Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 2-0 παράταση (κ.α. 0-0)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 2-0 παράταση (κ.α. 0-0)

bet365

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος και έχασε με τραυματισμό τον Σουάρες όμως άντεξε και λύγισε 2-0 την Σεβίλλη στην παράταση σηκώνοντας και το Κύπελλο.

Η ποιότητα και το μέταλλο της Μπαρτσελόνα μίλησε κόντρα στην κουρασμένη από τον τελικό του Europa League, Σεβίλλη, η οποία δεν τα κατάφερε παρότι έπαιξε για 55 λεπτά με παίκτη περισσότερο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε (7η κούπα σε 2 σεζόν) κέρδισε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας αποβολή και χάρη στην σπάνια κλάση του Μέσι, που έβγαλε δύο μυθικές ασίστ, κατέκτησε και το Copa del Rey κάνοντας για δεύτερη σερί χρονιά το double. Αυτός ήταν ο 28ος τίτλος στον θεσμό για τους Καταλανούς, που είναι πολυνίκεις της διοργάνωσης.

Η Σεβίλλη είχε την πρώτη απειλή στο ματς, με τον Γκαμεϊρό στο 5', όμως την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι Καταλανοί στο 8' όταν ο Σουάρες πήρε μέσα στην περιοχή και είχε χρόνο να κάνει το βολέ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Οι Ανδαλουσιάνοι με τον αέρα του Europa και της εξόδου στο Champions League δεν είχαν φόβο και στο 17' ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μαριάνο από δεξιά, ο Κόκε βρέθηκε σε καλή θέση αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε για να απαντήσει ο Ντάνι Αλβες από πλευρά πρωταθλητών με σουτ εκτός περιοχής που πέρασε άουτ. Στο 36' ήρθε η φάη της αποβολής όταν από βολέ του Σέρχιο Ρίκο ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, ο Μασεράνο έχασε τον Γκαμεϊρό που έφευγε μόνος με τον Τερ Στέγκεν, του τράβηξε καθαρά τη φανέλα και είδε σωστά απευθείας κόκκινη.

Ηταν η πιο γρήγορη αποβολή στην ιστορία του Copa del Rey και πρώτη ύστερα από 46 αγώνες για τους Μπλαουγκράνα, με την τελευταία να είναι τον Οκτώβριο του 2015 όταν είχε αποβληθεί ξανά ο Μασεράνο. Το φάουλ από το ημικύκλιο εκτέλεσε ο Εβερ Μπανέγα και ανάγκασε στον Γερμανό keeper της Μπάρτσα σε καλή επέμβαση με το ένα χέρι στο παραθυράκι. Μετά την κόκκινη η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλύτερα από την αντίπαλό της και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 44' με την κοντινή κεφαλιά του Πικέ που πέρασε άουτ μετά το κόρνερ του Ιβάν Ράκιτιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να βάλει τον Ματιέ στη θέση του Ράκιτιτς και στο 50' η Σεβίλλη θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα όμως το σουτ εκτός περιοχής του Μπανέγα πήγε στο δοκάρι. Στο 57' ήρθαν τα χειρότερα για την Μπάρτσα, με τον Σουάρες να τραυματίζεται στον δικέφαλο ύστερα από προσπάθεια για κοντρόλ και έδωσε αναγκαστικά τη θέση του στον Ραφίνια Αλκάνταρα. Οι Ανδαλουσιάνοι έχοντας και μεγάλη κούραση από το ταξίδι και τον τελικό στην Βασιλεία δεν είχαν την ενέργεια να πνίξουν την Μπαρτσελόνα και πέρα από την ευκαιρία του Κριχόβιακ στο 65' με σουτ που κόντραρε ο Μπουσκέτς, δεν είχαν άλλη καθαρή φάση.

Αντίθετα, οι Μπλαουγκράνα, όσο περνούσε η ώρα το πίστευαν περισσότερο, έπαιρναν μέτρα και αφού στο 77' ο Ρίκο μπλόκαρε το φάουλ του Μέσι, έφεραν το ματς στα ίσα στις καθυστερήσεις. Ο Νεϊμάρ έφευγε μόνος μετά την πάσα του Ινιέστα στην κόντρα και ο Μπανέγα δεν του επέτρεψε να κλέψει τη νίκη με σκληρό μαρκάρισμα το οποίο του απέφερε απευθείας κόκκινη. Τα 90 λεπτά τελείωσαν χωρίς γκολ.

Στην παράταση η Σεβίλλη δεν υπήρξε ποτέ και η πρωτοβουλία της Μπαρτσελόνα της έφερε το γκολ στην πρώτη φάση. Στο 97' ο Μέσι έκανε τηλεκατευθυνόμενη μπαλιά ακριβώς στην κούρσα του Αλμπα που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0, το οποίο παρέμεινε στη συνέχεια χάρη στις διαδοχικές επέμβάσεις του Σέρχιο Ρίκο στις προσπάθειες των Μέσι (103'), Πικέ (104') και Ντάνι Αλβες (105'). Στο δεύτερο μέρος της παράτασης δεν άλλαξε κάτι, με την Σεβίλλη να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 121' ο Ντάνιελ Καρίσο είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε τους Ανδαλουσιάνους με 9 παίκτες για σκληρό μαρκάρισμα στον Μέσι, ο οποίος στο 123' χόρεψε και σέρβιρε μαγικά στον Νεϊμάρ που πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-0.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αλμπα (120' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (46' Ματιέ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (57' Ραφίνια).

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο (80' Κονοπλιάνκα), Καρίσο, Ραμί, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (105' Γιορέντε), Μπανέγα, Βιτόλο, Κόκε, Γκαμεϊρό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα