Μπεναρίβο στο gazzetta.gr: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, τα πήρα όλα με την Πάρμα»

Μπεναρίβο στο gazzetta.gr: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, τα πήρα όλα με την Πάρμα»

bet365

Ο ζωντανός θρύλος της Πάρμα, Αντόνιο Μπεναρίβο σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο gazzetta.gr για τα τρόπαια που κατέκτησε με τους «παρμέντσι» αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΣΟΦΙΑ: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Στη δεκαετία του '90, στην Πάρμα συντελέστηκε ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μία πόλη 200.000 κατοίκων γιόρταζε σε καθημερινή βάση με κατορθώματα του ομώνυμου συλλόγου που κατάφερε να ξεφύγει από την μοίρα του κάνοντας μοναδικές υπερβάσεις.

Μπεναρίβο, Μπουφόν, Ταφαρέλ, Απολόνι, Μπία, Μπρολίν, Κρέσπο, Ασπρίγια, Τζόλα, Χρίστο Στόιτσκοφ, Ντίνο Μπάτζιο, Τιράμ, Ιντζάγκι είναι κάποια από τα ηχηρά ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου, υπό τις οδηγίες των Σκάλα, Αντσελότι και Μαλεζάνι.

Η Πάρμα κατακτά μεταξύ άλλων δύο φορές το Κύπελλο UEFA ( 1994/95, 1998/99), ενώ προσθέτει στο παλμαρέ της το Κύπελλο Κυπελλούχων (1992/93) και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1993).

Πρόκειται για μια ομάδα μοντέλο. Όλα αυτά μέχρι το 2004. Η Parmalat που βρισκόταν πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση του συλλόγου καταρρέει και έκτοτε αρχίζουν τα προβλήματα.

Ο Αντόνιο Μπεναρίβο, ζωντανός θρύλος της Πάρμα, ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με τον ιταλικό σύλλογο, εξήγησε στο gazzetta.gr τι συνέβη και η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα του Νέβιο Σκάλα έχασε το άστρο της.

«Όταν έγινε το κραχ στην Πάρμα το 2004 με τον μεγάλο χορηγό της ομάδας, την Parmalat, η νέα διοίκηση όπως γίνεται δυστυχώς σε όλες τις χώρες του κόσμου άρχισε να τραβάει λεφτά για προσωπικούς λόγους με συνέπεια να οδηγήσει την ομάδα σε νέο κραχ!

Ευτυχώς χάρη στους οπαδούς και την πόλη, η Πάρμα κατάφερε να ορθώσει το ανάστημα της και να τα πάει καλά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα επιστρέφοντας και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η φυσική θέση της Πάρμα είναι αλλού και βρίσκεται ψηλά. Τώρα γίνεται μία νέα αρχή και ελπίζω να επανέλθει σύντομα εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Ο παλαίμαχος μπακ φόρεσε για 13 χρόνια (1991-2004) την φανέλα της Πάρμα και δικαιολογημένα θεωρείται σημαία του συλλόγου. Ο Μπεναρίβο φουσκώνει από περηφάνια μιλώντας στο gazzetta.gr για την αγαπημένη ομάδα του. Ποιο ήταν όμως το μυστικό της επιτυχίας;

«Η Πάρμα μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε πάρα πολλά τρόπαια σε Ιταλία και Ευρώπη. Κερδίσαμε τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια. Πρόκειται για έναν μικρό σύλλογο με τεράστιες φιλοδοξίες.

Η δύναμη μας ήταν η ομαδικότητα και ομοψυχία. Ήμασταν 20 άτομα, αλλά είχαμε ένα κεφάλι, ένα μυαλό. Ο στόχος ήταν κοινός. Παίζαμε σαν σύνολο και όχι ο καθένας ατομικά.

Αν πετύχαμε κάποια πράγματα αυτό δεν οφείλεται μόνο στην διοίκηση, αλλά στο ομαδικό πνεύμα που υπήρχε στον σύλλογο».

Στο βιβλίο με την ιστορία της Πάρμα, το όνομα του Μπεναρίβο καταλαμβάνει περίοπτη θέση.

«Ο μόνος που κέρδισε τα πάντα στην ομάδα είμαι εγώ. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Είναι σαν να έχω γράψει το βιβλίο με την ιστορία της ομάδας, κάτι που με γεμίζει χαρά».

Ο άλλοτε διεθνής Ιταλός άσος αποκαλύπτει στο gazzetta.gr πως το 2000 δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό.

«Ναι, υπήρχε ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα. Με ήθελε το 2000 ο Παναθηναϊκός. Υπήρχε μία πιθανότητα να γίνει η μεταγραφή, αλλά τελικά δεν προχωρήσαμε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Αντόνιο Μπεναρίβο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τα Επτάνησα!

«Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, από την άποψη πως ο κόσμος ταυτίζεται με τις ομάδες, φανατίζεται και δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Έτσι θα πρέπει να είναι οι οπαδοί και να μην διχάζονται.

Το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θέατρο, όπου βλέπεις θέαμα. Νομίζω πως αυτό το νόημα το έχουν πιάσει πρώτα σε Αγγλία και έπειτα σε Ισπανία.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα. Για να το κατακτήσετε σημαίνει πως κάτι καλό κάνατε, δεν ήταν τυχαίο.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχω κάνει όμορφες διακοπές. Έχω επισκεφθεί τα Επτάνησα. Πήγα σε Παξούς, Αντίπαξους, Κεφαλονιά και στα Σύβοτα».

 

Τελευταία Νέα