Η Μπαρτσελόνα στέρησε στην ΑΕΚ το Europa League...

Gazzetta team
Η Μπαρτσελόνα στέρησε στην ΑΕΚ το Europa League...

bet365

Η Σεβίλλη δεν πήρε το Κύπελλο Ισπανίας, έχασε 2-0 στην παράταση από την Μπαρτσελόνα και δεν έκανε το μεγάλο δώρο στην ΑΕΚ, η οποία θα αγωνίζονταν απευθείας στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση που η ομάδα από την Ανδαλουσία κατακτούσε την κούπα!

Tα τελευταία 24ωρα, αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, οι πάντες στην ΑΕΚ είχαν ως... δεύτερη ομάδα την Σεβίλλη! Κι αυτό γιατί είχαν άμεσο συμφέρον όσο αφορά την ευρωπαϊκή τους παρουσία και φυσικά τα ταμεία της ομάδας. Στην Ένωση, ήθελαν η ομάδα από την Ανδαλουσία μέσα σε διάστημα 4 ημερών να σηκώσει δύο κούπες!

Οι Σεβιγιάνοι τα κατάφεραν και πήραν για 3η σερί χρονιά το Europa League κερδίζοντας εύκολα με 3-1 την Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας. Όμως τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν πανηγύρισαν ένα ακόμη τρόπαιο, αφού λύγισαν από την κούραση και την κλάση του Μέσι κι έχασαν στην παράταση το Κύπελλο Ισπανίας με το 2-0 από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του «Βιθέντε Καλντερόν»!

Έτσι το... δώρο που ήθελε η ΑΕΚ δεν ήρθε. Θυμίζουμε πως αν η Σεβίλλη κατακτούσε το Κύπελλο Ισπανίας, τότε η ΑΕΚ θα έπαιρνε ως κυπελλούχος το προνομιακό εισιτήριο της Ελλάδας για το Europa (σ.σ αν φυσικά δεν κατακτούσε την 1η θέση στα πλέι οφ). Με λίγα λόγια το... απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, χωρίς να χρειαστεί προκριματικό παιχνίδι!

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα έμπαιναν στην κλήρωση που θα γίνει στο Μονακό στις 26 Αυγούστου 2016, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινούσαν κι αργότερα την προετοιμασία. Για την... ιστορία απευθείας πρόκριση για τα... κιτρινόμαυρα ταμεία θα σημαίνε αμέσως 2.4 εκ. ευρώ ως μπόνους πρόκρισης.

Πλέον τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η Μπαρτσελόνα χάλασε το πλάνο κι αυτό σημαίνει πως όλες οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν κανονικά στα προκριματικά του Europa League με φόντο μια θέση στον όμιλο. Η ομάδα που θα βγει 4η στα πλέι-οφ θα ξεκινήσει την πορεία της από τον 2ο προκριματικό του Europa League (14 Ιουλίου), η ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη και την τρίτη θέση θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (28 Ιουλίου τα παιχνίδια).

Τέλος ο πρώτος των πλέι οφ θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (κλήρωση 15/7 και τα πρωτα ματς στις 26 ή 27 Ιουλίου).


 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα