Γιατί δεν κερδίζει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ;

Γιατί δεν κερδίζει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ;

Γιατί δεν κερδίζει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και τα εκτός έδρας παιχνίδια που κάνουν δύσκολο το έργο του.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει τα πλέι οφ και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς ληγκ. Για να τα κερδίσει (αφού ξεκίνησε με βαθμολογικό μειονέκτημα) πρέπει να πάρει βαθμούς εκτός Τούμπας, κάτι που σε αυτά τα πλέι οφ, δείχνει αρκετά δύσκολο. (Εξάλλου και στην κανονική διάρκεια ΚΑΜΙΑ ομάδα από αυτές τις τέσσερις δεν κέρδισε εκτός έδρας παιχνίδι με αυτούς που τώρα αντιμετωπίζει και πάλι). Πόσο δύσκολα είναι τα εκτός έδρας ματς, φάνηκε και στην πρεμιέρα!

Ο ΠΑΟΚ έχει ΑΚΟΜΗ πιο δύσκολο έργο να πάρει εκτός έδρας νίκη, γιατί αυτό μας έδειξε ΟΛΗ τη χρονιά.

Προσέξτε: Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε 25 εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις και κέρδισε μόλις τα έξι! Ποια έξι ματς;

Με Βέροια, Ατρόμητο, Καλλονή, Χανιά, Παναιτωλικό και… Ντόρτμουντ! (ΠΑΟΚ είσαι… και ενώ δεν κερδίζεις κανέναν εκτός, πας και επικρατείς –ή το «κλέβεις» τέλος πάντων- εκεί που δεν τα κατάφερε κανείς στην Ευρώπη).

Δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ μεγάλο ματς μακριά από το σπίτι του και δεν κέρδισε σε χρονιά που δεν είναι κακός-απαράδεκτος και ανύπαρκτος. Εντός έδρας έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει πάρει μεγάλες νίκες.

Άρα… Έχει θέμα εκτός έδρας.

Αν ΔΕΝ το ξεπεράσει αυτό τώρα, δύσκολα θα πετύχει τον μεγάλο του στόχο.

Πώς θα το ξεπεράσει;

Αρκεί να βρει τις αιτίες και να δουλέψει πάνω σε αυτές… (Αν δουλεύονται κάποια πράγματα…).

Στις 9 Αυγούστου έγραφα… «Ποιότητα; Προσωπικότητα; Ηγέτες; Αρχηγοί; Παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και έχουν πάρει τίτλους, δεν θα πάρει ο ΠΑΟΚ;»

Εκτιμώ ότι αυτός είναι 100% ο κύριος λόγος που ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αυτή την εκτός έδρας αδυναμία κατά την διάρκεια της σεζόν.

Αυτό δεν θα αλλάξει τώρα, άρα… δύσκολα τα πράγματα!

Επειδή λείπουν προσωπικότητες και ηγέτες, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει βαθμούς από παίκτες σε εκτός έδρας ματς. Από κάποιες μεμονωμένες ενέργειες δηλαδή…

Εκεί δηλαδή που η ομάδα δεν «τραβάει» δεν ήρθε ένας μεγάλος επιθετικός ή ένας μεγάλος τερματοφύλακας να του δώσει πόντους. (Παράδειγμα του τι εννοώ είναι ότι στη Γερμανία με τη Ντόρτμουντ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε λόγω του Γλύκου! Άντε και στον Ατρόμητο να κέρδισε λόγω του Μπερμπάτοφ. Αυτά όμως είναι ελάχιστα. Αλλού;)

Εκτός έδρας όπου δεν έχεις τον κόσμο να σε «σπρώχνει» χρειάζεται ειδική διαχείριση του ρυθμού, του αγώνα και του χρόνου. Δεν το έχει ούτε αυτό ο ΠΑΟΚ (μέχρι τώρα).

Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται και στην έλλειψη σωστής νοοτροπίας. Μπορεί να την αποκτήσει τώρα;

Τέλος… Έλειψε και η τύχη. Σε αγώνες όπως με τον Ηρακλή, με την ΑΕΚ, ακόμη και τον Πανιώνιο, την Λοκομοτίβα στο ξεκίνημα, την Ξάνθη. Θα την βρει τώρα;

Όλα αυτά με αφορμή και τον αυριανό μεγάλο αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Εκεί όπου ο Δικέφαλος πρέπει να παίξει για να κερδίσει. Η ισοπαλία δεν είναι κακή, αλλά αν «κατέβει» με σκοπό το Χ, τότε… θα φύγει χωρίς πόντο, όπως δηλαδή φεύγει συνήθως από την Αθήνα…

* Στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να διοργανώσουν ούτε τελικό, ούτε σωστά πλέι οφ, έγιναν και γίνονται πολλές διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα των πλέι οφ. Η ΑΕΚ περνάει το δικό της, αφού επέλεξε να μην παίξει με τον Πανιώνιο σήμερα Σάββατο και να αφήσει ένα ματς στην άκρη για να το παίξει (1η Ιουνίου) αφού τελειώσουν οι άλλες αναμετρήσεις και αφού γνωρίζουν τα άλλα αποτελέσματα.

Η παραβίαση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης είναι κατάφορη και ελπίζουμε στον ΠΑΟΚ να μην καταριούνται στο τέλος (όπου θα γίνουν Κυριακή-Τετάρτη δύο παιχνίδια ΑΕΚ-Πανιώνιος) ότι τους «έκλεψαν» και πάλι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.