Κύπελλο ΑΕΚ, πλέι οφ-ΠΑΟΚ…

Κύπελλο ΑΕΚ, πλέι οφ-ΠΑΟΚ…

Κύπελλο ΑΕΚ, πλέι οφ-ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο μπλογκ του για την επιτυχία της ΑΕΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου και για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ!
Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο πανάξια, αφού πέτυχε μεγάλες νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η πρώτη και πολύ μεγάλη επιτυχία της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε να κάνει με το ότι με μεθοδικότητα-πλάνο και χωρίς… κλάψες, κατάφερε να διαμορφώσει τις ιδανικές συνθήκες για να παίξει σε αυτό το ματς:
Το παιχνίδι έγινε με τους διαιτητές που έπρεπε και όχι αυτούς που ήθελε το σύστημα, το παιχνίδι έγινε κάτω από την παρακολούθηση ακόμη και της FIFA, ο αγώνας έγινε σε πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα για τον αντίπαλο.
Αφού διαμορφώθηκαν αυτές οι συνθήκες (η πρώτη πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ) ήρθε και η δεύτερη μέσα στο γήπεδο.
Η ΑΕΚ του Μάνταλου, του Αραβίδη (οι ηγέτες της ομάδας) του Ανέστη, του Κολοβέτσιου και του γερόλυκου (έτσι μου φαίνεται) Τζεμπούρ, κατάφερε και επικράτησε του Ολυμπιακού που φυσικά έχει ποιοτικότερο ρόστερ.
Μετά κι’ από αυτό το παιχνίδι, συνεχίζουμε στα πλέι οφ όπου ένα ερωτηματικό που προκύπτει έχει να κάνει με τις αντοχές της ΑΕΚ. Η Ένωση στο πρόγραμμά της έχει (μαζί με τον τελικό που πέρασε) έξι δύσκολα ματς σε 15 μέρες. Ο Πανιώνιος θα δώσει πέντε δύσκολα ματς σε 12 μέρες! Αν αντέξουν… μαγκιά τους. Δεν είναι όμως το πιο πιθανό.
Για τον ΠΑΟΚ το πιο κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται την Δευτέρα με τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Η ομάδα του Ίβιτς έχει μεγάλη ανάγκη μίας εκτός έδρας νίκης και εφόσον τα καταφέρει στο ερχόμενο ματς, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα αυξήσει τις πιθανότητες για την πρωτιά. Αλλά και στο πρωτάθλημα που ήταν καλύτερος της ομάδας του Ουζουνίδη, το σκορ έγραψε… 3-1 για τους γηπεδούχους.
Ακόμη και έτσι οι πιο μεγάλοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ άλλοι είναι. Οι τραυματισμοί και οι κίτρινες- κόκκινες κάρτες σίγουρα. Ήδη έχει χάσει τρεις-τέσσερις παίκτες από το ξεκίνημα της διαδικασίας. Αν ο Δικέφαλος ΔΕΝ φθάσει τις 40 θλάσεις και τέσσερις-πέντε κόκκινες κάρτες, αν δεν χάσει άλλους τρεις-τέσσερις παίκτες με κίτρινες (έξι είναι στο όριο…) τότε ναι θα έχει μεγάλη τύχη να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην προσπάθεια που γίνεται για κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ.
* Όλοι όσοι μίλησαν για τον τελικό αυτό ανέδειξαν την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρώτος ο προπονητής του Ολυμπιακού που ήταν και ο πιο εκνευρισμένος από όλους. Πόσο δίκιο όμως είχε όταν «μιλούσε» για την ντροπή του Ελληνικού ποδοσφαίρου και για όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Τώρα το κατάλαβε; Tώρα που έχασε η ομάδα του; Έστω και αργά πάντως, την αλήθεια λέει… Ας κάνουν όλοι μία προσπάθεια να αλλάξουν όλα αυτά.
* Τόλμησε η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της να επιτεθεί και πάλι στον Σταύρο Κοντονή. Τόλμησαν και άλλοι που υπηρετούν πιστά το σύστημα που κατηγορείται για κάθε τι βρώμικο που αφορά το ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος (Γκιρτζίκης) που μαθαίνει τελευταίος τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ, αυτός που δεν τόλμησε να παραδώσει το κύπελλο στον αρχηγό της ΑΕΚ, «ψέλλισε» κάτι για τις ευθύνες αυτής της ντροπής που βιώνουμε. Και… λίγα απάντησε ο Κοντονής, γι' αυτόν και το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος πρόεδρος της Ομοσπονδίας για λίγα φταίει. Άλλοι κανονίζουν και αυτός στο τέλος ενημερώνεται…
* Σεβασμός για τον Στέλιο Μανωλά! Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί να μην μείνει στον πάγκο της ΑΕΚ για πολύ καιρό;
* Ο Τσόρι Ντομίγκεζ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και προφανώς μία ξεχωριστή προσωπικότητα που τιμάει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως με την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Από την άλλη, αυτή η υπερβολή και «ανάγκη» να γίνει πρώτο θέμα η κίνησή του προς ένα κοριτσάκι του γνώριμού του, του συμπατριώτη του (ίσως και φίλου του) Αργεντινού της ΑΕΚ, δείχνει πόσο πολύ μας λείπουν τα αυτονόητα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.