Ρίκι Άλβαρεζ: Το πολυεργαλείο του Στραματσόνι (vids+pics)

Ρίκι Άλβαρεζ: Το πολυεργαλείο του Στραματσόνι (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Ρίκι Άλβαρεζ: Το πολυεργαλείο του Στραματσόνι (vids+pics)

bet365

Το Gazzetta.gr βάζει στο... μικροσκόπιο τον Ρίκι Άλβαρεζ, τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Αντρέα Στραματσόνι για να τον φέρει στην Ελλάδα το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος.

Στο διάστημα που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, ο Αντρέα Στραματσόνι έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα της ιταλικής αγοράς χάρη στις γνωριμίες που έχει από την θητεία του στην Ίντερ και στην Ουντινέζε. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τον Ρίκι Άλβαρεζ, όπως αποκάλυψε το Gazzetta.gr, για τον οποίο ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις ικανότητές του από την εποχή που συνυπήρχαν στην Ίντερ, καθώς τον θεωρεί ως ένα πολυεργαλείο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο επιθετικό κομμάτι...

Αυτό άλλωστε φάνηκε και από το πως εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του, την περίοδο που βρισκόταν στον πάγκο των «νερατζούρι». Για τον 23χρονο τότε μέσο, η κάτοχος του Coppa Italia είχε δώσει το καλοκαίρι του 2011, περίπου 12,8 εκατομμύρια για την απόκτηση του 90% των δικαιωμάτων του από την Βελέζ, όμως όταν ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Ίντερ τον Μάρτιο του 2012, ο Αργεντίνος ήταν τραυματίας. Μόλις ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, έγινε ένας από τους αγαπημένους παίκτες του νυν προπονητή του «τριφυλλιού».

Έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου και αν δεν εμφανιζόταν ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού, το ποσοστό συμμετοχών του με τον «Στράμα» στην τεχνική ηγεσία της ομάδας σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερο από τις 37 συμμετοχές (8 γκολ/4 ασίστ) σε 68 ματς του Ιταλού προπονητή, ο οποίος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν: «Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για τον Άλβαρεζ. Το πιο θετικό απ' όλα είναι οτι είναι οτι παίζει με συνέπεια. Ας μην ξεχνάμε οτι υποβλήθηκε σε επέμβαση και τον δυσκόλεψε πολύ στην αρχή της σεζόν. Τώρα όμως, έχει κερδίσει το Σαν Σίρο και είναι από τα κέρδη της σεζόν», ενώ ανάλογα ήταν και τα συναισθήματα του Αργεντίνου: «Τα πάμε καλά. Είναι ένας προπονητή με μυαλό και καταπληκτικό μέλλον. Από τότε που ήρθε στην Ίντερ μας έχει κερδίσει όλους. Μου αρέσει ο Στραματσόνι γιατί είναι ένας προπονητής που θέλει να τα πάει καλά και ξέρει τι θέλει από την ομάδα».

Στην εξίσωση όμως, θα πρέπει να μπει και ο παράγοντας «ανταγωνισμός». Μπορεί ο Άλβαρεζ να έπαιζε ως κεντρικό χαφ, ως αριστερό εξτρέμ, ως δεξί χαφ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός, όμως στο διάστημα εκείνο, το ρόστερ της Ίντερ στην συγκεκριμένες θέσεις είχε ουκ ολίγους ποιοτικούς παίκτες: Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Κοουτίνιο ήταν μερικοί από αυτούς, με τον Τζιανπάολο Πατσίνι να είναι αυτός που συνήθως αντικαθιστούσε τον Αργεντίνο στο φινάλε της σεζόν 2011-2012.

Μάλιστα, στο δεύτερο μισό της επόμενης χρονιας όταν πια είχε επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και είχε βρει ρυθμό, το όνομά του άρχισε να παίζει για αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Βαλένθια. Το ενδιαφέρον της πρώτης έμεινε ζωηρό και το επόμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το «squawka.com» να κάνει ένα μίνι scouting report για τον ποδοσφαιριστή που είχε μπει στο στόχαστρο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τις τύχες των Λονδρέζων...

«Νιώθει άνετα παίζοντας και με τα δύο πόδια. Είναι από αυτούς τους παίκτες που χαρακτηρίζονται ως πολυεργαλεία και μπορούν να χωρέσουν καλά στο σύστημα της Τότεναμ, καθώς είναι ικανός να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, χρησιμοποιώντας τις θανατηφόρες πάσες του, προκειμένου να τρυπώσει τις αντίπαλες άμυνες», ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας όμως οτι δεν είναι ο σούπερ ποιοτικός παίκτης, αλλά και το γεγονός οτι μπορεί να βοηθήσει και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Αν και ήταν στην αποστολή της Αργεντινής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, παίζοντας μόλις 27 λεπτά στη νίκη επί της Νιγηρίας με 3-2, η Ίντερ δεν καταφέρνει να βρει τα χρήματα που ήθελε για να τον πουλήσει. Ως τιμή εκκίνησης είχε ορίσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, όμως ουδέποτε ήρθε σε συμφωνία με κάποια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Έτσι, στις... καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου κατέληξε να τον δώσει δανεικό στην Σάντερλαντ έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ (σ.σ οι απολαβές του ήταν 1,6 εκατομμύρια), με οψιόν υποχρεωτικής αγοράς του που έφτανε στα 10 εκατομμύρια αν οι «μαυρόγατες» κατάφερναν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Premier League.


Ο στόχος της αγγλικής ομάδας επετεύχθη, όμως η ρήτρα δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Κάτι που αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο ομάδων, με την Σάντερλαντ να επικαλείται ως δικαιολογία την αρνητική απάντηση που έδωσε η Ίντερ στο να υποβληθεί ο παίκτης σε εγχείρηση εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετώπισε και είχε ως αποτέλεσμα να παίξει μόλις 17 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στο League Cup...

Μάλιστα η κόντρα τους, έφτασε μέχρι την FIFA, η οποία τον Δεκέμβριο δικαίωσε την Ίντερ και έδωσε το δικαίωμα στον Άλβαρεζ τον Ιανουάριο να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε, καθώς ήταν ελεύθερος. Στο μεσοδιάστημα βέβαια έκανε προπονήσεις με την Βελέζ, όμως αν και ήταν για 9 μήνες χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, η Σαμπντόρια προχώρησε στην απόκτησή του. Στην Γένοβα ήταν στην αποστολή σε 15 ματς, σε 9 ξεκίνησε βασικός, σε 4 μπήκε αλλαγή και σε άλλα 2 είδε τον αγώνα από τον πάγκο, παίζοντας είτε ως μεσοεπιθετικός, είτε ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Κουαλιαρέλα, πετυχαίνοντας ένα γκολ και δίνοντας μία ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα