Γκιρτζίκης: Δεν έθεσα ζήτημα κρατικών παρεμβάσεων!

Gazzetta team
Γκιρτζίκης: Δεν έθεσα ζήτημα κρατικών παρεμβάσεων!

bet365

Για την παρουσία του στο συνέδριο που γίνεται στο Μεξικό, αλλά και για την απόφαση του να μην θέσει σε αυτό ζήτημα κρατικών παρεμβάσεων έκανε λόγο σε δήλωση του ο Γιώργος Γκιρτζίκης!
O Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης από το Μεξικό όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στο 66ο Συνέδριο της FIFA προέβη στην εξής δήλωση:

«Έχοντας στο μυαλό μου πάνω από όλα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και σεβόμενος τις ομάδες που αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πάνω από όλα τις Εθνικές Ομάδες, καθώς και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε UEFA και FIFA αποφάσισα να μην θέσω το ζήτημα των κρατικών παρεμβάσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Συνέδριο.

Ακούσαμε όλοι εδώ τον Πρόεδρο της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο να περιγράφει ως το μεγαλύτερο καθήκον της Συνομοσπονδίας, την προστασία των Ομοσπονδιών από τις παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων. Είδαμε την Ινδονησία, το Κουβέιτ και το Μπενίν να αποβάλλονται για παρεμφερείς λόγους. Για να μην αντιμετωπίσουμε και εμείς ως Ελλάδα τον κίνδυνο άμεσης αποβολής, δηλώνω ότι είναι η τελευταία φορά που κρατώ αυτή τη στάση απέναντι σε παρεμβατικές ενέργειες, οι οποίες στηρίζονται σε προσχηματικές δικαιολογίες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με κάθε κόστος θα περιφρουρήσει τη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί και η χώρα μας».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα