Οι πρωταθλητές κόουτς του ΠΑΟΚ, που συνεχίζουν…

Οι πρωταθλητές κόουτς του ΠΑΟΚ, που συνεχίζουν…

Οι πρωταθλητές κόουτς του ΠΑΟΚ, που συνεχίζουν…

bet365

Η επιτυχία της Κ17 έχει (διπλό) ονοματεπώνυμο: Αγγελος Ζαζόπουλος και Πάμπλο Γκαρσία. Οι δυο τους οδήγησαν τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Η συνεργασία των δυο προπονητών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του Ιάκωβου Αγγελίδη να παραμείνει εντός της ασπρόμαυρης οικογένειας, αφού δεν φαινόταν να προχωράει η οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον Φρανκ Αρνεσεν.

Ο Γκαρσία συζήτησε και τελικά ασπάστηκε την συμβουλή του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος ήξερε καλύτερα από τον καθένα, τις δομές και τη λειτουργεία των ασπρόμαυρων ακαδημιών, αφού ο ίδιος τις είχε δημιουργήσει.

Στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε τον Αγγελο Ζαζόπουλο. Έναν προπονητή, που από το 2008 προσφέρει τις υπηρεσίες του στα τμήματα υποδομής, λατρεύει τα μικρά παιδιά, με πολλά από τα οποία συνυπήρξε στις προηγούμενες ηλικιακές ομάδες του Δικεφάλου. Ο ίδιος περιέγραψε με λίγες λέξεις και ένα βίντεο από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια όλη τη φετινή χρονιά: «Κούραση, θυσίες, καυγάδες, δουλειά, αλλά καμία φορά αν είσαι τυχερός και ικανός...».

Ο Ουρουγουανός ασπάστηκε το ρόλο του βοηθού, βοηθώντας με τον δικό του τρόπο και τη δική του εμπειρία τα παιδιά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, πίεσε αρκετά τον εαυτό του. Αν και το ήθελε από καιρόν πριν έπρεπε το συντομότερο να μάθει ελληνικά. Για να μπορεί να μεταφέρει αυτά που σκέφτεται πιο εύκολα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το δίδυμο Ζαζόπουλου – Γκαρσία λειτούργησε υποδειγματικά, μαζί οδήγησαν την ομάδα κάτω των 17 ετών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ετοιμάζονται, πλέον, να ανέβουν επίπεδο.

Η θέση του προπονητή στην Κ20 παραμένει ουσιαστικά κενή από την στιγμή που ο Βλάνταν Ίβιτς ανέλαβε την πρώτη ομάδα και δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του. Ο Βασίλης Μήττας κάλυψε προσωρινά το κενό, αλλά το καλοκαίρι η δεύτερη ομάδα αναμένεται –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να έχει τεχνικό δίδυμο τους Ζαζόπουλο και Γκαρσία, που μαζί τους θα κουβαλήσουν και αρκετούς από τους σημερινούς 16αρηδες πρωταθλητές, όπως στοχευμένα κάνει η διοίκηση των ασπρόμαυρων ακαδημιών.

 

Τελευταία Νέα