Τρίτος καλύτερος σε μια ... βαρετή Γιουνάιτεντ ο Φαν Χάαλ

Τρίτος καλύτερος σε μια ... βαρετή Γιουνάιτεντ ο Φαν Χάαλ

Τρίτος καλύτερος σε μια ... βαρετή Γιουνάιτεντ ο Φαν Χάαλ

bet365

Η πλειοψηφία των οπαδών θα τον χαρακτηρίσει και θα τον θυμάται ως αποτυχημένο. Ο Λουίς Φαν Χάαλ, θα έχει παρηγοριά τους αριθμούς. Όχι όμως αυτούς στο κομμάτι των γκολ που ... σπάνιζαν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να περάσει σε νέα εποχή με την πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την απόσυρσή του από την προπονητική, η ομάδα ζορίζεται και δυσκολεύεται να βρει τον εαυτό της, όπως άλλωστε αναμενόταν έπειτα από το πέρασμα του Σκοτσέζου πολυνίκη κόουτς.

Μετά το παντελώς αποτυχημένο πέρασμα του Ντέιβιντ Μόγιες, που δεν έβγαλε καν ολόκληρη σεζόν και απολύθηκε πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2013-2014, προσελήφθη ο Φαν Χάαλ.

Στα δύο χρόνια που παρέμεινε ο Ολλανδός, έκανε πράγματα που θα έχει να θυμάται με τιμή και υπερηφάνεια, αλλά δύσκολα θα μπορεί ν' αντικρούσει τα επιχειρήματα περί της πολύ μέτριας εικόνας και της έλλειψης ταυτότητας από τους «κόκκινους διαβόλους» καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο.

Κάτι στο οποίο θα μπορεί να «πατήσει», ο πρώην, πλέον, προπονητής της Γιουνάιτεντ, είναι οι αριθμοί του, όσον αφορά τις επιδόσεις στο πρωτάθλημα. Με ποσοστό νικών στο 51,3%, είναι ο τρίτος καλύτερος στην ιστορία της ομάδας, μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (60,4%) αλλά και τον Έρνστ Μάνγκναλ (54,2%).

Κι αν δεν θυμάστε τον τελευταίο, ήταν ο άνθρωπος που έβαλε ... για τα καλά στον χάρτη του αγγλικού ποδοσφαίρου τους «κόκκινους διαβόλους», προτού βρεθεί και στη συμπολίτισσα, Σίτι.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1908, το πρώτο στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, ενώ ήρθε και το πρώτο Κύπελλο, την αμέσως επόμενη χρονιά. Οδήγησε τον σύλλογο στην αναρρίχηση μέχρι την πρώτη κατηγορία και τον έκανε ισχυρότατο και απόλυτα ανταγωνιστικό, αν και παρέλαβε στα χέρια του μια ομάδα επιπέδου... απόλυτης μετριότητας.

Επιστρέφοντας στα του Φαν Χάαλ, ο Ολλανδός, μπορεί να έχει ποσοστό νικών πάνω από το μισό και να μπορεί να το επιδείξει με χαρά, αλλά θα τον βαραίνει το γεγονός πως οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβλεπαν την ομάδα τους κι έτριβαν τα μάτια τους...

Με 1,29 γκολ ανά ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, τον χαμηλότερο Μ.Ο. από το 1990 και έχοντας περάσει 10 ματς δίχως να σκοράρει, στο μεγαλύτερο σερί «ξηρασίας» μπροστά από την αντίπαλη εστία από καταβολής Πρέμιερ για τη Γιουνάιτεντ, αντικατοπτρίζεται η αδυναμία του Ολλανδού να παρουσιάσει στο χορτάρι κάτι πειστικό, αξιόλογο και με προοπτικές για επιτυχίες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα