Αποχαιρέτησε με... ρεκόρ το Parc des Princes o Zλάταν! (pics & vids)

Αποχαιρέτησε με... ρεκόρ το Parc des Princes o Zλάταν! (pics & vids)

Αποχαιρέτησε με... ρεκόρ το Parc des Princes o Zλάταν! (pics & vids)

bet365

To Parc des Princes αποχαιρέτησε τον Ιμπραΐμοβιτς στην τελευταία του παράσταση με την Παρί και ο Σουηδός φρόντισε να αποζημιώσει το κοινό με δύο γκολ, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Κάρλος Μπιάνκι για τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν στη Ligue 1 με την ομάδα.

O Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά το Σάββατο (14/5) με τη φανέλα της Παρί, ωστόσο φρόντισε να αποχαιρετήσει το κοινό στο Parc Des Princes με το δικό του τρόπο, προσφέροντας ακόμα ένα μοναδικό «show».

Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε 2 τέρματα στη εύκολη νίκη της Παρί με 4-0 επί της Ναντ και τελείωσε τη χρονιά στο Championnat με 38 τέρματα σε 31 παιχνίδια, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Κάρλος Μπιάνκι (37 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1977-1978), για τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ πρωταθλήματος στην ιστορία της Παρί μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο.

Συνολικά ο Ζλάταν μέτρησε φέτος 48 τέρματα σε 50 αγώνες με την πρωταθλήτρια Γαλλίας σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι φίλαθλοι της Παρί δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στη γιορτή που είχε στηθεί στο Parc Des Princes προς τιμήν του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στο 10ο λεπτό (με το Νο.10 αγωνίζεται ο Ζλάταν) το παιχνίδι διακόπηκε για να αποθεωθεί με απίστευτο standing ovation.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Σουηδός επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με τα δύο παιδιά του, τα οποία φορούσαν τη φανέλα με το Νο.10 και τα ονόματα «Κing» και «Legend» στην πλάτη τους και απευθυνόμενος στο κοινό σχολίασε, εμφανώς συγκινημένος, παρότι δεν αρμόζει στο... στυλ του:

«Αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμένα, καθώς μετά από τέσσερα χρόνια θα πρέπει να σας αποχωριστώ. Ο Ibracadabra σας ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του. Θα έχετε πάντα μία θέση εκεί. Εύχομαι η ομάδα να κερδίσει ακόμα περισσότερους τίτλους, αν και χωρίς Ζλάταν αυτό είναι δύσκολο! Ευχαριστώ την πόλη του Παρισιού και τη Γαλλία. Η οικογένεια μου και εγώ περάσαμε υπέροχα όλο αυτό το διάστημα μαζί με την που βρεθήκαμε εδώ. Σας αγαπώ. Είμαι πολύ δεμένος με την ομάδα. Η Παρί είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί. Λυπάμαι που θα πρέπει να την εγκαταλείψω. Έχω αγωνιστεί σε σπουδαίους συλλόγους και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω. Δεν ανησυχώ όμως για το μέλλον της. Το έργο είναι τεράστιο. Tί θα κάνω την επόμενη σεζόν; Εγώ το γνωρίζω, όμως δεν πρόκειται να σας το πω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα