«Να κάνουμε ένα σούπερ Καπ εκπλήξεων...»

«Να κάνουμε ένα σούπερ Καπ εκπλήξεων...»

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα... κομμένα. Οσα δεν χώρεσαν από τις ατάκες του Ζαγοράκη και του Καραγκούνη, στα 57 λεπτά του αφιερώματος του ΟΤΕ ΤV για το θαύμα της Λέστερ...

“Εχουμε ένα κοινό τσατ εμείς οι διεθνείς του 2004 και μιλάμε σχεδόν καθημερινά σε αυτό. Να ξέρεις ότι την ιστορία της Λέστερ την παρακολουθήσαμε από την αρχή κι εγώ ακόμη περισσότερο γιατί είμαι και υποστηρικτής της. Εχει πέσει μεταξύ σοβαρού και αστείου η ιδέα να παίξουμε ένα φιλικό μαζί τους, να δούμε ποια ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη...” μου είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και μου έδειξε μέρος των συνομιλιών των διεθνών του 2004 στο τσατ που έχουν δημιουργήσει με την δέσμευση ότι δεν θα γράψω τίποτα για αυτές.

Συμφώνησα, αλλά του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ρωτήσω τον “Κάρα” τον οποίο θα έβλεπα την επόμενη ημέρα για τη φωτογραφία που έχει βάλει σε αυτό το τσατ με την φανέλα του Βάρντι. Αλλωστε του Κάρα είναι η ιδέα για να διεξαχθεί αυτό το σούπερ Καπ και αυτός θα την μεταφέρει στον Ρανιέρι τις επόμενες ημέρες...

“Μπλε αυτοί, μπλε και εμείς. Θα πάμε να παίξουμε εκεί ένα Σούπερ Καπ εκπλήξεων για να δούμε ποια ήταν η μεγαλύτερη. Θα παίξουμε στην έδρα τους, θα τους δώσουμε την μπάλα και θα τους παίξουμε στην κόντρα. Τους έχουμε...” μου είπε ο Γιώργος Καραγκούνης με το γνωστό στυλ του και γεμάτος χαμόγελα και όταν τον διέκοψα και του είπα “Ποια κόντρα ρε Γιώργο...” μου απάντησε... “Ναι θα έχουμε ένα πρόβλημα με την ταχύτητα. Εντάξει μωρέ θα τους βάλουμε ένα γκολ με στημένο και θα το κρατήσουμε πίσω...”

Αυτή η νοσταλγική διάθεση σχεδόν όλων των διεθνών του Euro 2004, όπως την έζησα και από κοντά με τον Θοδωρή και τον Κάρα, άλλα όπως την... έζησα και μέσα από το κοινό τους τσατ, με έκανε να καταλάβω πόσο πολύ άγγιξε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως αυτή η ιστορία. “Είναι ένα μάθημα ζωής όλο αυτό, όπως ήταν και το 2004” μου έλεγε εμφανώς συγκινημένος ο Κάρα, ο οποίος ήταν ο μόνος που τους έδωσε και το credit ότι το δικό τους κατόρθωμα ήταν λίγο μεγαλύτερο από το δικό μας. “51%-49% υπέρ τους, αλλά τόσο μόνο. Γιατί και το δικό μας δεν ήταν μόνο οι 30 μέρες του τουρνουά, ήταν μία διαδρομή σχεδόν 2 ετών όπου μείναμε αήττητοι...”

Το θαύμα της Λέστερ είναι ένα αφιέρωμα, (όλοι όσοι συμμετείχαμε στην δημιουργία του, μας αρέσει να το λέμε “ταινία” γιατί τέτοια προσπαθήσαμε να την κάνουμε) που θα προβληθεί στον OTE ΤV σήμερα στις 19.00 (Τετάρτη 18 Μαiου) και φυσικά θα παίξει σε επανάληψη πάρα πολλές φορές και σε διαφορετικές ώρες τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι συνδρομητές να την παρακολουθήσουν.


Ανεξάρτητα από το αν θα αρέσει, αν θα είναι καλή ή όχι, ήταν υπέροχο που δουλέψαμε για αυτήν, γιατί ήταν μία πραγματική ευκαιρία να ασχοληθείς με το αληθινό ποδόσφαιρο και όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρει. Και η Λέστερ φέτος μας χάρισε από την αρχή ως το τέλος, με την πορεία της, με τον τρόπο που έφτασε στο θαύμα, με τον τρόπο που το γιόρτασε μία ιστορία για να την θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια.

Αλλωστε αυτό που επιχειρήσαμε να κάνουμε σε αυτή την ταινία δεν ήταν να εξηγήσουμε τα πως και τα γιατί, αλλά να καταγράψουμε όλη αυτή την ένταση, το πάθος, την συγκίνηση, αλλά και την τρέλα που υπήρξε από την αρχή ως το τέλος αυτού του παραμυθιού. Κυρίως να δημιουργήσουμε μία ταινία, την οποία όταν θα βλέπουμε μετά από δύο, τρία, πέντε χρόνια, να μπορούμε να ξαναζήσουμε μαζί της όλο αυτό το υπέροχο παραμύθι. Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τον Γιώργο Καραγκούνη μας βοήθησαν πολύ σε αυτό και τους ευχαριστώ πολύ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.