Βασσάρας: «Στην Ελλάδα θα ζητούσαν το... κεφάλι του διαιτητή»!

Βασσάρας: «Στην Ελλάδα θα ζητούσαν το... κεφάλι του διαιτητή»!

bet365

Καυστικός και... καταπέλτης ήταν ο Κύρος Βασσάρας αναλύοντας φάσεις με λανθασμένες αποφάσεις σε ξένα πρωταθλήματα σε σεμινάριο διαιτησίας.
Συνήθως ένα σεμινάριο επιμόρφωσης διαιτησίας διαρκεί περίπου 2 ώρες. Ο Κύρος Βασσάρας μιλώντας σε σεμινάριο διαιτησίας στην Αθήνα την ώρα που ανέλυε τρεις ή τέσσερις φάσεις από λανθασμένες υποδείξεις στο εξωτερικό.
Η μία αφορούσε φάση που μπήκε η μπάλα στα δίχτυα και ο διαιτητής δεν το κατάλαβε μην σφυρίζοντας για γκολ και σέντρα, η άλλη αντικανονικό κόψιμο και μαρκάρισμα σε προφανή θέση για γκολ που αντιλήφθηκε ο επόπτης αλλά δεν είδε ο ρέφερι και ενώ υπήρξαν και άλλη μία ή δύο τέτοιες... κραχτές φάσεις. Ο Βασσάρας χρησιμοποίησε αυτές τις φάσεις στην ανάλυσή του για να κάνει και την σύγκριση σε σχέση με την πίεση στην Ελλάδα, καθώς σε αυτές τις φάσεις στο εξωτερικό δεν άνοιξε... ρουθούνι.
«Σε τέτοιες αποφάσεις και με τέτοιες υποδείξεις στην Ελλάδα θα ζητούσαν το... κεφάλι του διαιτητή! Μπορεί και να πήγαιναν τους διαιτητές στην πλατεία για... κρέμασμα», ήταν μία εκ των τοποθετήσεών του απευθυνόμενος προς τους διαιτητές που ήταν στο σεμινάριο και θέλοντας να τους δείξει το πόσο πολύ καταλαβαίνει την πίεση και την διαφορετικότητα της αντιμετώπισης των ρέφερι στην Ελλάδα όπου εδώ δεν υπάρχει ποτέ το περιθώριο του ανθρώπινου λάθους, ανεξάρτητα από την σοβαρότητα του διαιτητικού ατοπήματος σε ένα ματς. Ο Βασσάρας μάλιστα... πάτησε εκεί για να πει ότι στο εξωτερικό γίνονται πολύ χειρότερα αλλά και για να φέρει και προ των ευθυνών τους, τους ρέφερι που ήταν στο σεμινάριο.
Επίσης το πως διαιτητής και βοηθοί πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και να μιλάνε στο λάθος και στην αμφιλεγόμενη φάση. Ο Βασσάρας κατέστησε σαφές πως θέλει οι διαιτητές να ρωτάνε και να βλέπουν και να παραδέχονται τα λάθη τους για να βελτιώνονται. Διευκρίνισε πως διαιτητές και επόπτες πρέπει να είναι γρήγοροι και σωστοί στις αντιδράσεις τους. Επίσης σε περίπτωση που ο βοηθός είναι σίγουρος για κάτι τους πρότεινε να περνούν χαμηλά την σημαία από αριστερά προς τα δεξιά. Θα είναι μία κίνηση που δεν θα καταλαβαίνει κανείς την γνώμη τους για την φάση αλλά θα αντιλαμβάνεται ο ρέφερι ότι μπορεί να πάρει πάνω του την απόφαση ο επόπτης.
Τόσο ο Βασσάρας όσο και άλλοι ομιλητές του σεμιναρίου τόνισαν προς τους διαιτητές πως φέτος τα λάθη ήταν πιο λίγα. Επίσης να μην ασχολούνται με όσα γράφονται, λέγονται και ακούγονται αλλά στο πως να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα