Η σκέψη και τα μεγάλα εμπόδια για Σούπερ Καπ

Η σκέψη και τα μεγάλα εμπόδια για Σούπερ Καπ

bet365

Έπεσε ως ιδέα στο τραπέζι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει. Ποιά είναι η σκέψη; Να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γίνει φέτος τελικός Σούπερ Καπ!

Το Κύπελλο Φιλίας και Αλληλεγγύης - όπως λεγόταν αρχικά το Σούπερ Καπ - ξεκίνησε ως θεσμός το 1987. Έγινε το 1988, το 1989, το 1992, το 1993, το 1994, το 1996 και μετά για τελευταία φορά το 2007. Το 2007 μάλιστα πήρε την ονομασία Σούπερ Καπ.

Φυσικά σύμφωνα με την προκήρυξη σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα και η Κυπελλούχος ήταν η ίδια, τότε ματς δεν γινόταν. Το τελευταίο διάστημα έχει πέσει ξανά στο... τραπέζι ως ιδέα. Ως μία σκέψη. Να γινόταν δηλαδή πριν το ξεκίνημα της νέας περιόδου τελικός Σούπερ Καπ με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την Κυπελλούχο ΑΕΚ. Τα εμπόδια βέβαια είναι πολλά και βασικά.

Πρώτον καλά καλά ως χώρα δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε όπως έπρεπε έναν τελικό, πως θα μπορέσει να γίνει κάτι ανάλογο με τους ίδιους αντιπάλους για Σούπερ Καπ; Ένα δεύτερο και βασικό όμως είναι η έλλειψη ημερομηνιών. Με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων να ξεκινούν τον Ιούλιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη ημέρα για την τέλεση του αγώνα. Ως ιδέα πάντως υπήρξε. Τώρα από την ιδέα και την σκέψη μέχρι την... υλοποίησή ενός τέτοιου project η απόσταση σίγουρα είναι πολύ μεγάλη.

 

Τελευταία Νέα