Οταν ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από τα χρέη του (vid)

Οταν ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από τα χρέη του (vid)

Οταν ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από τα χρέη του (vid)

bet365

Η 12η Μαΐου είναι μια «ιστορική ημέρα» για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2001, αλλά και για την απαλοιφή του χρέους προς το ελληνικό δημόσιο.

Στις 12 Μαίου 2015, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέβαλλε 10.886.811 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και ο «Δικέφαλος» «καθάρισε» από τα χρέη που κουβαλούσε πάνω από μια δεκαετία στις πλάτες του. Ο Ιβάν Σαββίδης αποδείχθηκε συνεπής στην υπόσχεση, που είχε δώσει προς τον κόσμο της ομάδας, άλλωστε από την πρώτη ημέρα του στην Τούμπα είχε πει δημόσια ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ, είναι δικά μου χρέη».

«Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά». Σήμερα 12 Μαΐου 2015 γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν! Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε σήμερα την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους. Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από σήμερα απελευθερωμένη από τα βάρη του παρελθόντος, ενώ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!», ανέφερε ένα χρόνο πριν η ΠΑΕ στην «ιστορική» ανακοίνωση της.

Από την πλευρά του ο Ιβάν Σαββίδης, έξω από τα γραφεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, μιλούσε για «αλλαγή σελίδας»…

«Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι σωστός απέναντι στην πολιτεία και τους δανειστές του. Τελειώσαμε αυτή τη μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον σύλλογο από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα-βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που θα μπορώ ενεργητικά να αρχίσω να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά», δήλωνε ο κ. Ιβάν Σαββίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα