Καρεμπέ στο gazzetta.gr: «Επιτυχημένη η σεζόν, το άξιζε η ΑΕΚ» (gTV)

Καρεμπέ στο gazzetta.gr: «Επιτυχημένη η σεζόν, το άξιζε η ΑΕΚ» (gTV)

bet365

Αποκαλυπτικός ο Κριστιάν Καρεμπέ στην κάμερα του gazzetta.gr, κάνει τον απολογισμό της σεζόν για το Ολυμπιακό, αναφέρεται στο χαμένο Κύπελλο, στο χτίσιμο των «ερυθρολεύκων», τον τελικό του Champions League, αλλά και το Euro. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΣΟΦΙΑ: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ δεν δύναται να περάσει απαρατήρητη, καθώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατακλύζεται από θαυμαστές του.

Ο Γάλλος παλαίμαχος άσος άμα τη αφίξει του στη Σόφια όπου έλαβε μέρος στο φιλικό για τα 50 χρόνια ζωής του Χρίστο Στόιτσκοφ, γνώρισε την αποθέωση από Βούλγαρους -και όχι μόνο- οπαδούς.

Ο Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης του Ολυμπιακού, στο περιθώριο της παρουσίας του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για όλους και για όλα!

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, αφού στάθηκε στους αστάθμητους παράγοντες που δημιουργήθηκαν με τον τελικό του Κυπέλλου, όντας τζέντλεμαν, παραδέχτηκε ότι άξιζε το τρόπαιο η Ενωση.

Παράλληλα έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους», αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ κατέθεσε τα προγνωστικά του για τον τελικό του Champions League, αλλά και για το Euro της Γαλλίας.

-Κριστιάν όπου ταξιδεύεις ο κόσμος σε αποθεώνει. Πως εισπράττεις τούτη την αγάπη;

«Ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο και εμείς απλά είμαστε μέρος του. Όλοι μας είμαστε η οικογένεια του ποδοσφαίρου. Είμαστε μία κοινότητα και έχουμε μεγάλο πάθος γι' αυτό το σπουδαίο άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο γνωρίζοντας πως μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.

Έτσι βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Χρίστο Στόιτσκοφ, καθώς είναι τα γενέθλια του. Γίνεται 50 ετών. Του είπα πως είναι το ξεκίνημα της ζωής του γιατί έπαιξε ποδόσφαιρο περίπου 20 χρόνια και τώρα έχει έρθει η ώρα να ζήσει όπως όλοι, να φροντίσει την οικογένεια του, να διασκεδάσει. Η ζωή συνεχίζεται όπως και το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαι προσκεκλημένος εδώ και να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί του».

-Θα κατακτήσει ο φίλος σου ο Ζιντάν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης;

«Βέβαια, η Ρεάλ μπορεί να κερδίσει τον τελικό. Θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί (ο Ζιντάν) για να χτίσει την ομάδα να παίξει και να πάρει τη νίκη. Αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ατλέτικο επέστρεψε και παίζει σε δεύτερο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έως τώρα έκανε εξαιρετικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της La Liga.

Έχει νικήσει και εκεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Νομίζω ο Ζινεντίν Ζιντάν το ξέρει αυτό και σκέφτεται τι είχε συμβεί τότε. Αυτό όμως είναι άλλο παιχνίδι, όπως όλοι οι τελικοί. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι όποιος και αν αγωνίζεται. Εγώ ως οπαδός της Ρεάλ ελπίζω πως ο Ζινεντίν θα νικήσει, όμως ξέρω καλά και τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Πιστεύω πως θέλει πολύ να είναι ο νικητής, γιατί και οι δύο είναι νικητές. Θα δούμε, πιστεύω είναι 50-50 οι πιθανότητες».

- Πως κρίνεις την σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό; Ήταν πετυχημένη;

«Εφόσον κερδίσαμε τον τίτλο, ναι, είναι πετυχημένη η σεζόν. Φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου στο τέλος της σεζόν δεν είναι εύκολος, δεν είναι απλό να τα καταφέρεις. Υπήρχαν παράμετροι που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και να αγνοήσουμε. Είναι πολιτικά θέματα, εξωαγωνιστικά ζητήματα, οπότε προφανώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Αυτά συμβαίνουν και νικάει όποιος το αξίζει. Η ΑΕΚ το άξιζε. Εμείς θα δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά. Καμία νίκη δεν θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να περάσουμε τους προκριματικούς γύρους και πρέπει και εμείς και οι οπαδοί να είναι προετοιμασμένοι για μια μακρά διαδικασία. Έως τώρα δεν έχει περάσει και η οικονομική κρίση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να διαχειριστούμε τους πρόσφυγες, πρέπει να κοιτάξουμε και τους προκριματικούς γύρους. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε και στους παίκτες και γνωρίζοντας πως ο πρόεδρος θέλει πάντα νίκες και να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την ομάδα και να πάρουμε ξανά τον τίτλο».

- Πως αντιλαμβάνονται στο εξωτερικό το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα συμβαίνουν εδώ; Τι κλίμα εισπράττεις;

«Αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα έχει δυναμική, ξέρουν πως στο Euro 2004 έδειξε ότι είναι ικανή για να κατακτήσει τον τίτλο. Ξέρουν πως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία. Όπως επαναλαμβάνω συχνά έχουμε την δυναμική, έχουμε σπουδαίους παίκτες στην Ελλάδα, όμως θα πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες και συνθήκες για να παίξουν.

Πρέπει να σκεφτούμε τους νέους παίκτες, το πρωτάθλημα και αν αυτό το μοντέλο είναι το σωστό. Πρέπει να προβληματιστεί γι αυτό και η διοργανώτρια αρχή και η Ομοσπονδία. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε τα φόντα, τους παίκτες, πρέπει όμως να τους δώσουμε τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες».

- Είχες πει σε προηγούμενες δηλώσεις σου στο gazzetta.gr πως το πλάνο του Ολυμπιακού είναι να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Τι πρέπει να περιμένουμε;

«Δεν θα το αλλάξουμε αυτό. Έχουμε τις υποδομές στο “Καραϊσκάκης” για τους νέους της Ακαδημίας. Θέλουμε μετά να μπουν στην πρώτη ομάδα, ξέροντας πως ο προπονητής μας θέλει να τους χρησιμοποιήσει. Στα τελευταία παιχνίδια υπήρχαν 5-6 παίκτες απ’ την Ακαδημία.

Αυτό σκεφτόμαστε μέχρι σήμερα, όμως εξαρτάται από τους στόχους μας, τόσο στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη αλλά και στο Κύπελλο. Ετσι θα αποφασίσουμε ποιος θα έρθει και ποιος θα παίξει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ξέρω και πιστεύω πως ο προπονητής μας θέλει να χρησιμοποιήσει παίκτες από την Ακαδημία».

- Ποιος θα κατακτήσει το Euro στη Γαλλία;

«Ποιος θα κερδίσει; Η Γαλλία !Πρέπει να νικήσουμε, είμαστε σε κακή κατάσταση, πολιτικά, οικονομικά, υπάρχει κρίση παντού, νομίζω πως το ποδόσφαιρο δίνει την ευκαιρία να χαρεί κάποιος τη ζωή. Σκεφτόμαστε βέβαια την ασφάλεια και τα θέματα αυτά, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε τη διοργάνωση. Οι παίκτες πρέπει να δώσουν μια αφορμή στους Γάλλους να διασκεδάσουν»!

Δείτε την αποκαλυπτική συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ στην κάμερα του Gazzetta.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα