Στόιτσκοφ στο gazzetta.gr: «Δεν με άφησαν οι κομμουνιστές να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Στόιτσκοφ στο gazzetta.gr: «Δεν με άφησαν οι κομμουνιστές να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Στόιτσκοφ στο gazzetta.gr: «Δεν με άφησαν οι κομμουνιστές να παίξω στον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο σπουδαίος Χρίστο Στόιτσκοφ αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξηγεί γιατί χάλασε η μεταγραφή. Αποστολή στη Σόφια: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Ακριβοθώρητος, δύστροπος, αυθόρμητος. Ο Χρίστο Στόιτσκοφ σε κάθε του βήμα στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή των παγκόσμιων αστεριών γνώριζε την αποθέωση.

Ποδοσφαιρόφιλοι κάθε ηλικίας του ζητούσαν μετ' επιτάσεως αυτόγραφα και φωτογραφίες. Ο θρύλος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, συνιστούσε υπομονή. Το βλοσυρό βλέμμα του δεν άφηνε περιθώρια για πιέσεις.

Πρωταρχικό του μέλημα ήταν να υποδεχθεί τους διάσημους καλεσμένους του που ταξίδεψαν στη Σόφια προκειμένου να τον τιμήσουν σε φιλικό για τα 50 χρόνια του.

Αναμφίβολα εδώ και μέρες το συγκεκριμένο ματς, το οποίο συγκέντρωσε πλήθος σπουδαίων ποδοσφαιριστών αποτελούσε «talk of the town».

Το gazzetta.gr πρέσαρε επίμονα τον άλλοτε επιθετικό της Μπαρτσελόνα καταφέρνοντας εν τέλει να του αποσπάσει δηλώσεις.

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ, με το σακάκι στον ώμο, εν κινήσει απαντούσε στις ερωτήσεις μας εκφράζοντας την χαρά του για την τιμή που του επιφύλαξαν σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Μαλντίνι, Βαλντεράμα, Κάμπος, Μπακέρο, Σαλίνας, Ζαμοράνο, Καρεμπέ, Χατζί, Ποπέσκου, Παπέν, Σκιλάτσι αλλά και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ του ΠΑΟΚ.

«Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία και ενώνει όλους τους λαούς. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ακόμη και από την Λατινική Αμερική για να με τιμήσουν. Περάσαμε καλά και ελπίζω το ίδιο να συνέβη και με τον κόσμο».

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ παραδέχθηκε στο gazzetta.gr πως το καλοκαίρι του 1988 ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην απόκτηση του! Τελικά, δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην μεγάλη Μπαρτσελόνα όπου έμελλε να μεγαλουργήσει.

«Ναι, είχε γίνει πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Εκείνη την εποχή θυμάμαι πως διέθετε πολλά λεφτά, ενώ είχε πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη.

Οι κομμουνιστές μου είχαν πει τότε πως θα υπογράψω στον Παναθηναϊκό. Όπως πληροφορήθηκα ένας στρατηγός δεν συμφώνησε και τελικά δεν έπαιξα ποτέ στην Ελλάδα. Ξέρω πως με ήθελε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και έκανε το παν για να με φέρει, όμως έμεινα στη Βουλγαρία».

Ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών αγωνίστηκε για μία πενταετία στην Μπαρτσελόνα (1990-1995) σημειώνοντας 77 γκολ σε 151 ματς.

«Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Είμαι ευτυχισμένος που πρόσφερα στην Μπαρτσελόνα και έγινε η οικογένεια μου. Ακόμη και τώρα βλέπετε πόσοι εκπρόσωποι της ομάδας βρίσκονται εδώ για να με τιμήσουν με την παρουσία τους».

 

Τελευταία Νέα