Μίλαν - Γιουβέντους 0-1 παρ. (κ.α. 0-0)

Μίλαν - Γιουβέντους 0-1 παρ. (κ.α. 0-0)

bet365

Στο 110' ο Αλέγκρι έβαλε τον Μοράτα και εκείνος στην πρώτη επαφή εκτέλεσε τον Ντοναρούμα και έδωσε στη Γιουβέντους (0-1) το 11ο κύπελλο και δεύτερο σερί νταμπλ! Καλύτερη συνολικά η Μίλαν αλλά... εκτός Ευρώπης!

«Θα μιλήσουμε με την Ρεάλ μετά τον τελικό του Champions League. Θέλουμε να κρατήσουμε τον Αλβαρο και αυτός θέλει να μείνει μαζί μας. Ελπίζω η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παίξει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις», είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο Μπέπε Μαρότα για τον Αλβαρο Μοράτα. Τώρα, μετά από ακόμη ένα μεγάλο γκολ, οι Μπιανκονέρι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν. Αν δεν τα καταφέρουν, προφανώς η τελευταία ανάμνηση θα είναι υπέροχη αφού ο 23χρονος φορ σκόραρε στο 110', δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, για να δώσει το δεύτερο σερί νταμπλ στη Γιουβέντους, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο calcio, αφήνοντας παράλληλα εκτός Ευρώπης για τρίτη σερί χρονιά την Μίλαν, η οποία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια...

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού -στον οποίο οι τιφόζι των δύο ομάδων δημιούργησαν την κλασική γηπεδική ιταλική ατμόσφαιρα- φάνηκε ότι οι Ροσονέρι μπήκαν αποφασισμένοι να παίξουν για τη ζωής τους. Οι παίκτες του Κρίστιαν Μπρόκι έβγαζαν πολύ περισσότερο πάθος σε κάθε μονομαχία και στο 13' είχαν την πρώτη τους φάση με τον Μποναβεντούρα, ο οποίος από κοντά δεν τελείωσε σωστά τη φάση. Η Γιουβέντους είχε φανερό πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα και γενικά έδειχνε κοιμισμένη, με αποτέλεσμα στο 23' να δει την μπάλα να φεύγει άουτ από το σουτ του Ντε Σίλιο και δευτερόλεπτα μετά να χρειαστεί η επέμβαση του Νέτο στο σουτ του Μποναβεντούρα που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Οι Μιλανέζοι συνέχιζαν το ίδιο παθιασμένα, οι Τορινέζοι το ίδιο κοιμισμένα και στο 39' ο Πόλι έχασε πολύ καλή ευκαιρία με το άσχημο πλασέ του από το ύψος της περιοχής και ενώ είχε χώρο και χρόνο μετά το γύρισμα του Χόντα.

Στο δεύτερο μέρος το ματς κυλούσε στον ίδιο ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο, για να ξυπνήσει κάπως η Γιούβε και να πάρει μέτρα μετά την είσοδο του Αλεξ Σάντρο στη θέση του Εβρά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, να κάνει αισθητή την παρουσία της και επιθετικά αλλά ο Ντοναρούμα αντέδρασε σωστά τόσο στο γύρισμα του Πογκμπά, προ των Μάντζουκιτς-Ντιμπάλα, όσο και στην κεφαλιά του Λιχτστάινερ στο 73'. Ο Αλέγκρι έβγαλε και τον Ελβετό αμέσως μετά για να βάλει τον Κουαδράδο, με τον Μπρόκι να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 85', βάζοντας τον Νιανγκ αντί του Πόλι.

Ο τελικός πήγε στην παράταση αφού οι δύο ομάδες έκαναν λάθη όταν έφταναν στην περιοχή, με τη Μίλαν να είναι κουρασμένη αφού δεν γινόταν να συνεχίσει μέχρι τέλους στον ίδιο ρυθμό. Ετσι, οι Μπιανκονέρι ήλεγξαν την κατάσταση και προσπάθησαν να βρουν την λύση αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε το σουτ του Πογκμπά στο 103'. Ενα λεπτό μετά, το λάθος διώξιμο του Αλεξ Σάντρο με το κεφάλι λίγο έλειψε να γίνει... ασίστ για τον Μπάκα. Οπως κυλούσε το ματς, φαινόταν όλο και πιο πιθανό ότι η κούπα θα κρινόταν στα πέναλτι αλλά εκεί «μίλησε» ο Αλέγκρι...

Στο 108' έβαλε τον Μοράτα αντί του Ερνάνες, άλλαξε το σύστημα και στο 110' από την μπαλιά του Κουαδράδο ο Ισπανός εκτέλεσε στην κίνηση και έφυγε... σφαίρα για την curva Nord! Ο Μπρόκι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Μπαλοτέλι αντί του Κούτσκα αλλά η Γιουβέντους έχει δείξει ότι ξέρει πώς να ελέγχει το ματς όταν έχει το σκορ. Και αφού είχε και την τύχη στο 122' στο τρομερό σουτ του Χοσέ Μάουρι, πανηγύρισε το 11ο κύπελλο της ιστορίας της και -πάνω από όλα- το δεύτερο σερί νταμπλ, κλείνοντας ιδανικά την σεζόν!

Μίλαν (Κρίστιαν Μπρόκι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Κούτσκα (112' Μπαλοτέλι), Μοντολίβο (109' Χοσέ Μάουρι), Πόλι (85' Νιανγκ), Χόντα, Μποναβεντούρα, Μπάκα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Νέτο, Ρουγκάνι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (75' Κουαδράδο), Λεμινά, Ερνάνες (108' Μοράτα), Πογκμπά, Εβρά (62' Αλεξ Σάντρο), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα