Όλα μαζί δεν μπορείς να τα κάνεις…

Όλα μαζί δεν μπορείς να τα κάνεις…

Όλα μαζί δεν μπορείς να τα κάνεις…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο Gazzetta.gr μία άλλη διάσταση  για το θέμα Έλληνες στον Ολυμπιακό.

Ακούω πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να λένε, με αφορμή τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, ότι πρέπει να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Μόνο που για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να…αποδυναμωθεί το ξένο στοιχείο του ρόστερ! Συγνώμη, αλλά όλα μαζί δεν γίνονται!

Π.χ. να προωθηθεί ο Μπουχαλάκης. Πως; Ο προπονητής έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένα 8άρι για την ενδεκάδα. Αν πάρεις λοιπόν 8άρι και θες να προωθήσεις και τον Μπουχαλάκη, πρέπει να αφήσεις και Καμπιάσο και Κασάμι. Ειδάλλως δεν έχει νόημα να τους έχεις όλους μαζί.

Λες να προσεχτεί ο Γιαννιώτας. Πως; Υπάρχουν Πάρντο, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Σεμπά και θα αποκτηθεί ακόμη ένας ακραίος. Αφήστε τον Ερνάνι, αυτός είναι δανεικός. Τι νόημα έχει να πας με έξι εξτρέμ; Πρέπει λοιπόν να φύγουν δύο εκ των Φουστέρ, Σεμπά, Ντουρμάζ, αν θες να παίρνει χρόνο ο Γιαννιώτας.

Λες να πάρεις τον Μπακασέτα. Αν έχεις και Φορτούνη και Τσόρι, τι τον θες τον Μπακασέτα; Τρίτο μεσοκυνηγό; Να παίζει μία φορά το τρίμηνο; Πρέπει λοιπόν να φύγει ο Τσόρι αν αποκτήσεις τον άσο του Πανιώνιου.

Πήρε το Κύπελλο και τώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί «πάνθηρες» στο ΟΑΚΑ! Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα ΑΕΚ – Πανιώνιος,   η Vistabet  πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Λες να καθιερώσεις τον Καπίνο, αν φύγει ο Ρομπέρτο. Τότε, δεν μπορείς να πάρεις π.χ. τον Προτό από την Άντερλεχτ, γιατί πάλι ο Καπίνο στον πάγκο θα είναι, αφού ο Προτό είναι έμπειρος και θα τον έχεις ακροβοπληρώσει. Πρέπει να πάρεις ένα γκολκίπερ περίπου στα ίδια κυβικά με τον Καπίνο.

Λες να σπρώξεις τον Γούτα. Πως; Έχεις Μποτία, Ντα Κόστα, Σιόβα και θα πάρεις κι άλλον στόπερ. Τι να τους κάνεις πέντε με τον Γούτα; Δεν έχει κανένα νόημα. Άρα, πρέπει να φύγουν δύο από τους τρεις φετινούς βασικούς και να έχεις κι ένα μικρό από πίσω για τέταρτο.

Λες να δώσεις ευκαιρία στον Μπέρτο. Μα έχεις τον Ομάρ, ο προπονητής σου ζητάει οπωσδήποτε δεξί μπακ κι υπάρχει κι ο Σαλίνο. Για να έχεις έστω δεύτερο τον Μπέρτο, πρέπει και το Σαλίνο να αφήσεις και τον Ομάρ να πουλήσεις.

Κι εδώ πάμε στο ερώτημα. Σα φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που λέμε ότι θέλουμε περισσότερους  Έλληνες κλπ, κλπ, είμαστε έτοιμοι να γίνουν όλα αυτά; Η, στην πρώτη αποτυχία θα αρχίσουμε την γκρίνια και το βρίσιμο;...

Best of internet