Σίλβα: «Δεν είχαμε τη δυναμική που έπρεπε» (vid)

Σίλβα: «Δεν είχαμε τη δυναμική που έπρεπε» (vid)

Σίλβα: «Δεν είχαμε τη δυναμική που έπρεπε» (vid)

Ο Μάρκο Σίλβα στάθηκε στην αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού, στις αποφάσεις της Πολιτείας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τη δυναμική που έπρεπε.

Στην αγωνιστική απραξία του Ολυμπιακού για ένα μήνα, στον ρόλο που έπαιξε αυτή και στις αποφάσεις της Πολιτείας για το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε τη δυναμική που έπρεπε, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε μετανιώνει για την επιλογή της αρχικής 11άδας και μίλησε για τις άδειες κερκίδες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την απραξία και τι ρόλο έπαιξε: «Κατ' αρχήν πριν απαντήσω στην ερώτησή σας να πω για τους φιλάθλους μας πως καταλαβαίνω την απογοήτευσή τους. Το ίδιο κλίμα υπάρχει και στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή τους και σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογό μας δεν άξιζε κάτι τέτοιο στον τελικό.

Όποιος αναγνωρίζει και βλέπει ποδόσφαιρο καταλαβαίνει σήμερα πως δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση για να παίξουμε σ' έναν αγώνα. Όποιος παίρνει τις αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρεί πως είναι φυσιολογικό να τελειώνει μία ομάδα την σεζόν 17 Απριλίου και να παίζει τελικό 18 Μαΐου τότε δεν αντιλαμβάνεται πως κάνει κακό.

Σε σχέση με το ερώτημά σας, εμείς τον τελευταίο μήνα έχουμε δώσει μηδέν επίσημα ματς, ενώ ο αντίπαλος είχε παιχνίδια και στα πλέι οφ και ρυθμό και έπαιξε τον ρόλο του. Δεν γνωρίζω το ποιος είναι υπεύθυνος και δεν είναι δουλειά μου. Εμείς δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε για τον τελικό.

Ο αντίπαλος ήταν σε πιο καλή κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη που απαντάω έτσι. Σήμερα δεν είχαμε την δυναμική που έπρεπε. Δεν έχουμε δείξει καθόλου καλή εικόνα σήμερα. Δεχθήκαμε δύο γκολ, σκοράραμε μόνο ένα και γενικά δεν μπορέσαμε να βάλουμε πιο πολλά γκολ».

Για τα δεδομένα που ανέλυσε, το γκολ του Τζιμπούρ και το ότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ ψηλά και είχε ένα άλλο πλάνο: «Όταν είχε γίνει αυτό, ήδη χάναμε 1-0. Δεν συμφωνώ μαζί σας. Έπρεπε να ρισκάρουμε. Είναι η άποψή σας. Την σέβομαι, αλλά δεν συμφωνώ».

Για τις δικές του ευθύνες: «Φυσικά και δεν θα κρυφτώ. Όταν κερδίζουμε, υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι. Όταν χάνουμε, ο μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ. Έχουμε κακή εικόνα σήμερα και ο πρώτος που έχει ευθύνη γι' αυτό είμαι εγώ».

Για το πώς κινείται και σκοράρει ο Μάνταλος και το εάν θα άλλαζε τα πρόσωπα της 11άδας: «Όχι μόνο για σήμερα, αλλά για όλα τα ματς κάνουμε τέτοιου είδους αναλύσεις. Όπως το κάνει και ο αντίπαλος για εμάς. Σίγουρα ήμασταν γνώστες αυτής της κατάστασης. Σε σχέση με τους παίκτες δεν θα άλλαζα την απόφασή μου. Έχει να κάνει πάντα με την ετοιμότητα των παικτών και το ποιος είναι σε πιο καλή κατάσταση».

Για το συναίσθημά του για έναν τέτοιο τελικό με άδεια καθίσματα σε σχέση με ευρωπαϊκούς και όχι μόνο τελικούς, αλλά και το χρονικό σημείο που έκανε τις αλλαγές: «Σε σχέση με τις αλλαγές, δεν τις κάναμε πιο νωρίς διότι πήγαμε σε εσωτερικές αλλαγές μήπως και αντιδράσει η ομάδα και μετά να κάνουμε αλλαγές. Κατά τα άλλα δεν ξέρω πώς να σας απαντήσω. Φανταστείτε αύριο τελικό με Λίβερπουλ και Σεβίλλη, με την Σεβίλλη να έχει μέχρι και χθες αγωνιστική σεζόν και η Λίβερπουλ έναν μήνα πριν».

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων του Μάρκο Σίλβα, ο ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς τόνισε: «Υπήρξε εισβολή στις εξέδρες από 40 οπαδούς της ΑΕΚ. Μπήκαν στις εξέδρες και το περίεργο είναι πως υπάρχουν δύο σημεία ελέγχων, περιμετρικά και εσωτερικά. Εμείς σαν Ολυμπιακός θα το ψάξουμε αυτό. Είναι τροφή για σκέψη για όλους το πώς έγινε αυτό».

Συνέντευξη Τύπου (Ολυμπιακός - AEK) / Press Conf. (Olympiacos - AEK)

Best of internet