Η ιστορία δίνει το κλειδί για την κούπα

Η ιστορία δίνει το κλειδί για την κούπα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το blog του στο Gazzetta την ιστορική αλήθεια για τους τελικούς Κυπέλλου του Ολυμπιακού.

Η φετινή αηδία της ολοκλήρωσης του θεσμού του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει λοιπόν στο τέλος της. Κι ο ο νικητής θα πανηγυρίσει με 65 προσκλήσεις…

Αλλά ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος εκ της ιστορίας του να παίξει για τη νίκη. Κι αν θέλει να την πάρει, εν πρώτοις δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος που κάνει εδώ και 30 χρόνια στους τελικούς, όταν αντιμετωπίζει τις άλλες μεγάλες ομάδες!!!

1986 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 στο 24’. Τελικό 4-0.

1988 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 στο 31’. Τελικό 2-2 και 4-3 στα πέναλτι.

1999 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 στο 13’. Τελικό 1-0.

2001 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 στο 4’. Και 2-0 στο 31’! Τελικό 4-2.

2004 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 στο 3’. Τελικό 3-1.

2009 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-0 στο 8’!!! Τελικό 4-4 και 18-19 στα πέναλτι.

Έξι φορές σε διάρκεια 30 ετών, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ένα τελικό κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ και βρέθηκε να χάνει γρήγορα. Τις τέσσερις έχασε στο 90λεπτο, τις άλλες δύο απλά κατάφερε και το πήγε στα πέναλτι. Όπου λογικά τη μία έχασε και την άλλη κέρδισε, στη ρώσικη ρουλέτα.

Όταν παίζουν Ολυμπιακός κι ΑΕΚ είναι ντέρμπι. Η ιστορία λέει ότι όταν σε τελικό-ντέρμπι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς άσχημα, στο τέλος την πάτησε. Ας τον διδάξει η ιστορία ενόψει του αποψινού τελικού…Δεν είναι η ΑΕΚ όπως όταν έπαιξε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκε να χάνει 0-1 στο 14’. Ακόμη όμως και τότε, στην παράταση και με τα χίλια ζόρια νίκησε-αλλά με την ΑΕΚ λογικά θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Να θυμίσω, ότι στο ίδιο αυτό διάστημα των τελευταίων 30-35 ετών, ο Ολυμπιακός όταν άνοιξε αυτός το σκορ στο ημίχρονο (έξι φορές, με ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ πάλι, Άρη, Ατρόμητο, Ξάνθη) η, έστω ήταν ισόπαλος 0-0 στο ημίχρονο (τρεις φορές, με Παναθηναϊκό, Άρη, ΑΕΚ), πήρε το Κύπελλο. Και στους εννιά τελικούς!

Μοναδική φορά που ήταν 0-0 στο ημίχρονο και δεν σήκωσε την κούπα ήταν γιατί αποβλήθηκε ο Τζιοβάνι στον τελικό με την ΑΕΚ το 2002 (με το σκορ 1-1). Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.