Γκιρτζίκης: «Πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο δεν δημιουργεί βία»!

Γκιρτζίκης: «Πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο δεν δημιουργεί βία»!

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αναφέρεται στο διαδικτυακό match programme του τελικού του Κυπέλλου στις εξελίξεις για το ποδόσφαιρο αλλά και στην σημασία του αγώνα.
Πιο αναλυτικά η τοποθέτησή του:
Αγαπητοί φίλαθλοι,
Σας καλωσορίζω στην ηλεκτρονική έκδοση της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που είναι αφιερωμένη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μιας διοργάνωσης που από το 1931 έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις σε γενιές Ελλήνων φιλάθλων. Αυτή η ιστορία δεν ήταν δυνατόν να διακοπεί εφέτος, για αυτό από την πλευρά του ποδοσφαίρου ΕΠΟ, UEFA και FIFA καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο θεσμός να ολοκληρωθεί.
Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, καθώς αυτή την περίοδο γίνεται ένας διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, την ΕΠΟ και τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες προκειμένου να εξεταστούν οι Νόμοι και οι ισχύοντες κανονισμοί και να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, που θέτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κίνδυνο διεθνούς αποκλεισμού.
Οφείλουμε ακόμη, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα μας. Ως ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκινήσαμε από πέρσι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να στέλνουμε μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία. Στον τελικό του 2015 το κοινωνικό μας μήνυμα αφορούσε στο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Εφέτος, δεν θα μπορούσαμε να εστιαστούμε σε κάτι άλλο εκτός από τη βία, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου για πρώτη φορά στα χρονικά διεξάγεται μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών, με κυβερνητική απόφαση από το φόβο επεισοδίων.
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω τις βασικές θέσεις της Ομοσπονδίας για το ζήτημα. Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν δημιουργεί βία. Το παιχνίδι και οι πρωταγωνιστές του δεν είναι οι υπεύθυνοι για τα γεγονότα βίας στα γήπεδα, οι αιτίες βρίσκονται εκτός γηπέδου. Για την επίλυση του προβλήματος απαιτείται η επάνοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, καθώς ο «φίλαθλος - πελάτης» πρέπει να αποτελεί το κέντρο κάθε πολιτική αντιμετώπισης της βίας.
Ως Ομοσπονδία έχουμε κάνει αυτά που μπορούσαμε από την πλευρά μας: εκπαιδεύοντας τους υπευθύνους ασφαλείας των ομάδων, αυστηροποιώντας τους κανονισμούς μας και εκλέγοντας τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά μας όργανα μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση. Επίσης, είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε ένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς (Κυβέρνηση, αστυνομία και δικαιοσύνη) προκειμένου στο εξής να υιοθετηθούν οι καταλληλότερες πολιτικές για την αντιμετώπιση της βίας.
Εύχομαι να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Εύχομαι τέλος, αυτός να είναι ο πρώτος και τελευταίος τελικός με άδειες κερκίδες και στο εξής να αποτελεί γιορτή του ποδοσφαίρου.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα