«Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός, δίκαια η ΑΕΚ»

«Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός, δίκαια η ΑΕΚ»

«Δεν βλεπόταν ο Ολυμπιακός, δίκαια η ΑΕΚ»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, Βαγγέλης Κουσουλάκης, στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο παλαίμαχος άσος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πρώτη Σελίδα της ΕΡΑΣΠΟΡ.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε λάθος δρόμο. Έχει καταντήσει πλέον αηδία. Καλύτερα να σταματήσει ως άθλημα. Γιατρειά  δεν υπάρχει, γιατί απλά δεν υπάρχει παιδεία αθλητική και κοινωνική. Οι ποδοσφαιριστές είναι μεν επαγγελματίες, αλλά μόνο   στα  λεφτά. Τα νεα παιδιά είναι μεν μορφωμένα, έχουν παραστάσεις αλλά δεν  έχουν  αρχές. Ξεκινούν  δηλαδή ανάποδα από το ωμέγα για να φτάσουν στο αλφα», σχολίασε αρχικά ο Βαγγέλης Κουσουλάκης.

Για τις ομάδες της θεσσαλονίκης και τη σύγκριση με την Αθήνα: «Δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση, γιατί τα μεγέθη είναι διαφορετικά και μη συγκρίσιμα. Ο ΠΑΟΚ έχει χρήματα, αλλά έχει την νοοτροπία να κοιτάει του αλουνού το σπίτι και δεν κοιτάει το δικό του. Γι' αυτό  το λόγο δεν προοδεύει. Δεν μπορείς έτσι να γίνεις μεγάλη ομάδα, για να ανταγωνιστείς τις ομάδες της Αθήνας. Αν δεν οργανώσεις την ομάδα σου, νομίζω πως  θα συνεχίζεις να τρως σφαλιάρες. Την  τοποθέτηση του κ Σαββϊδη να υποστηρίξει την ΑΕΚ στον τελικό, την χαρακτηρίζω ως λαική. Ο Αρης έχει και αυτός τα προβλήματά του, όπως και ο Ηρακλής που απλά δεν έχει λεφτά. Ο Ηρακλής ανέκαθεν δεν είχε παράγοντες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κι αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες όλων».

Για τον τελικό Κυπέλλου, και Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, γιατί έδειξε πως το ήθελε περισσότερο. Δεν έπαιξε κάτι ιδιαίτερο η ομάδα του Μανωλά αλλά και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός. Ίσως να τον περιόρισε η ΑΕΚ, ίσως επηρεάστηκε πολύ από την απραξϊα. Δεν άντεξα να πω την αλήθεια μετά το 70' και σταμάτησα να βλέπω τον τελικό. Ο Ολυμπιακός κάκιστος, δεν είχε κάνει φάση. Τι να πω. Ίσως  ο Ολυμπιακός μπούχτισε από τίτλους, αλλά και Ολυμπιακός χωρίς ελληνόπουλα είναι κάτι που δεν μου αρέσει».

Για ανάμνηση σε ματς με ΑΕΚ: «Θυμάμαι μια όμορφη στιγμή σε αγώνα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Είχαμε έλθει ισόπαλοι, όταν με ατομική ενέργεια και σουτ είχα πετύχει ένα γκόλ στον Αρβανίτη. Ωραίες στιγμές του παρελθόντος, μιας άλλης εποχής. Στον Ηρακλή ανδρώθηκα,όμως ένα μεγάλο κομμάτι στην καρδιά μου κατέχει ο Ολυμπιακός στον οποίο πρόσφερα».

Τέλος, για τη διακριτική του απουσία  από το ποδόσφαιρο: «Σαν άνθρωπος δεν είμαι εύκολος και δεν είμαι επικοινωνιακός. Παρακολουθώ τα πράγματα διακριτικά χωρίς να θέλω να λεω πολλά. Δεν με βρίσκει κανείς εύκολα, ούτε βγαίνω να σχολιάζω συχνά. Δεν έχω ούτε κάν κινητό για να καταλάβετε. Μετ την προπονητική ασχολήθηκα για δεκαεπτά χρόνια, όμως αηδίασα με τα όσα συνέβαιναν και σταμάτησα. Δεν μπορούσα  να συνεργαστώ είτε  να συμμετέχω σε πράγματα που δεν με εξέφραζαν και το κοψα».

Best of internet