Ποπέσκου στο gazzetta.gr: «Παικταράδες οι Σαμαράς και Ζαγοράκης»

Ποπέσκου στο gazzetta.gr: «Παικταράδες οι Σαμαράς και Ζαγοράκης»

bet365

Ο Τζίκα Ποπέσκου, πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και τεράστια προσωπικότητα του ρουμανικού ποδοσφαίρου αποκλειστικά στο gazzetta.gr. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΣΟΦΙΑ: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Μία από τις πιο επιβλητικές φυσιογνωμίες του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο Γκιόργκι Ποπέσκου, μιλώντας στο gazzetta.gr, ανέσυρε από το χρόνοντούλαπο της καριέρας του τις... ευχάριστες αναμνήσεις που είχε κόντρα στην Εθνική Ελλάδας.

Ο θρυλικός άσος των Στεάουα, Αϊντχόφεν, Τότεναμ, Μπαρτσελονα και Γαλατασαράι εξήρε τους Γιώργο Σαμαρά και Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ όντας απόλυτα ειλικρινής, παραδέχτηκε ότι η σημερινή εθνική Ρουμανίας δεν δύναται να συγκριθεί με εκείνη της γενιάς του.

Παρόλα αυτά, σ' ό,τι αφορά το προσεχές Euro της Γαλλίας, ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα τόνισε πως αν οι «Tricolorii» αποδώσουν με βάση τις πραγματικές δυνατότητές του μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση από τον όμιλό τους.

Τη στιγμή που μιλούσε με το έτερο τοτέμ του ρουμανικού ποδοσφαίρου, σε χαλαρή ατμόσφαιρα, το gazzetta.gr άδραξε την ευκαιρία προσεγγίζοντας τους δύο θρύλους του βαλκανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο (θα ακολουθήσει και συνέντευξη με τον «Μαραντόνα τον Καρπαθίων», Γκιόργκι Χάτζι).

«Πάντα είναι όμορφο να συναντάς φίλους. Διασκεδάζεις όταν παίζεις μαζί τους, δεν είμαστε νέοι όπως 15 χρόνια πριν αλλά ελπίζω να το χαρούμε μεταξύ μας», σχολιάζει αρχικά στο gazzetta.gr ο «Τζίκα» Ποπέσκου, αναφερόμενος στο λαμπερό ραντεβού αστέρων, με οικοδεσπότη τον Χρίστο Στόιτσκοφ.

Ο παλαίμαχος άσος ανακάλεσε στη μνήμη του, τις αναμετρήσεις με την Εθνική μας, κάνοντας λόγο για μια ομάδα που δεν είχε σχέση με την ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που κατέκτησε το Euro 2004.

«Έχω παίξει μερικές φορές στην Ελλάδα, για τα προκριματικά κάποιου Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θυμάμαι πολύ καλά. Είχαμε καλά αποτελέσματα κόντρα στην εθνική σας αλλά ήταν πριν πάρετε το 2004 το ευρωπαϊκό. Από τότε το ποδόσφαιρο σας έχει βελτιωθεί αρκετά, φυσικά τώρα δεν είστε στο επίπεδο που θα έπρεπε αλλά οι γενιές αλλάζουν».

Ποιοι Έλληνες παίκτες σας αρέσουν ή θαυμάζατε;

«Ο Γιώργος Σαμαράς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, όπως κι ο αρχηγός που είχατε το 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Τώρα δεν ξέρω κάποιον άλλον που να αποτελεί μέλος της εθνικής σας ομάδας».

Είχατε ποτέ πρόταση από κάποια ελληνική ομάδα;

«Όχι, ποτέ».

Η γνώμη σας για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας; Τι να περιμένουμε να πετύχει στο Euro της Γαλλίας;

«Δεν έχουμε μία από τις καλύτερες εθνικές της ιστορίας μας, έχουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ξεκινάμε κόντρα στη διοργανώτρια Γαλλία, που είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχουμε την ευκαιρία μας και αν παίξουμε καλά ποτέ δεν ξέρεις».

 

Τελευταία Νέα