Ο Μουρίνιο είχε... κλείσει στη Γιουνάιτεντ από το 2013

Ο Μουρίνιο είχε... κλείσει στη Γιουνάιτεντ από το 2013

Ο Μουρίνιο είχε... κλείσει στη Γιουνάιτεντ από το 2013

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται εκείνες τις πολύ περίεργες μέρες της συνάντησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και της συμπεριφοράς του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Ολντ Τράφορντ».

Μπορεί το κύριο θέμα συζήτησης να ήταν η πρώτη φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεφε στο «Θέατρο των Ονείρων», ως αντίπαλος της ομάδας στην οποία ουσιαστικά έφτιαξε... για τα καλά τ' όνομά του και τον οδήγησε στην ακριβότερη μετακίνηση ποδοσφαιριστή στα χρονικά του ποδοσφαίρου (προτού εκφραστούν οι αμφιβολίες μετά τη μεταγραφή του Μπέιλ), όμως, ο Ζοσέ Μουρίνιο πάλι είχε βρει τρόπο να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Οι «μερένχες», στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Γιουνάιτεντ κληρώθηκε ν' αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έβαζε στην άκρη την κόντρα του με τον Ζοσέ Μουρίνιο και οι δυο τους κλήθηκαν να επιδείξουν συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό ο ένας προς το πρόσωπό του άλλου.

Όσα κι αν είχαν περάσει τα προηγούμενα χρόνια στη συνύπαρξή τους στην Αγγλία, αλλά και όταν ο «special one» βρισκόταν στον πάγκο της Πόρτο και πανηγύριζε σαν τρελός στο «Ολντ Τράφορντ» μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω στο 2004, οι σχέσεις των δύο έγιναν πλέον εξαιρετικές έπειτα από τις προ τριετίας συναντήσεις τους.

Τότε, λοιπόν, στις 13 Φλεβάρη του 2013, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφευγαν από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το ισόπαλο 1-1 που διαμορφώθηκε με γκολ των Εβρά και Κριστιάνο Ρονάλντο και έφτασε η στιγμή που περίμενε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «βασίλισσας».

Η επιστροφή του στο Μάντσεστερ συνοδεύτηκε με ευχάριστες αναμνήσεις που ξύπνησαν, κόσμο που τον χειροκρότησε και τον αποθέωσε και γκολ που δεν το πανηγύρισε, επιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό ώστε να διατηρηθεί η άριστη επαφή του με τον κόσμο της Γιουνάιτεντ.

Αγκαλιές, χαμόγελα, λόγια στα κρυφά κι ένα άριστο κλίμα παρατηρήθηκε ανάμεσα στον Φέργκιουσον και τον Μουρίνιο, τότε, στις 5 Μαρτίου του '13.

«Η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που έχασε... Δεν το αξίζαμε, αλλά πήραμε την πρόκριση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο» δήλωσε ο «special one» μετά τη λήξη του επαναληπτικού και την πρόκριση της «βασίλισσας», δίνοντας τη μεγαλύτερη αφορμή για να πιστέψει κανείς ότι... ψηνόταν μεγάλο «μπαμ» με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κόκκινων διαβόλων» από τον Πορτογάλο, όταν ο Φέργκιουσον ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα.

Όπως είχε αναφέρει, βέβαια, αργότερα ο Φέργκιουσον, στο μυαλό του Πορτογάλου υπήρχε μόνο η Τσέλσι και το Λονδίνο, όμως, τώρα πλέον που έκλεισε η πόρτα για εκείνον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αυτή στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ είναι ορθάνοιχτη...

Σ' εκείνα τα παιχνίδια, ο Μουρίνιο είχε φροντίσει να ... ζεστάνει και τη σχέση του με τον Ράιαν Γκιγκς. Με μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο, αμφότεροι είπαν λίγες κουβέντες πριν από την έναρξη του επαναληπτικού στο Μάντσεστερ και πλέον, ο Ουαλός καλείται ν' αποφασίσει αν επιθυμεί να συνεργαστεί με τον πρώην κόουτς της Τσέλσι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, δίχως όμως να αφορά σε θέση βοηθού προπονητή η πρόταση που φέρεται να έχει...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα