Λάμψη Καρεμπέ - Μπερμπάτοφ στο πάρτι του Στόιτσκοφ (gTV, pics)

Λάμψη Καρεμπέ - Μπερμπάτοφ στο πάρτι του Στόιτσκοφ (gTV, pics)

bet365

Τo gazzetta.gr ηταν παρών στο φιλικό αστέρων που έγινε στη Σόφια, προς τιμήν των 50ών γενεθλίων του Χρίστο Στόιτσκοφ. «Εσπασαν καρδιές» για Κρόιφ και Ιβάνοφ. Αποστολή στη Βουλγαρία: Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.

Ο θρυλικός πρώην άσος της Μπαρτσελόνα έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Βασίλ Λέφσκι, μαζί με λαμπερά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους και οι… δικοί μας Καρεμπέ και Μπερμπάτοφ. Ο άσος του ΠΑΟΚ μάλιστα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του και αποθεώθηκε, όπως είναι λογικό.

Βαλντεράμα, Κάμπος, Μπαΐα, Μασάρο, Μαλντίνι, Μπεναρίβο, Ζιουλί, Παπέν, Ζαμοράνο, Λέτσκοφ, Κονσταντίνοφ, Μπακέρο, Σαλίνας, Ναδάλ και Καμορανέζι ήταν εκεί, ενώ το στάδιο που αγωνίζεται η Εθνική Βουλγαρίας ήταν κατάμεστο από 40.000 κόσμο, παρά τη συνεχόμενη καταρρακτώδη βροχή.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια αποτέλεσαν το τελετουργικό της… βουκολικής έναρξης, ενώ πριν τη σέντρα απέτισαν φόρο τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα, μουντιαλικό Τρίφον Ιβάνοφ, που έφυγε σε ηλικία 51 ετών.

Προπονητής της ομάδας του Στόιτσκοφ ήταν ο Μπόνεφ, ενώ την μεικτή αστέρων κοουτσάρισε ο Μπράντλεϊ.

Μετά το 1-0, που έκανε ο Μπαλάκοφ στο 14’, ο Μπερμπάτοφ έγινε αλλαγή κι ένα μικρό παιδί μπήκε στο γήπεδο με τη φανέλα που είχε τον αριθμό 14, ενώ ένα συγκινητικό βίντεο έπαιξε στα μάτριξ και ο γιος του Κρόιφ παρέλαβε μια φανέλα με τον θρυλικό αριθμό.

Στο γήπεδο ήταν και η γυναίκα του Ιβάνοφ, που παρέλαβε μια φανέλα με το 3+8 (τα νούμερα του Ιβάνοφ κ του Στόιτσκοφ).

Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα, η ομάδα της Μπαρτσελόνα του 1992 (Στόιτσκοφ, Ναδάλ, Μπακέρο, Μπεγκιρστάιν, Σαλίνας και Μπαρχουάν) έσμιξε ξανά. Φόρεσαν άπαντες μια πορτοκαλί φανέλα (παρέπεμπε στα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας) που έγραφε «Campeones», με το 14 στην πλάτη, και σήκωσαν ξανά το ευρωπαϊκό, που είχαν πάρει τότε. Ναι, το τρόπαιο ήταν στη Σόφια.

Για την ιστορία, η ομάδα του Στόιτσκοφ νίκησε 4-1 με σκόρερ τους Μπαλάκοφ, Μπερμπάτοφ, Πετρόφ, ενώ σκόραρε στο τέλος με πέναλτι και ο Στόιτσκοφ, ο οποίος φυσικά αποθεώθηκε. Για τους All Stars είχε μειώσει σε 3-1 ο Ζιουλί.

 

Τελευταία Νέα