Λύνει τα προβλήματα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι

Λύνει τα προβλήματα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την επόμενη ημέρα στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη ζημιά για τον Ολυμπιακό κι από την απώλεια του Κυπέλλου (18 στα 24 τελευταία τρόπαια έχει άλλωστε κατακτήσει…) θα είναι κατά την γνώμη μου να χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα.

Όχι γιατί ο Πορτογάλος δεν έκανε λάθη στη φετινή πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό-κι όχι μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά γιατί πολύ απλά η δουλειά κάθε προπονητή, φαίνεται κατά κύριο λόγο στο δεύτερο χρόνο στον οποίο δουλεύει στην ομάδα. Παγκοσμίως αυτό συμβαίνει κι αποτελεί νόμο του ποδοσφαίρου.

Ο δε Ολυμπιακός ασφαλώς κι έχει προβλήματα σαν ομάδα. Όχι επειδή έχασε από την ΑΕΚ σε ένα τελικό-σε ένα τελικό όλα μπορεί να γίνουν, άλλωστε. Αλλά γιατί μπορέσαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να τα εντοπίσουμε. Τόσο σε επίπεδο ομαδικής δουλειάς, όσο και σε επίπεδο ατομικής επάρκειας.

Διότι γενικά, ο Μάρκο Σίλβα εμφάνισε μία καλή, ενίοτε και πολύ καλή ομάδα, που όμως έβγαλε κάποια προβλήματα. Τα προβλήματα λοιπόν τα λύνει καλύτερα, όποιος τα ξέρει από πρώτο χέρι. Αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική. Κι αυτός που τα ξέρει καλύτερα είναι ο Πορτογάλος. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ορισμένα τα δημιούργησε ο ίδιος! Αυτός, όμως, γνωρίζοντάς τα, είναι σε θέση να τα διαχειριστεί καλύτερα.

Σε μία σεζόν που ξεκινάει 20 Ιουνίου, γεγονός πρωτοφανές για τον Ολυμπιακό και έχει πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη στις 25 Ιουλίου, το ίδιο το ποδόσφαιρο λέει ότι για να αλλάξεις προπονητή, πρέπει να έχουν συμβεί φοβερά και τρομερά πράγματα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός παρά την μεγάλη απογοήτευση για την ήττα στον τελικό, δεν θα κάνει κάποια σπασμωδική κίνηση και θα συνεχίσει με τον Μάρκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.