και το στόχο της αποφυγής επανάληψης της ιστορίας που γράφτηκε προ διετίας, ο Αργεντινός κόουτς ανέφερε: «Ζω για κάτι τέτοιες καταστάσεις, δεν με τρομάζει η πίεση. Μ' αρέσει που ... έχω στην πλάτη μου αυτή τη στιγμή τα 113 ιστορίας της ομάδας».

Το ματς της χρονιάς δίνει η Ατλέτικο το Σάββατο, με αντίπαλο τη Ρεάλ. Στο 2.10 στη Vistabet, η κατάκτηση του UEFA Champions League από πλευράς «ροχιμπλάνκος».

Για το παιχνίδι που περιμένει, είχε να πει πως: «Δεν νομίζω να γίνουν πολλές αλλαγές και να δούμε πολύ διαφορετικές τις δύο ομάδες. Η παρουσία του Κασεμίρο για τη Ρεάλ ίσως τη βοηθάει πολύ περισσότερο στη μεσαία γραμμή ως προς τον τρόπο που θα μπορεί να βγαίνει στην αντεπίθεση. Η Ρεάλ αν βρει χώρο μπορεί να γίνει απίστευτα επικίνδυνη. Περιμένω πάντως ήρεμο και ισορροπημένο ξεκίνημα».

Για τον τελικό και την ομάδα του, ο Σιμεόνε δήλωσε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου, ο σύλλογος, οι άνθρωποι που συνεργαζόμαστε, βελτιώνονται και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή... Είναι φανταστικό που μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε σε έναν ακόμα τελικό, γιατί πραγματικά ζεις για κάτι τέτοιες στιγμές στο ποδόσφαιρο. Όλα τα μπορείς αν επιμείνεις και δεν τα παρατήσεις ποτέ. Κάθε μέρα κάναμε σκληρές προπονήσεις και ήμασταν αφοσιωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στην επίτευξη του στόχου που θέσαμε μετά τον τελικό της Λισαβόνας...».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα