Κατσουράνης: «Θα ενδιαφερόμουν για πρόεδρος της ΕΠΟ αν...»

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Θα ενδιαφερόμουν για πρόεδρος της ΕΠΟ αν...»

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για τον τελικό του Champions League, αλλά και το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στον Sport FM 94,6...

-τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης: «Εύχομαι να έχουμε παράταση, πέναλτι και γενικότερα άγρια ομορφιά στο ματς. Εγώ είμαι με την εθνική Ελλάδος και λίγο με τη Γιουβέντους, δεν θα είμαι με κάποια από τις δύο ομάδες. Είναι ικανή η Ατλέτικο και αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν πίστευε ότι θα πάρει την πρόκριση μέσα στο Μόναχο. Σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται. Είναι μεγάλος προπονητής ο Ντιέγκο Σιμεόνε και έχει περάσει τα πιστεύω του μέσα στην ομάδα. Δεν ξέρω πως τα έχει καταφέρει.

Πιστεύω ότι θα το πάρει η Ατλέτικο, δεν νομίζω να το χάσει αυτήν τη φορά. Θα έδινα 51% πιθανότητες στην Ατλέτικο. Νομίζω ότι είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές και θα μπουν με τη νοοτροπία να το πάρουν και όχι με τον φόβο. Το ποδόσφαιρο όμως είναι απρόβλεπτο και μπορεί να γίνουν πράγματα που να αλλάξουν τα δεδομένα, όπως μια κόκκινη ή ένα γρήγορο γκολ.

Όλη η ομάδα είναι καλή, αλλά ο Γκριζμάν είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος. Είναι ποιοτικός παίκτης και φέτος έκανε μεγάλο μπαμ».

-το αν θα μετρήσει η απειρία του Ζιντάν: «Δεν πιστεύω ότι θα μετρήσει η απειρία του, ήταν πανέξυπνος ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και σαν προπονητής. Πρώτα από όλα ένας προπονητής βλέπει τους παίκτες του και στη συνέχεια κοιτάζει και τον αντίπαλο. Όταν είναι να παίξει και άμυνα, παίζει και άμυνα όπως είδαμε και κόντρα στη Σίτι. Προσπαθεί να περάσει πράγματα βάσει του αντιπάλου τους. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να βρίσκουν κίνητρο αυτοί οι ποδοσφαιριστές, τον αγαπούν το ποδόσφαιρο και πάντα έχουν κίνητρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρονάλντο».

-το αν είναι πιθανό να αλλάξει τη φιλοσοφία της η Ατλέτικο σε περίπτωση που δεχθεί γρήγορο γκολ: «Έτσι μου φαίνεται, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις. Μπορείς να σχεδιάσεις, αλλά όχι να προβλέψεις. Θεωρώ ότι αν δεχθεί νωρίς γκολ η Ατλέτικο δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία της και θα ρισκάρει στο τελευταίο εικοσάλεπτο».

-το σχόλιο που έκανε με αφορμή την απόφαση για την ονοματοδοσία «Νίκος Γκάλης» στο ΟΑΚΑ: «Δεν κάθομαι να σκεφτώ πολύ και ό,τι έχω στο μυαλό μου το γράφω. Ο Γκάλης δεν ήταν απλά ένας αθλητής, από αυτόν ξεκίνησε το μπάσκετ και ό,τι τιμή και να του δώσεις είναι λίγη».

-τη φετινή πορεία της ΑΕΚ: «Νομίζω ότι η ΑΕΚ αξίζει το χειροκρότημα όλων και όχι μόνο των ΑΕΚτζήδων. Δείτε τι έχει κάνει στο γήπεδο της και όπως έχω πει το ΟΑΚΑ δεν ήταν έδρα, αλλά η ΑΕΚ το έκανε έδρα. Έχουν κάνει τρομερή χρονιά και αξίζει τον κόσμο στο πλευρό της».

-τα όσα άσχημα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλα αυτά που έχουν συμβεί κουράζουν και είναι τραγικά για κάθε ποδοσφαιριστή. Για το ποδόσφαιρο μας ο παίκτης είναι ο τελευταίος πρωταγωνιστής. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος, κάποιος παράγοντας ή ακόμα και κάποιος δημοσιογράφος. Πάντως όχι κάποιος ποδοσφαιριστής. Υπάρχει κι άλλο προς τα κάτω και νομίζω ότι έρχονται και χειρότερα για το ποδόσφαιρό μας».

-το ποιος έχει προβάδισμα για την πρώτη θέση στα play off: «Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ όπως τα βλέπω. Είναι πρώτος, έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπα στα play off, έχει και καλό ρόστερ. Έχει βάλει το χεράκι του και ο Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και ο προηγούμενος προπονητής (σ.σ. Ιγκόρ Τούντορ) δεν ήταν κακός πιστεύω. Νομίζω ότι ένας προπονητής πρέπει να κάτσει πέντε χρόνια σε μια ομάδα ή τουλάχιστον δύο με τρία αφού δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε πέντε χρόνια».

-την πορεία του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα, στο ματς με την Γκαμπάλα χάλασε το πράγμα. Δεν θέλω να κρίνω ποδοσφαιριστές. Γενικότερα αυτό που έχω να πω για τις ομάδες μας είναι ότι πρέπει να παίζουν Έλληνες ποδοσφαιριστές, όλες οι καλές πορείες τους έγιναν με Έλληνες ποδοσφαιριστές».

-το αν του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Όχι, δεν μου έχει γίνει πρόταση. Μπορεί να ενδιαφέρομαι να γίνω και πρωθυπουργός, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο μιας κανονικής ομοσπονδίας θα με ενδιέφερε. Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε να αλλάξει το ποδόσφαιρο και αυτό που έχει περάσει και στη δική μας παιδεία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα