Ο Λούκας "έφτιαξε" τον κόσμο και ο Παναθηναϊκός τον ζέστανε!

Ο Λούκας "έφτιαξε" τον κόσμο και ο Παναθηναϊκός τον ζέστανε!

Ο Λούκας "έφτιαξε" τον κόσμο και ο Παναθηναϊκός τον ζέστανε!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιαννης γράφει για το χθεσινό 3-0 επί της ΑΕΚ από τον καλύτερο Παναθηναϊκό επί Στραματσόνι, αλλά στέκεται ιδιαίτερα στον Λούκας Βιγιαφάνιες, που "τρέλανε" τον κόσμο με αυτά, που έκανε στο χόρτο

Το χθεσινό 3-0 επί της ΑΕΚ είναι τιμητικό για την ΑΕΚ με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες, που είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Στραματσόνι στον πάγκο. Χθες λίγες ώρες πριν το παιχνίδι είχα γράψει με ποιον τρόπο μπορεί να φθάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και αυτό έκανε. Χτύπησε στο κέντρο της άμυνας, με τον κεφάτο Μπέργκ και τον απίστευτο Βιγιαφάνιες, δεν έκανε τα ανόητα λάθη προηγούμενων αγώνων στην άμυνα και έτρεξε την ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε , όταν στις δύο πρώτες ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός σκόραρε. Την μία με τον Λουντ σε ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Φινλανδό(που έκανε καλό παιχνίδι) και την άλλη με τον Μπέργκ. Εκεί τέλειωσαν όλα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τρομερό πάθος και σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι του και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δεν είχε και τα κουράγια. Εκτός όλων των άλλων στο χθεσινό ματς φάνηκε η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων .

Θέλω να σταθώ στον Λούκας Βιγιαφάνιες. Από την πρώτη ημέρα, που έγινε αυτή η μεταγραφή είχα πει, ότι ο Λούκας μπορεί να θυμίσει στους φίλους του Παναθηναϊκού τον Γκονζάλες και τον Μπορέλι. Χθες ξεσήκωσε την εξέδρα και με τις …ποδιές και με τις κάθετες πάσες, που τις έχει για πλάκα. Εφαγε ξύλο(όπως το πολύ σκληρό τάκλιν του Σιμάο, που δεν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα), αλλά δεν «μάσησε». Ο Λούκας μπορεί να τρελάνει την Λεωφόρο και να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού. Αρκεί να παίζει εκεί, που τον βάζει τελευταία ο Στραματσόνι, δηλαδή πίσω από τους επιθετικούς και όχι στα άκρα.

Ο Μπέργκ με την συμμετοχή του και στα δύο γκολ και τις κινήσεις του …. «διέλυσε» την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Αρθο δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και προτίμησε να του σημαδεύει τα πόδια και να τον προκαλεί με τα λόγια. Ο Σουηδός δεν προστατεύτηκε από τον διαιτητή από τα μαρκαρίσματα του Αρθο και υπήρχαν στιγμές, που εκνευρίστηκε. Αυτοί που λένε σήμερα, ότι ο Μπέργκ έπρεπε να αποβληθεί στον τσαμπουκά, που έγινε με τον Αρθο στο 75 ξεχνούν να σημειώσουν, ότι ο Αρθο σε εκείνο το λεπτό με βάση τα μαρκαρίσματα , που είχε κάνει θα έπρεπε να είχε αποβληθεί πιο πριν, οπότε δεν θα γινόταν και ο τσαμπουκάς. Θέλω, όμως, να πω ότι εγώ είδα τον Σιδηρόπουλο να μην θέλει να βγάλει πολλές κάρτες και στους παίκτες των δύο ομάδων. Αυτή την διάθεση είδα.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλούς και άλλους παίκτες χθες, όπως τον Κουτρουμπή(μεγάλη ενέργεια και πάσα στην φάση του δεύτερου γκολ), τον Ζέκα, αλλά κυρίως έπαιξε καλά σαν ομάδα. Πίεσε από την αρχή το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και τα γκολ ήρθαν . Και στο δεύτερο ημίχρονο είχε και άλλες ευκαιρίες.

Ο Στραματσόνι αυτή την φορά και δικαιώθηκε από την συμμετοχή του Λουντ αντί του Αμπέντ , αλλά και από το γεγονός, ότι έκανε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, με αποτέλεσμα αυτό να φανεί στην συνοχή της ομάδας. Και οι αλλαγές του ήταν σωστές, αφού ο Λέτο φάνηκε κουρασμένος, ενώ όσοι μπήκαν βοήθησαν με αποκορύφωμα τον Κλωναρίδη , που έπαιξε λιγότερο από όλους, αλλά σκόραρε με μία ψύχραιμη ενέργεια και πλασέ εκμεταλλευόμενος άλλο ένα λάθος από κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ.

Αυτό ήταν ένας ματς πέρασε. Την Πέμπτη είναι το επόμενο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει και το ίδιο πρόσωπο να δείξει και να πάει σε μία νέα νίκη, για να έχει αξία η χθεσινή. Να θυμίσω, ότι στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός ευνοείται.

*Καταλαβαίνω την γκρίνια της ΑΕΚ για τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κατηγορείται ο Παναθηναϊκός; Πλάκα κάνουμε. Όλα αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει τώρα η ΑΕΚ οφείλονται στην επιθυμία της ίδιας και του Κοντονή να μην γίνει ο τελικός κυπέλλου, όταν είχε προγραμματιστεί προκειμένου να αλλάξει η διαιτητική τριάδα. Αν ο τελικός γινόταν στην μέρα του τα play off θα γινόντουσαν κανονικά και η κούραση θα ήταν η ίδια για όλες τις ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.