Μετά τον Λέτο το... χάος!

Μετά τον Λέτο το... χάος!

Μετά τον Λέτο το... χάος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό που σώθηκε από την κλάση του Λέτο, το... ίχνος βελτίωσης που αναζητείται επί Στραματσόνι και τον Λουκ Στιλ.

Και πάλι καλά πρέπει να λέει ο Παναθηναϊκός μετά την πρεμιέρα στα πλέι-οφ με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Πάλι καλά που διαθέτει 2-3 ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή, με προσωπικότητα, με ποιότητα που «μιλάει» ΚΑΙ στα δύσκολα και όχι μόνο στα εύκολα. Ένας από αυτούς είναι φυσικά ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός έσωσε το «τριφύλλι» από ακόμη μία ήττα τα τελευταία χρόνια στην Νέα Σμύρνη με το υπέροχο άγγιγμα στην μπάλα για να την φέρει στο αριστερό και το ιδανικό τελείωμα έξω από την περιοχή.

Δεν είναι μόνο το ότι ο «Σέμπα» ισοφάρισε και χάρισε έναν υπερπολύτιμο βαθμό σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν απογοητευτικός και λίγο έλειψε να χάσει το παιχνίδι στο 94', με τον Μολέδο να σώνει πάνω στην γραμμή. Ο Λέτο ισοφάρισε σχεδόν άμεσα, βάζοντας ξανά στην... πρίζα όλη την υπόλοιπη ομάδα που είχε σοκαριστεί από την απίθανη, ανεπανάληπτη, αδιανόητη γκάφα του Στιλ και το 2-0 όπως παρουσιαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν θέμα χρόνου.
Ο Άγγλος πορτιέρο «κρέμασε» ξανά τους συμπαίκτες του στην Νέα Σμύρνη. Ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα δεν συναντάς ανάλογη ενέργεια. Σε μία φάση, τρία λάθη μαζεμένα! Καταρχήν έχει λανθασμένη τοποθέτηση στο γύρισμα του Νάνο. Είναι πολύ πιο μακριά από εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Στην συνέχεια και ενώ προλαβαίνει να φτάσει πρώτος στην μπάλα αντί να διώξει με τα πόδια, προσπαθεί να μπλοκάρει και να παραχωρήσει έμμεσο στον Πανιώνιο! Τελικά ούτε κι αυτό κάνει σωστά, χάνει την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του και δωρίζει το 1-0 στον Πανιώνιο. Μετά και από αυτό το «χοντρό» λάθος θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Στραματσόνι στηρίξει τον Στιλ ή αν θα δώσει φανέλα βασικού στον Κοτσόλη ή στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ξανά κατώτερος των περιστάσεων. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας(62%-38% όχι εξαιτίας της δικής του καλή κυκλοφορίας αλλά επειδή ο Πανιώνιος «πουλούσε» πανεύκολα τις μπάλες) αλλά πέρα από το δοκάρι του Μπεργκ, δεν δημιούργησε την παραμικρή φάση. Δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι του, η κίνηση των εξτρέμ να «κλείνουν» μέσα περισσότερο βοήθησε τον Πανιώνιο παρά τον μπέρδεψε και στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» έμειναν από ενέργεια ενώ προέρχονται από περίπου ένα μήνα «ξεκούρασης». Δείγμα του ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Με όσα έχουμε δει φέτος, αν δεν ερχόταν η γκολάρα του Λέτο τότε δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε κάτι από το αποψινό παιχνίδι.

Το λέμε εδώ και καιρό και ανεξάρτητα από την κατάληξη των πλέι-οφ: Ο Παναθηναϊκός επί Στραματσόνι δεν έχει δείξει την παραμικρή βελτίωση μέσα στο γήπεδο, δεν μπορεί να νικήσει στα απαιτητικά παιχνίδια και ήδη βρισκόμαστε στον έβδομο μήνα της παρουσίας του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο του συλλόγου και προκαλεί απορία το πως και το γιατί ο σύλλογος δίνει τόσο εύκολα τα κλειδιά της ομάδας σε έναν προπονητή, που μέχρι στιγμής δεν πείθει με την δουλειά του...

Πλέον, ακολουθούν τα δύο ντέρμπι στην Λεωφόρο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με την Θύρα 13 να επιστρέφει στην θέση της και το «εξάποντο» να αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 2, Μέστο 5, Νάνο 5, Μολέδο 6, Κουτρουμπής 4, Ζέκα 5, Λουντ 5, Εβανζελίστα 3, Βιγιαφάνιες 3, Λέτο 7, Μπεργκ 5, Αμπέντ 4, Μπουμάλ 4, Μαμούτε(-).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.