Oι αρχηγοί του Ατρομήτου στο Gazzetta!

Oι αρχηγοί του Ατρομήτου στο Gazzetta!

Oι αρχηγοί του Ατρομήτου στο Gazzetta!

bet365

Μια δύσκολη χρονιά για τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε με τους Σωκράτη Φυτανίδη και Νίκο Λαζαρίδη να κάνουν τον απολογισμό τους στο gazzetta.gr.

Είναι εδώ και χρόνια οι σημαίες του Ατρόμητου. Σωκράτης Φυτανίδης και Νίκος Λαζαρίδης, ολοκλήρωσαν την φετινή χρονιά στο Περιστέρι με τα νούμερά τους να είναι εξωπραγματικά! Βασικοί και αναντικατάστατοι στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων, οι δύο αρχηγοί έδωσαν τα πάντα σε μια αρκετά περίεργη και δύσκολη χρονιά για την ομάδα τους.

Ο Σωκράτης, μέτρησε 23 παιχνίδια, 1 γκολ και συνολικά 2024 λεπτά στη Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Νίκος... έσπασε όλα το κοντέρ! Στα 36 του αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια, σημείωσε 4 γκολ (δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Λε Ταλέκ) και συνολικά αγωνίστηκε για 2665 λεπτά, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ομάδα!

Οι προπονήσεις του Ατρόμητου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή και οι δύο αρχηγοί κάνουν τον απολογισμό τους στο gazzetta.gr. Μιλούν για το τι δεν πήγε καλά, παίρνουν σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη της άσχημης χρονιάς, δηλώνουν πικραμένοι για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ κάνουν αναφορά και στο μέλλον. Τονίζουν πως ο Ατρόμητος του χρόνου πρέπει να επιστρέψει στις θέσεις της Ευρώπης, ενώ αναφέρονται και στην προοπτική να τελειώσουν την καριέρα τους στο Περιστέρι.

«Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά...»

Η συζήτησή μας ξεκινά με την επιτυχία επί της ΑΙΚ, το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά και το σερί που δεν έφερε τα πλέι οφ. Στη συνέχεια, οι δύο αρχηγοί μας τονίζουν τι έφταιξε και η χρονιά δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο τέλος...

Αρχικά πως ζήσατε αυτή την δύσκολη χρονιά που είχε μετά από πολλά χρόνια ο Ατρόμητος;

Φυτανίδης: «Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά στο Europa League. Τα παιχνίδια με την ΑΙΚ άφηναν την εντύπωση για μια χρονιά όμορφη, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στην πορεία. Ήταν δύσκολη χρονιά, δεν μπορούμε να δεχθούμε πως δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης. Ήταν ένα μάθημα για εμάς, πως θέλει πολύ ιδρώτα για να διατηρήσεις τα κεκτημένα. Είχαμε καθυστερημένη αντίδραση, αν είχαμε καταφέρει να αντιδράσουμε λίγο νωρίτερα θα ήμασταν στα πλέι οφ».

Λαζαρίδης: «Ήταν μια χρονιά που άρχισε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με πρόκριση επί της ΑΙΚ και το κλίμα ήταν πολύ καλό. Ήρθαν και θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αρχίσαμε με 2 στα 2, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά. Η ομάδα άρχισε να μην παίρνει τα αποτελέσματα και έμεινε πίσω. Προσπαθήσαμε να σώσουμε τη χρονιά, δεν τα καταφέραμε. Του χρόνου πιστεύω πως ο Ατρόμητος θα επιστρέψει στην Ευρώπη, καθώς πλέον είναι ομάδα που ανήκει εκεί».

Που ρίχνετε την ευθύνη για το γεγονός πως η ομάδα έμεινε εκτός πλέι οφ;

Φυτανίδης: «Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να δουλέψουμε σωστά στην προετοιμασία. Είχαμε στόχο τους ομίλους του Europa League. Κερδίσαμε την ΑΙΚ, αλλά μετά είχαμε την χειρότερη κλήρωση που μπορούσε να μας τύχει. Πέσαμε πάνω στην Φενερμπαχτσέ, μιας ομάδα φόβητρο, που μας έκοψε τις φιλοδοξίες που είχαμε για κάτι καλύτερο. Είχαμε φρεσκάδα στην αρχή, αλλά τα 4 παιχνίδια των προκριματικών και τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έφεραν μια κούραση που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε. Για κάθε ομάδα στην Ελλάδα είναι δύσκολο να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Ξεκινήσαμε με 2 στα 2, αλλά στη συνέχεια κάναμε μεγάλη κοιλιά και έτσι είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος όταν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό».

Λαζαρίδης: «Όσο δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που πρέπει δεν μπαίνεις στα πλέι οφ. Είχαμε μείνει αρκετά πίσω και με τον ερχομό του Δέλλα ανεβήκαμε. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά θέλαμε πιο πολλούς βαθμούς, κάτι που δεν καταφέραμε. Κάναμε ένα σερί στο φινάλε, αλλά τελικά δεν έφτανε, θέλαμε ακόμα λίγους βαθμούς».

Υπάρχει κάτι που έλειπε φέτος από την ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια έκανε την διαφορά;

Φυτανίδης: «Αυτό που μας επηρέασε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, ήταν τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Δυσκολευτήκαμε να τα διαχειριστούμε και όταν τα καταφέραμε μετά από καιρό, φτάσαμε να παίζουμε καλύτερα. Αν το είχαμε κάνει νωρίτερα, ίσως τώρα να ήμασταν στην πεντάδα».

Λαζαρίδης: «Δεν μπορώ να πω ότι είχε κάτι τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχε τώρα. Παίζει τον δικό του ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Δεν είχαμε όση έπρεπε σε κάποια παιχνίδια και φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

«Μπορούσαμε στο Κύπελλο»

Με ένα στόμα και... μια φωνή, Φυτανίδης και Λαζαρίδης υπογραμμίζουν πως έχει μείνει πικρία για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και πως ο Ατρόμητος μπορούσε να είναι στον τελικό. Στη συνέχεια, μας μιλούν και για το τι κρατάνε από την φετινή χρονιά με την πρόκριση επί της ΑΙΚ να είναι σε... πρώτο πλάνο!

Στο Κύπελλο φτάσατε πολύ κοντά στον τελικό... Σας έχει μείνει μια πικρία βλέποντας τελικά την ΑΕΚ να το κατακτά;

Φυτανίδης: «Μένει πικρία, ναι. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλύτερη από εμάς. Δυστυχώς από μια απροσεξία δεχτήκαμε ένα γκολ που μας στέρησε να πάμε το παιχνίδι στην παράταση και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Η ΑΕΚ στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο, αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στον τελικό και να το διεκδικήσουμε. Αυτό όμως πλέον έχει περάσει, το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε μπροστά για να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Αυτή η κακή χρονιά να είναι η αρχή για κάτι καινούριο που θα φέρει την ομάδας στις επιτυχίες του παρελθόντος. Το παλέψαμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να κοιτάς την επόμενη μέρα και αυτό θα κάνουμε σαν ομάδα».

Λαζαρίδης: «Το Κύπελλο ήταν ένας διαφορετικός θεσμός. Παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια. Καταφέραμε σημαντικές προκρίσεις, καθώς εκτός από τους ομίλους, αποκλείσαμε και τους Πλατανιά, Παναθηναϊκό. Ήμασταν καλύτεροι και από την ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά σε μια στιγμή στο τέλος χάθηκε η πρόκριση. Σίγουρα μας μένει πικρία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πλέον κοιτάμε την επόμενη σεζόν».

Τι μπορείτε να κρατήσετε από αυτή τη χρονιά;

Φυτανίδης: «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η σημαντική πρόκριση επί της ΑΙΚ, αλλά και την αντίδραση που βγάλαμε στο φινάλε που μας έφερε κοντά στα πλέι οφ. Επίσης, κρατάμε την πορεία και στο Κύπελλο. Αποτυχίες έχουν όλες οι ομάδες και μεγαλύτερες ομάδες από τον Ατρόμητο έχουν κάνει άσχημες χρονιές. Το σημαντικό σε αυτές τις καταστάσεις είναι να μπορείς να διαχειριστείς μια δύσκολη σεζόν και την επόμενη να κάνει το comeback και να μπεις πάλι στο δρόμο των επιτυχιών».

