Ναδάλ στο gazzetta.gr: «Με πλήγωσε η Αθήνα, πατέρας μας ο Κρόιφ»

Ναδάλ στο gazzetta.gr: «Με πλήγωσε η Αθήνα, πατέρας μας ο Κρόιφ»

Ναδάλ στο gazzetta.gr: «Με πλήγωσε η Αθήνα, πατέρας μας ο Κρόιφ»

bet365

Ο εμβληματικός Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ με τεράστια καριέρα στην Μπαρτσελόνα (1991-99) μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τον Κρόιφ και την dream team των «μπλαουγκράνα», ενώ συγκρίνει τους Λουίς Ενρίκε και Γκουαρδιόλα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΣΟΦΙΑ: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Ο παλαίμαχος στόπερ με ύψος 1.88 και βάρος σχεδόν 100 κιλά δικαιολογημένα έφερε το παρατσούκλι «Τέρας».

Ο Ναδάλ, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, αποτελούσε στη δεκαετία του '90 βασικό γρανάζι της μηχανής του Γιόχαν Κρόιφ.

Με την Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο Champions League (1992), το Κυπελλούχων (1997) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Σε εγχώριο επίπεδο κατέκτησε πέντε φορές την Primera, δύο το Κύπελλο και τέσσερις το Σούπερ Καπ, ενώ το Κύπελλο το πήρε και αργότερα με τη Μαγιόρκα (2003), με την οποία έπαιξε και στο Champions League. Με την Εθνική (62/ 3) πήγε σε τρία Μουντιάλ και ένα EURO.

Ο θείος του διάσημου τενίστα, Ράφα Ναδάλ, παρά το βαρύ κορμί του ήξερε μπάλα, ενώ διέθετε εξαιρετική αίσθηση του χώρου.

Ο σπουδαίος Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ δεν έκρυψε την συγκίνηση του μιλώντας στο gazzetta.gr για τον Γιόχαν Κρόιφ.

«Για μας ο Κρόιφ ήταν ο πατέρας της περίφημης Dream Team της Μπαρτσελόνακαι αναμφισβήτητα μια πολύ σημαντική προσωπικότητα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Στην Μπαρτσελόνα άλλαξε τη φιλοσοφία και έφερε ένα στιλ παιχνιδιού, το οποίο ο σύλλογος διατηρεί ακόμη και σήμερα».

Η Αθήνα ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στον 49χρονο Ναδάλ. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα το 1994, η «Μπάρτσα» αν και είχε την στάμπα του φαβορί κόντρα στην Μίλαν εντούτοις συνετρίβη με 4-0.

«Έχουμε άσχημη ανάμνηση από τον τελικό της Αθήνας. Δεν είχαμε καταφέρει να προετοιμαστούμε σωστά. Είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά δεν πιάσαμε υψηλή απόδοση, δεν είχαμε συγκέντρωση και χάσαμε 4-0 από τη Μίλαν. Αυτή η ανάμνηση σηματοδότησε το τέλος εκείνης της ομάδας».

Το gazzetta.gr ζήτησε από τον πρώην άσο των «μπλαουγκράνα» να συγκρίνει την δουλειά του Πεπ Γκουαρδιόλα με εκείνη του Λουίς Ενρίκε.

«Κάθε προπονητής έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού, τη δική του προσωπικότητα. Υπάρχουν στοιχειά του παιχνιδιού που είναι όμοια αλλά έχουν αλλάξει κάποιοι παίκτες, οπότε έχει αλλάξει κάπως κι ο τρόπος παιχνιδιού. Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και ήταν πιο επιθετική. Πάντως, οι Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ συνθέτουν μια πολύ δυνατή τριπλέτα. Είναι η καλύτερη στον κόσμο».

Το «τέρας» αναφέρθηκε και στην σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε για την Μπαρτσελόνα.

«Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα, πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ.: η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν την αναμέτρηση με τα Σεβίλλη για το Copa del Rey) αλλά πιστεύω ότι όλοι στεναχωρήθηκαν που δεν έφτασε στον τελικό του Champions League. Δεν συνέβη, πέρασε η Ατλέτικο και πλέον η Μπαρτσελόνα πρέπει να ανασυνταχθεί. Όσα πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια είναι σημαντικά αλλά και φέτος αν κατακτήσει το νταμπλ θα έχει μια επιτυχημένη χρονιά».

Τέλος ο άλλοτε υπηρεσιακός τεχνικός της Μαγιόρκα αναφέρθηκε στο reunion με τον πρώην συμπαίκτη του, Χρίστο Στόιτσκοφ.

«Για μας ήταν ένας πολύ σημαντικός εορτασμός, ένα ματς που είχαμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί. Ο Στόιτσκοφ είναι ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, ένας από τους σπουδαίους στον κόσμο και σίγουρα ο μεγαλύτερος στη Βουλγαρία και είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ».

 

Τελευταία Νέα