Λύνει τα προβλήματα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι

Λύνει τα προβλήματα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την επόμενη ημέρα στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Λύνει τα προβλήματα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι

Η μεγαλύτερη ζημιά για τον Ολυμπιακό κι από την απώλεια του Κυπέλλου (18 στα 24 τελευταία τρόπαια έχει άλλωστε κατακτήσει…) θα είναι κατά την γνώμη μου να χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα.

Όχι γιατί ο Πορτογάλος δεν έκανε λάθη στη φετινή πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό-κι όχι μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά γιατί πολύ απλά η δουλειά κάθε προπονητή, φαίνεται κατά κύριο λόγο στο δεύτερο χρόνο στον οποίο δουλεύει στην ομάδα. Παγκοσμίως αυτό συμβαίνει κι αποτελεί νόμο του ποδοσφαίρου.

Ο δε Ολυμπιακός ασφαλώς κι έχει προβλήματα σαν ομάδα. Όχι επειδή έχασε από την ΑΕΚ σε ένα τελικό-σε ένα τελικό όλα μπορεί να γίνουν, άλλωστε. Αλλά γιατί μπορέσαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να τα εντοπίσουμε. Τόσο σε επίπεδο ομαδικής δουλειάς, όσο και σε επίπεδο ατομικής επάρκειας.

Διότι γενικά, ο Μάρκο Σίλβα εμφάνισε μία καλή, ενίοτε και πολύ καλή ομάδα, που όμως έβγαλε κάποια προβλήματα. Τα προβλήματα λοιπόν τα λύνει καλύτερα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι. Αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική. Κι αυτός που τα ξέρει καλύτερα είναι ο Πορτογάλος. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ορισμένα τα δημιούργησε ο ίδιος! Αυτός, όμως, γνωρίζοντάς τα, είναι σε θέση να τα διαχειριστεί καλύτερα.

Σε μία σεζόν που ξεκινάει 20 Ιουνίου, γεγονός πρωτοφανές για τον Ολυμπιακό και έχει πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη στις 25 Ιουλίου, το ίδιο το ποδόσφαιρο λέει ότι για να αλλάξεις προπονητή, πρέπει να έχουν συμβεί φοβερά και τρομερά πράγματα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός παρά την μεγάλη απογοήτευση για την ήττα στον τελικό, δεν θα κάνει κάποια σπασμωδική κίνηση και θα συνεχίσει με τον Μάρκο.

Best of internet