Με 73 εκατομμύρια επιτρέπεται να μιλάει;

Με 73 εκατομμύρια επιτρέπεται να μιλάει;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, τα λεφτά που βάζει στον ΠΑΟΚ και για το... δικαίωμα που - θα έπρεπε να - έχει κερδίσει. 

Με 73 εκατομμύρια επιτρέπεται να μιλάει;

Από την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερωθήκαμε χθες ότι: Ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου 56 εκατομμύρια ευρώ! (Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε φορά που ανοίγει μία την καλύπτει στο μέγιστο ποσοστό).
 
Από εκεί και πέρα εταιρία συμφερόντων του έχει δώσει ομολογιακό δάνειο εννιά εκατομμυρίων ευρώ. (Αυτό έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό με αφορμή την εφάπαξ εξόφληση των παλιών χρεών της ΠΑΕ).
 
Τώρα άνοιξε Αύξηση Κεφαλαίου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, την οποία (προφανώς και βάσει προϊστορίας) θα καλύψει στο επόμενο δίμηνο.
 
Με τα φτωχά μαθηματικά μου, αυτό το σύνολο μας κάνει 73 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή με την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τότε που ανέλαβε (Αύγουστο του 2012) ιδιοκτησιακά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει βάλει στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ 73 εκατομμύρια ευρώ.
 
(Σε αυτά ΔΕΝ συνυπολογίζονται όσα έχει δώσει δεξιά και αριστερά σε άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ και ειδικά στην ΚΑΕ την οποία βοηθάει να ξεχρεώσει παλιά χρέη).
 
Με αυτά και με αυτά οι επίκαιρες ερωτήσεις που προκύπτουν είναι απλές και αυτονόητες: Ο Ιβάν Σαββίδης με όλα αυτά τα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ…
 
1) Έχει δικαίωμα να μιλάει;
 
2) Επιτρέπεται να κάνει προσπάθειες για την εξυγίανση του χώρου;
 
3) Έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται όταν τον αδικούν στο γήπεδο;
 
4)  Μπορεί να τρελαίνεται όταν διαπιστώνει μόνιμη και συστηματική εύνοια υπέρ αντιπάλων του;
 
Μαζί με όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής τα πολλά λεφτά που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, ΔΕΝ έχουν φέρει ποδοσφαιρικές επιτυχίες.
 
Η κύρια ευθύνη είναι δική του. Εξάλλου σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει αλλάξει τους πάντες και τα πάντα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο φτωχό! Άρα δεν γίνεται να ρίχνει αλλού το φταίξιμο.
 
Είναι τα τέσσερα χρόνια πολλά για να πληρώσει και να μάθει; Μάλλον ναι! Άρα από εδώ και πέρα καλό θα είναι να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Για να δούμε…
 
* Από εκεί και πέρα η «ενθουσιώδης» ΑΕΚ κέρδισε τον Πανιώνιο και έτσι απλά μετά από δύο αγώνες είναι πρώτη στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ «ίδρωσε» να φθάσει στη κορυφή και η ΑΕΚ με ένα γκολάκι του Μάνταλου τον ξεπέρασε! Εδώ φαίνεται η διαφορά του +2 που είχε ο Δικέφαλος του Νότου από το πρωτάθλημα.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε διπλό σε αυτή τη διαδικασία και… καλό θα ήταν γι’ αυτόν να μην κερδίσει και τα δύο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ η ίδια ομάδα. (Αν μάλιστα έφερναν δύο ισοπαλίες… στην Τούμπα θα πανηγύριζαν).
 
Ήδη βλέπουμε όμως ότι: Ο ΠΑΟΚ έχασε Κάτσε, Τζιόλη, Ζάιρο, ο Παναθηναϊκός χάνει τα στόπερ του και την ηρεμία του, η ΑΕΚ έχασε μέχρι και τον προπονητή της(!) ο Πανιώνιος (του πιο φτωχού ρόστερ) χάνει δυνάμεις και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια μια και ο Ουζουνίδης αρχίζει να κατηγορεί ατομιστές παίκτες του.
 
Οι απώλειες όσο περνούν οι μέρες θα είναι όλο και μεγαλύτερες, ειδικά τώρα που το πρόγραμμα θα είναι πραγματικά εξοντωτικό.
 
Άρα… Πρώτος θα βγει όποιος αντέξει στις κακουχίες. Αυτός που πραγματικά το θέλει περισσότερο και είναι αποφασισμένος να μην επαναπαυτεί στις δικαιολογίες που θα προκύψουν.
 
Όποια αποδυτήρια αποβάλουν αυτή την αρρώστια της δικαιολογίας, θα πάρουν και την πρωτιά.
 
Στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ γνωρίζουμε ότι παίκτες και προπονητής το θέλουν πάρα πολύ! Οι σωματικά και εγκεφαλικά (καμιά 17-18 άτομα) διαθέσιμοι παίκτες του Ίβιτς είναι αποφασισμένοι να καταπιούν κάθε δικαιολογία. Και τους τραυματισμούς και τις κάρτες και το πρόγραμμα και την κόπωση από την εντεκάμηνη σεζόν και όσους τουρίστες-συμπαίκτες τους είναι ακόμη στα αποδυτήρια ή έχουν φύγει, ή αυτούς που πηγαινοέρχονται…

 

Best of internet