Λαζαρίδης: «Σίγουρα το παιχνίδι με την ΑΙΚ. Πήραμε την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του Ατρόμητου και καταφέραμε να παίξουμε με την Φενερμπαχτσέ. Επίσης, πρέπει να κρατήσουμε πως με την έλευση του κ. Δέλλα η ομάδα κατάφερε από τις τελευταίες θέσεις που βρισκόταν να αλλάξει εικόνα και να φτάσει κοντά στα πλέι οφ».

Οι αλλαγές με τον Δέλλα και η επόμενη σεζόν

Ο Τραϊανός Δέλλας έφερε στον Ατρόμητο την αλλαγή αυτή που έψαχνε η ομάδα για να φτάσει στα πλέι οφ. Μπορεί αυτό να μην το πέτυχε, όμως οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά σε αυτό... Αυτό άλλωστε τονίζουν και οι δύο... σημαίες της ομάδας, που εκφράζουν την σιγουριά τους πως την επόμενη σεζόν ο Ατρόμητος θα έχει στόχο την Ευρώπη και το Κύπελλο.

Η έλευση του Δέλλα σε τι βοήθησε την ομάδα; Τι άλλαξε ο ερχομός του;

Φυτανίδης: «Σε μια δύσκολη σεζόν την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι ποδοσφαιριστές. Εμείς είχαμε τις επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια, εμείς έχουμε την ευθύνη και για τις αποτυχίες. Δουλέψαμε πολύ και με τους δύο προπονητές. Καλό είναι να αναγνωρίζεις την προσπάθεια. Όλοι σε μια ομάδα δουλεύουν για το καλύτερο. Έγινε η προσπάθεια ως το τελευταίο παιχνίδι, μια προσπάθεια που πιστώνεται σε όλους. Τόσο στης επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες σημαντικό ρόλο παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Προσπάθησαν τόσο ο κ. Γρηγορίου, όσο και ο κ. Δέλλας να δώσουν το καλύτερο για να είναι η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Δεν μ' αρέσει να κρίνω, είμαι χαρούμενος που όλα αυτά τα χρόνια έχω δουλέψει με προπονητές που έχουν φτάσει ψηλά την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά»

Λαζαρίδης: «Ο κ. Δέλλας γνώριζε την ομάδα. Ήξερε, ειδικά μετά τα πρώτα παιχνίδι, τι πινελιές έπρεπε να κάνει για να υπάρχει ένας βασικός κορμός και μια ομοιογένεια. Ήξερε πως να το κάνει. Στην αρχή δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, όμως μετά η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πήρε και τα αποτελέσματα που ήθελε και με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου, γιατί στα πλέι οφ φτάσαμε κοντά, αλλά είχαμε μείνει πολύ πίσω και ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο».

Αυτή η χρονιά ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι στόχοι για την νέα σεζόν ποιοι είναι;

Φυτανίδης: «Τους στόχους τους ορίζει η ομάδα. Εμείς πάντα είμαστε έτοιμοι για τις υψηλές απαιτήσεις, μέσα από τις οποίες η ομάδα διεκδικεί τίτλους. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει στόχους και ένα καλό σύνολο μέσα από το οποίο να βγαίνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι που θέλουν όλοι από μια ομάδα».

Λαζαρίδης: «Τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε και από τη νέα σεζόν να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας. Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία από τα προηγούμενα χρόνια. Πάντα υπάρχουν στόχοι και για του χρόνου θα είναι οι ίδιοι. Η έξοδος στην Ευρώπη και το Κύπελλο».

«Ευχαριστημένος που έμεινα εδώ»

Ο Νίκος Λαζαρίδης το Σάββατο υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τον Ατρόμητο και όπως όλα δείχνουν θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο Περιστέρι... Για το γεγονός αυτό δηλώνει ευχαριστημένος και ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Γιώργο Σπανό, Γιώργο Αγγελόπουλο και Τραϊανό Δέλλα.

Επίσης αναφέρεται και στην μεγάλη χρονιά που έκανε στα 36 του, τα γκολ που σημείωσε, αλλά και το ρεκόρ λεπτών συμμετοχής που πέτυχε.

Νίκο, ανανέωσες την συνεργασία σου με τον Ατρόμητο. Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα για το γεγονός αυτό;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που η επιθυμία μου έγινε πραγματικότητα και θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο. Δεν είχα κανένα απολύτως ενδοιασμό, θέλαμε και οι δύο πλευρές να συνεχίσουμε την συνεργασία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Γιώργο Σπανό, τον τεχνικό διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλο και τον προπονητή μου Τραϊανό Δέλλα που έδειξαν ότι με εμπιστεύονται. Κι εγώ θα προσπαθήσω να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη.

Να ευχαριστήσω επίσης θερμά και τους φιλάθλους μας γιατί από το 2012 που βρίσκομαι στο Περιστέρι δείχνουν συνεχώς την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου. Θέλω πάρα πολύ να τους πω να είναι υπερήφανοι για τον Ατρόμητο και να συνεχίσουν να στηρίζουν όσο μπορούν περισσότερο την ομάδα».

Φέτος έκανες μια εξαιρετική χρονιά. Πρώτος σε συμμετοχές και δεύτερος σκόρερ. Πως το έζησες όλο αυτό;

«Αυτό ήταν κάτι πολύ καλό για εμένα. Όταν είσαι υγιείς μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και βοήθησαν την ομάδα μου όσο μπορούσα. Σίγουρα υπάρχει και κούραση όταν κάνεις συνεχόμενα παιχνίδια, όμως παιχνίδι με παιχνίδι παίρνεις ρυθμό και όταν μπαίνεις στο γήπεδο ξεχνάς την κούραση. Για τα γκολ, εντάξει τι να πω; Πέτυχα 5 τέρματα, είναι ευχάριστο για μένα, αλλά πιο σημαντικό το γεγονός πως βοήθησα την ομάδα να πάρει βαθμούς. Μακάρι να συνεχίσω να σκοράρω για την ομάδα, γιατί αν πηγαίνει καλά αυτή, τότε κερδίζει πολλά και ο κάθε παίκτης προσωπικά».

«Μεγαλύτερο βάρος οι παλιοί»

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φυτανίδης αναφέρεται στο μεγαλύτερο βάρος που έχουν οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και στο ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στο Περιστέρι... Για την ώρα κάτι τέτοιο, πάντως, του μοιάζει μακρινό!

Εσύ ως πρώτος αρχηγός, νιώθεις μεγαλύτερο το βάρος γι' αυτή την αποτυχημένη χρονιά;

«Οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές που είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν ζήσει και επιτυχή αποτελέσματα έχουνε μεγαλύτερο βάρος τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες και κυρίως στις δεύτερες πρέπει να βγαίνουν μπροστά. Θεωρώ πως συμβάλαμε για να παλέψουμε μέχρι τέλους για να μπούμε στα πλέι οφ. Όλα αυτά φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αυτός είναι ο καθρέφτης για όλα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την χρονιά, ακόμα και να είχαμε μπει στα πλέι οφ και να είχαμε φτάσει στον τελικό δεν θα ήμουν. Είναι σημαντικό να χαίρεσαι αυτό που κάνεις και εμείς φέτος παίξαμε πολλά παιχνίδια κάτω από μεγάλη πίεση. Ήμασταν κοντά στη ζώνη, με το σερί που κάναμε στο φινάλε να αφήνει μια ικανοποίηση. Εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε, εμείς αναλαμβάνουμε το βάρος μιας χαμένης χρονιάς».

Έχει περάσει από το μυαλό σου το ενδεχόμενο να κλείσεις την καριέρα σου στον Ατρόμητο ή είναι ακόμα νωρίς;

«Είναι κάτι πολύ μακρινό. Έχω πολλά χρόνια ακόμα να παίξω ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Έχω φιλοδοξίες και απαιτήσεις από τον εαυτό μου, δεν το σκέφτομαι αυτό ακόμα. Έχει υψηλές απαιτήσεις ο Ατρόμητος, είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Έχω παίξει με τον Ατρόμητο σε τελικό Κυπέλλου, στην Ευρώπη, είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια. Θέλω να είμαι υγιείς, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις υγεία. Είναι καλό να έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά η ζωή είναι μια μάχη και πρέπει να έχουμε κοντινά όνειρα, αυτό είναι το κλειδί για κάθε ποδοσφαιριστή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα