Το επιβλητικό «Parc des Princes» (gTV)

Το επιβλητικό «Parc des Princes» (gTV)

bet365

Το εντυπωσιακό γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν υπέστη το απαραίτητο... λίφτινγκ και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τις ομάδες του EURO 2016.

Το «Parc des Princes» μετρά (αρκετά) πάνω από έναν αιώνα ζωής, έχοντας εγκαινιαστεί στις 19 Ιουνίου 1897. Μάλιστα, η κατασκευή του ήταν τόσο πρόχειρη και κακή, που οι υπεύθυνοι δεν άφηναν να γεμίσει με θεατές, καθώς φοβούνταν πως ενδεχομένως οι κερκίδες θα κατέρρεαν απ’ το βάρος τους! Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική του χωρητικότητα ήταν 3.200 θεατές, ενώ σήμερα μετρά 48,712 καθίσματα.

Έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές χρήσεις και όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ποδηλασία, ράγκμπι, ενόργανη γυμναστική, αγώνες στίβου και άλλα αθλήματα προσέλκυαν τους Παριζιάνους στο γήπεδο.

Η πρώτη ανακαίνιση έγινε το 1932, ενώ μετά από 40 χρόνια έγινε η δεύτερη, που σήμανε και τη μεγάλη αύξηση στη χωρητικότητα του. Φέτος ήταν αναγκαίες κάποιες εργασίες αναβάθμισης των χώρων του ενόψει EURO, οι οποίες κόστισε 75 εκατομμύρια ευρώ.

Η Παρί κάλυψε τα έξοδα, μετά τη συμφωνία που σύναψε με τον δήμο Παρισίου για παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του γηπέδου για 30 χρόνια. Τέλος, θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καθώς κι ένα παιχνίδι στον γύρο των «16».

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα