Ερυθρόλευκη κυριαρχία στους MVP! (pics)

Ερυθρόλευκη κυριαρχία στους MVP! (pics)

bet365

Από το 2001 που άρχισαν να απονέμονται τα βραβεία MVP σε τελικούς Κυπέλλου ο Ολυμπιακός έχει επτά κατακτήσεις τον αριθμό.
Στον πρώτο τελικό της νέας χιλιετίας, στις 12 Μαΐου 2001 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, απονεμήθηκε για πρώτη φορά βραβείο πολυτιμότερου παίκτη. Έκτοτε, κάθε χρόνο, κατόπιν ψηφοφορίας των εκπροσώπων των ΜΜΕ που καλύπτουν τους τελικούς, αναδεικνύεται ο κορυφαίος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχει την... πρωτιά στους MVP με επτά κατακτήσεις. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι ήταν οι «πρώτοι μεταξύ ίσων» στους τελικούς από το 2001 έως και πέρσι:
2001: Γιώτης Εγκωμίτης
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-4
Ο Κύπριος μέσος είχε ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, και με τη γενικότερη παρουσία του στο αγωνιστικό τερέν είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ.
2002: Διονύσης Χιώτης
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-1
Αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ χάρη στις κρίσιμες επεμβάσεις του και, έως σήμερα, είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει καταφέρει να πάρει τον τίτλο του MVP σε τελικό Κυπέλλου.
2003: Γ.Χ. Γεωργιάδης
Άρης - ΠΑΟΚ 0-1
Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που βραβεύτηκε ως πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό-ντέρμπι με τον Άρη στο γήπεδο Τούμπας.
2004: Μιχάλης Κωνσταντίνου
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1
Με δύο γκολ, στο 68' και στο 80', αρχικά έδωσε προβάδισμα και μετά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στον τελικό ανάμεσα στους «αιωνίους», που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο Νέας Σμύρνης.
2005: Ριβάλντο
Ολυμπιακός - Άρης 3-0
Σκόραρε στο 70' και στο 90' και απέσπασε τη συντριπτική πλειοψηφία των προτιμήσεων για τον MVP του τελικού, που είχε πραγματοποιηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας.
2006: Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
Γίνεται ο μόνος παίκτης που πήρε δύο φορές το τρόπαιο του MVP και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες! Είχε ανοίξει το σκορ στον τελευταίο αγώνα του θεσμού τον Μάϊο του 2006 στο Παγκρήτιο.
2007: Νίκος Νταμπίζας
Παναθηναϊκός - Λάρισα 1-2
Μεγάλη βραδιά για την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου και εξίσου για τον αρχηγό της, τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος πριν σηκώσει το τρόπαιο του Κυπελλούχου παρέλαβε το ατομικό βραβείο του.
2008: Λουτσιάνο Γκαλέτι
Ολυμπιακός - Άρης 2-0
Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στον τελευταίο τελικό που διεξήχθη σε διαφορετικό γήπεδο από το ΟΑΚΑ (Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης) και ο πρώτος Αργεντινός που απέσπασε τον τίτλο του MVP σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.
2009: Ματ Ντάρμπισαϊρ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 4-4 (14-15 πεν.)
Στον πιο συναρπαστικό τελικό που έχουμε παρακολουθήσει, ο Άγγλος φορ με τα δύο γκολ του και ειδικά με αυτό της ισοφάρισης (3-3) στην εκπνοή του 90λέπτου, ήταν ο κορυφαίος παίκτης μιας «μαγικής» ποδοσφαιρικής βραδιάς.
2010: Σεμπάστιαν Λέτο
Παναθηναϊκός - Άρης 1-0
Με σουτ στο 63ο λεπτό, ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» έκρινε τον νικητή του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο και έγινε ο δεύτερος Αργεντινός που κερδίζει το βραβείο του MVP.
2011: Νίκος Λυμπερόπουλος
ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0
Άνοιξε το σκορ για την «Ένωση» και μαζί το δρόμο για τον τίτλο που κατέκτησε η ομάδα του στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ως ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
2012: Ράφικ Τζιμπούρ
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (παρ.)
Ο Αλγερινός επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και η απόδοσή του ήταν τόσο καθοριστική, ώστε κατάφερε να "επικρατήσει" του Φουστέρ, μολονότι ο Ισπανός συμπαίκτης του είχε σημειώσει το νικητήριο τέρμα των "ερυθρόλευκων" στην εκπνοή της παράτασης.
2013: Νταβίντ Φουστέρ
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3 (παρ.)
Ο πρώτος Ισπανός που αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος είχε σκοράρει στο 42ο λεπτό του αγώνα με τους Αρκάδες και συνολικά είχε πετύχει 3 γκολ στη διοργάνωση.
2014: Μάρκους Μπεργκ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-4
Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε χατ τρικ στον τελικό με γκολ στο 15', στο 50' και στο 88' και ήταν σαφώς ο παίκτης που έκρινε τον τίτλο στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αποτέλεσμα να αποσπάσει τις περισσότερες προτιμήσεις στη διαδικασία ανάδειξης του MVP.
2015: Τσόρι Ντομίνγκες
Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη 3-1
Με γκολ στο 63' και εξαιρετική αγωνιστική απόδοση, ο Ντομίνγκες έγινε ο τρίτος Αργεντινός που κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του τελικού και, συνολικά, ο έβδομος παίκτης του Ολυμπιακού.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα