Κόσμος έρχεται και φεύγει από την Τούμπα

Κόσμος έρχεται και φεύγει από την Τούμπα

Κόσμος έρχεται και φεύγει από την Τούμπα

bet365

Επισήμως, δεν υπάρχει καμία απόφαση, αλλά στην Τούμπα ο Λούμπος Μίχελ, παράλληλα με τα πλέι οφ, προχωρά τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν.

Ο Σλοβάκος «δύο σε ένα» (πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής) παράγοντας του ΠΑΟΚ προχωράει τον σχεδιασμό της νέας ομάδας, άσχετα αν δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τον προπονητή, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα την επόμενη περίοδο.

Στην Τούμπα έχουν αποφασίσει να λειτουργήσει –επιτέλους- το μοντέλο της δημιουργίας ομάδας από τον αθλητικό διευθυντή της. Ο προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός, που θα συμφωνήσει για τη νέα χρονιά θα ξέρει ότι πρέπει να δημιουργήσει κάτι με το υλικό, που θα βρει στην ομάδα, το πολύ να του δοθεί η δυνατότητα μιας ή δύο παρεμβάσεων στο ρόστερ.

Ένα κρίσιμο κομμάτι είναι τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο. Πρόκειται Μιγκέλ Βίτορ, Αλέξανδρο Τζιόλη, Νίκο Μελίσσα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Πορτογάλος δύσκολα θα ανανεώσει, άλλωστε εμφανίζεται να φλερτάρει έντονα με την Τράμπζονσπορ και τον Ερυθρό Αστέρα. Ο διεθνής μέσος έχει έναν όρο αυτόματης επέκτασης του συμβολαίου του, αλλά κι ο ίδιος φαίνεται να θέλει να συζητήσει με τον Μίχελ πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Για τον Νίκο Μελίσσα, τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί με την περίπτωση του Μάρκου Βελλίδη.

Αν ο ΠΑΟΚ ενεργοποιήσει τον όρο για διετή ανανέωση του συμβολαίου, κάτι που προβλέπεται από την συμφωνία του Ιανουαρίου, με τον Καστοριανό τερματοφύλακα η παραμονή του Μελίσσα μάλλον δυσκολεύει, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι ο «Δικέφαλος» θα προχωρήσει σε απόκτηση νέου τερματοφύλακα, αφού και ο Ρόμπιν Όλσεν δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα. Το θέμα είναι ότι στην Τούμπα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βελλίδη. Με αφορμή το θέμα του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, από τον Δικέφαλο του Βορρά πάντως, τονίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για το μέλλον μαζί του, ενώ υπάρχει απόφαση ότι με κανέναν ποδοσφαιριστή δεν θα γίνει ανάλογη κουβέντα κατά την διάρκεια των πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο αγωνιστικός στόχος και τα θέματα σχεδιασμού θα ξανανοίξουν μετά το τέλος των πλέι οφ.

Ο Όλσεν δεν είναι η μοναδική περίπτωση δανεικού ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέλει να συνεχίσει στην ομάδα που έχει παραχωρηθεί, καθώς και ο Φακούντο Περέιρα έχει «στείλει μήνυμα» στην Τούμπα και η Ράσινγκ Κλουμπ πιέζει για την επέκταση (για αγορά δεν το συζητάνε) του δανεισμού του Αργεντινού επιθετικού.

Τάσεις φυγής έχει δείξει ο Ερικ Σάμπο, που δεν βρήκε ποτέ θέση βασικού, αλλά και ο Εγιάλ Γκολάσα βρίσκεται στην ίδια κατηγορία ποδοσφαιριστών, που δεν θα έλεγαν «όχι» στη λύση των συμβολαίων τους.

Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Τρέντσιν, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την επιστροφή του Βραζιλιάνου Ζάιρο, ενώ πλην των Όλσεν και Περέιρα υπάρχουν και άλλοι δανεικοί (πχ. Κουλούρης, Κ. Σαββίδης, Δεληγιαννίδης) σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Και φυσικά υπάρχουν οι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις των Ρόμπερτ Μακ και Εργκούς Κάτσε, οι οποίοι πάνε στο Euro της Γαλλίας, με τον ΠΑΟΚ να προσδοκά σε πώλησή τους εάν κι εφόσον επαληθευτούν οι φήμες περί ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκούς συλλόγους για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Α, υπάρχει κι ο Λέο Μάτος, ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ντνίπρο, με τον οποίο έχει συμφωνήσει σ’ όλα ο «Δικέφαλος»…

Το συμπέρασμα είναι ότι οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας θα είναι και το καλοκαίρι του 2016 πάρα πολλές…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα