Γούτας: «Βάζω ένα μεγάλο Χ στην χρονιά και ξεκινάω από το μηδέν»!

Γούτας: «Βάζω ένα μεγάλο Χ στην χρονιά και ξεκινάω από το μηδέν»!

bet365

Ο Δημήτρης Γούτας μιλάει στο Gazzetta.gr κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Ο τραυματισμός του και το... ιστορικό, ο Ολυμπιακός, η Ξάνθη και ο τελικός του Κυπέλλου.

Στα 22 του χρόνια και παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν αισθητά φέτος ο Γούτας παραμένει ένας ταλαντούχος και εξελίξιμος στόπερ. Ο Δημήτρης Γούτας μετά τον δανεισμό του στην Ξάνθη γυρίζει και πάλι στον Ολυμπιακό (σ.σ. όπου ανήκει) με μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και λόγω των Πειραιωτών αλλά και εξαιτίας του ότι θέλει να αποδείξει την αξία του μετά από μία σεζόν όπου λίγα πράγματα του πήγαν καλά. Διαβάστε τι λέει στο Gazzetta.gr για τον τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν - που του δημιούργησε προβλήματα - τις δυσκολίες στο Λιμάνι, την Ξάνθη αλλά και τον αποψινό τελικό.

- Δημήτρη ας πάμε στο ξεκίνημα της χρονιάς που σε άφησε πίσω με τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισες στον Ολυμπιακό.

Ναι. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Πήγα στον Ολυμπιακό έχοντας πρόβλημα στους κοιλιακούς. Έκανα επέμβαση στην Γερμανία στις 20 Αυγούστου αλλά χρειάστηκα 1 μήνα αποκατάστασης. Στην αρχή είπαμε να πάω χαλαρά στις προπονήσεις μήπως και αποφύγω την επέμβαση αλλά δεν τα κατάφερα. Ήταν ένα πρόβλημα που με ταλαιπώρησε πολύ και με άφησε πίσω.

- Το πρόβλημα αυτό το είχες από την Ξάνθη δηλαδή.

Αλήθεια είναι αυτό. Είχα ένα πρόβλημα που δεν είχε εντοπιστεί και δεν με είχε ενοχλήσει μέχρι να πάω στον Ολυμπιακό. Είναι πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Με έπιασε μόλις άρχισα προετοιμασία στον Ολυμπιακό. Άρχισα να πονάω και δεν μπορούσα να το ξεπεράσω ούτε με συντηρητικό πρόγραμμα.

- Φαντάζομαι πως θεωρείς ότι ήταν ένας βασικός λόγος που δεν πήρες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα. Όταν έφτασα σε ένα επίπεδο που μπορούσα να προπονούμαι κανονικά και πολύ καλά ο κόουτς είχε κάνει τον σχεδιασμό του. Είχε βασιστεί πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες, με τους οποίους θα συνέχιζε την χρονιά. Εγώ από μέρους μου δεν γινόταν να είμαι άλλο σε μία ομάδα και να κάνω μόνο προπονήσεις.

- Και έτσι ήρθε ξανά η Ξάνθη. Είχε άλλες προτάσεις από Super League;

Σίγουρα υπήρχαν και άλλες επιλογές. Ήθελα να παίξω και ήξερα πως στην Ξάνθη θα έβρισκα ένα πολύ γνώριμο και οικείο περιβάλλον για να δουλέψω καλά και να αγωνιστώ. Πως θα είχα εκεί τις συνθήκες που ήθελα. Προτίμησα λοιπόν την Ξάνθη.

- Κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής περιόδου πως την κρίνεις από αγωνιστικής πλευράς (σ.σ. όσο έπαιξε στην Ξάνθη);

Δεν είμαι ευχαριστημένος. Βάζω ένα μεγάλο Χ στην χρονιά και ξεκινάω από το μηδέν. Αλλιώς την περίμενα την χρονιά και αλλιώς κύλησε από την στιγμή που πήγα στην Ξάνθη. Και γενικά περίμενα αλλιώς την σεζόν.

- Τι συνέβη και δεν πήγαν τόσο καλά τα πράγματα στην Ξάνθη;

Απλώς δεν ήμουν έτοιμος και στο 100% για το ματς με την ΑΕΚ. Μπήκα στην αναμέτρηση και δεν πήγα τόσο καλά. Ο κόουτς με έκανε αλλαγή και μετά έχοντας επηρεαστεί από την τότε εικόνα μου σχημάτισε μία συγκεκριμένη γνώμη και σαν να έδωσε βάση σε άλλους παίκτες. Έπαιξα τα 7 από τα 14 ματς. Ήταν σαν να τα μοιραστήκαμε. Προφανώς λοιπόν και δεν είμαι ικανοποιημένος.

- Στον Ολυμπιακό θα επιστρέψεις και θα είσαι σίγουρα στην προετοιμασία για να αξιολογηθείς και να κριθείς. Τι διαφορετικό υπάρχει;

Όπως ανέφερα και πριν βάζω ένα Χ στην χρονιά που πέρασε. Την διαγράφω και ήταν σαν να αρχίζω πάλι τα πάντα. Όλα από την αρχή. Θέλω να πάω στον Ολυμπιακό, όπως αναμένεται να γίνει, να πάω πολύ καλά στην προετοιμασία, να διεκδικήσω μία θέση στο ρόστερ και να μπορέσω να αγωνιστώ. Πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Ότι έχω τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Για να σταθώ και να πετύχω στον Ολυμπιακό.

- Με βάση όσα ανέφερες μπορείς να θεωρήσεις πως ήταν η χειρότερη χρονιά που έχεις κάνει και με δεδομένα και τα προβλήματα που είχες;

Έτσι νιώθω ναι. Μπορώ να πω ήταν ότι η χειρότερή μου χρονιά έως τώρα.
- Κλείνοντας θα ήθελες να κάνεις μία εκτίμηση για τον αποψινό τελικό; Πως βλέπεις το Ολυμπιακός - ΑΕΚ;
Θα είναι δύσκολο το ματς και για τις δύο ομάδες και έτσι όπως θα γίνει, χωρίς κόσμο δηλαδή. Ο Ολυμπιακός όμως πιστεύω πως είναι το φαβορί. Έχει την ποιότητα, τις ικανότητες αλλά και την εμπειρία να κατακτήσει το τρόπαιο. Προσωπικά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα το πάρει το Κύπελλο, γιατί ως ομάδα είναι σίγουρα καλύτερος της ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα