Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1 (vids)

Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1 (vids)

Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1 (vids)

bet365

Η Λάρισα πέρασε από την Ζάκυνθο με 1-0 και πλέον είναι... επίσημα και πάλι στα «σαλόνια» της Super League!

Η ΑΕΛ είναι και πάλι στην Super League! Έστω και χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα, η Λάρισα πήρε την νίκη στην Ζάκυνθο με 1-0, αποτέλεσμα που σφραγίζει την μεγάλη επιστροφή των «βυσσινί» εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία, δίνοντας το «σύνθημα» για να πάρει φωτιά ο κάμπος.

Η Ζάκυνθος, που έπαιζε την... ζωή της, μπήκε με πολύ πάθος στο παιχνίδι και κατάφερε να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Το παιχνίδι, πάντως, δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε φάσεις. Μόνο δύναμη και σκληρά μαρκαρίσματα, με τους «βυσσινί» να βλέπουν αρκετές κίτρινες.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να ρισκάρουν και έπαιξαν με δύο επιθετικούς, όμως, αν και βρήκαν δίχτυα, το γκολ δεν μέτρησε, με τον Σταματή να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Η λύτρωση, ήρθε λίγο αργότερα, αλλά όχι για την Ζάκυνθο, αλλά για την ΑΕΛ. Ήταν το 71ο λεπτό, όταν μετά από διαβουλεύσεις ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των «βυσσινί», με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα, αλλά και άδικα.

Ο Βαρέλα, που δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι σε διεκδίκηση της μπάλας και κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει και... πλήγωσε την πρώην ομάδα του, καθώς νίκησε τον Παπαδόπουλο και άνοιξε το σκορ. Αυτό, φυσικά, ανάγκασε την Ζάκυνθο να βγει όλη στην επίθεση και να διεκδικήσει την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Σταματή να είναι ο μοιραίος, αφού σκόραρε και πάλι από θέση οφσάιντ!

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Λάρισα να πανηγυρίζει, όχι τόσο την νίκη και την μέτρια εμφάνιση, αλλά την... ουσία, δηλαδή την ιστορική της επιστροφή στο «σπίτι της». Εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζέλιος (53' Κρολ), Τσιάμης, Βοσνακίδης (75' Λέκκας), Αποστόλου, Ρ. Πέττας (79' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Κουρέλλας, Ζαϊρί, Σταματής.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (53' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (83' Ρέντζας), Βαρέλα, Μαρουκάκης (67' Πάτο), Καπός.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα