Κέρκυρα: «Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε»

Κέρκυρα: «Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε»

bet365

Η Κέρκυρα επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ και πέντε «Φαίακες» εξομολογούνται στο gazzetta.gr τα όσα έζησαν αυτή τη χρονιά. Κόντος, Γκομές, Κρητικός, Ανδρεόπουλος και Χιντζίδης, περιγράφουν όλες τις δυσκολίες μέχρι και την δικαίωση της ανόδου

Κάθε επιτυχία στο ποδόσφαιρο έχει την υπογραφή πολλών ατόμων. Προπονητών, ποδοσφαιριστών και διοικούντων. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που κάθε εβδομάδα ζουν με το άγχος της επόμενης αναμέτρησης.

Αυτό το άγχος ήταν λίγο περισσότερο φέτος στην Κέρκυρα. Μια πολύ δύσκολη και περίεργη χρονιά, ολοκληρώνεται με... happy end! Από τον υποβιβασμό στα χαρτιά, στην άνοδο εντός γηπέδων. Το gazzetta.gr, μίλησε με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τους ζήτησε να περιγράψουν όσα έζησαν πέρσι.

Τους παλιούς, που... έφαγαν όλη την πικρία του καλοκαιριού, Αλέξανδρο Κόντο, Μαθιού Γκομές, Νίκο Κρητικό, τον... παλιόφιλο Κυριάκο Ανδρεόπουλο που επέστρεψε τον Ιανουάριο και τον Στράτο Χιντζίδη, που βοήθησε με κάποια πανέμορφα και σημαντικά γκολ.

Όλοι είχαν να πουν από κάτι σημαντικό. Είτε για όσα πέρασαν το καλοκαίρι, είτε για την άνοδο, είτε ακόμα και για προσωπικά θέματα...

Το... μαρτύριο των παλιών

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μη ξεκινήσεις από τα παιδιά που είχαν την μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση. Τους παλιούς, Κόντο, Γκομές και Κρητικό, μερικούς απ' όσους έμειναν την περασμένη σεζόν. Συζητήσαμε λοιπόν το πως έζησαν όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι και η πικρία παραμένει όταν γυρίζουν το μυαλό τους σε εκείνες τις μέρες...

Μετά τα όσα περάσατε το καλοκαίρι, εσείς που μείνατε και παλέψατε, νιώθετε δικαιωμένοι για την επιλογή σας;

Κόντος: «Σίγουρα είναι μια δικαίωση για όλους μας, πρώτη φορά υποβιβάστηκε έτσι η ομάδα και θεωρώ ότι υπάρχει μια εξιλέωση με την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Από την στιγμή που έμεινε ο μεγαλύτερος κορμός της ομάδας, όταν ξεπεράσαμε την απογοήτευση που κράτησε ένα διάστημα, αυτοσκοπός ήταν να κυνηγήσουμε την άνοδο».

Γκομές: «Ήμουν στεναχωρημένος και συνεχίζω να είμαι, επειδή έσπασε ένα έργο δύο χρόνων, με έναν καλό πρόεδρο, μια καλή ομάδα. Πέρσι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και με 3,4 νέους ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαμε φέτος να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα... Με όλα αυτά χάσαμε ένα χρόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφουμε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως πριν δυο χρόνια...»

Κρητικός: «Αυτό που έγινε το καλοκαίρι δεν ήταν καθόλου ωραίο. Η ομάδα έμεινε με την αξία της στη Σούπερ Λιγκ και βρέθηκε άδικα στη Football League. Για εμάς όλο αυτό είναι μια βαθιά και πολύ μεγάλη δικαίωση».

Πως περάσατε όλους αυτούς τους μήνες που αναγκαστήκατε να αγωνιστείτε σε άλλη κατηγορία από αυτή που μείνατε πέρσι; Ήταν δύσκολο;

Κόντος: «Δεν ξεπερνιόταν εύκολα όλο αυτό. Βλέποντας την Σούπερ Λιγκ όπως πήγε φέτος, νομίζω ότι μια δεύτερη χρονιά με την Κέρκυρα θα μπορούσε να μας δώσει πολλά, να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Έτσι όπως πήγε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, νομίζω πως μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια πολύ καλή θέση στην πρώτη 10άδα... Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί με την απόφαση χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι

Έπαιξε ανασταλτικό ρόλο στην πορεία της ομάδας ότι έκανε δύο προετοιμασίες. Τα λόγια είναι περιττά για όσα τραβήξαμε και να ανταποκριθείς σε αυτό το πράγμα. Επηρέασαν και οι αλλαγές προπονητών, ο καθένας το δικό του στυλ και η ομάδα χρειαζόταν λίγο χρόνο να αφομοιώσει τι ζητούσε ο καθένας ξεχωριστά.».

Γκομές: «Είχαμε δύο μεγάλα προβλήματα φέτος. Το πρώτο πρόβλημα ήταν το γεγονός πως τους πρώτους μήνες δεν μπορούσαμε να βρούμε το κίνητρό μας. Ήταν δύσκολο να πείσεις όλα τα παιδιά να πάνε να παίξουν σε διάφορα άγνωστα μέρη, όταν έβλεπες τον Λεβαδειακό να παίζει καλά με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό κλπ... Δεύτερο πρόβλημα ήταν η φυσική μας κατάσταση που ήταν πολύ κακή. Ξεκινήσαμε με προπονητή τον Τσιώλη, μείναμε για 10-12 μέρες χωρίς προπονητή και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, απλά προσπαθούσαμε μαζί με τους άλλους προπονητές να μείνουμε σε μια καλή κατάσταση. Στη συνέχεια αλλάξαμε δύο προπονητές και τελικά καταφέραμε να φτάσουμε στην άνοδο. Ανεβήκαμε γιατί είχαμε το καλύτερο ρόστερ, έναν πολύ καλό πρόεδρο και προπονητικό επιτελείο, μαζί με έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Για μένα ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη χρονιά από τότε που παίζω ποδόσφαιρο.

Κρητικός: «Δεν ήταν καθόλου όμορφο να πέσουμε κατηγορία με αυτό τον τρόπο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, περιμέναμε να παίξουμε Σούπερ Λιγκ, είχαμε άλλη ψυχολογία και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Τα παιδιά που μείναμε στην ομάδα στηρίξαμε την προσπάθεια και τελικά ήρθε η δικαίωση με αυτή την άνοδο».

Μπορεί να μην έζησε από μέσα την ιστορία με τον υποβιβασμό της Κέρκυρας το καλοκαίρι, όμως ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτό. Μας λέει πως έζησε και ο ίδιος απ' έξω τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το καλοκαίρι η πρώην ομάδα του...

Βλέποντας όσα έγιναν το καλοκαίρι ως παίκτης της ΑΕΚ πλέον, πόσο σε πείραξε όταν τελικά η Κέρκυρα υποβιβάστηκε στα χαρτιά;
«Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα. Φυσικά με πείραξε και μένα ο υποβιβασμός της ομάδας. Δεν μπορούσε να μην με επηρεάσει και εμένα αυτό».

«Το βάθος έφερε την άνοδο»

Όλα αυτά ανήκουν εδώ και καιρό όμως στο παρελθόν. Τα έχουν αφήσει πίσω τους από τον Σεπτέμβρη. Τότε που άρχισε η χρονιά με στόχο την επιστροφή. Μια επιστροφή που μόνο στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν...

Τι ήταν αυτό που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο και ήρθε η άνοδος;

Κόντος: «Η υγεία που είχε η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός πως έμεινε ο κορμός από πέρσι και οι προσθήκες που έγιναν, έδωσαν βάθος στην ομάδα. Όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο με τόσες πολλές απουσίες η ομάδα κατάφερε να κάνει εμφάνιση πρωταθλητισμού. Τα δύο διπλά σε Απόλλων και ΑΕΛ έδωσαν μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα, εκεί ήταν που είπα ότι η ομάδα θα ανέβει».

Γκομές: «Τα πάντα! Ο πρόεδρος, το ρόστερ, ήμασταν μια οικογένεια! Ο Θεός μας έστειλε το ίδιο μήνυμα όπως πριν δυο χρόνια που είχα σκοράρει στην πρεμιέρα και κερδίσαμε. Έτσι και φέτος, νικήσαμε με δικό μου γκολ στην πρεμιέρα την Καλλιθέα και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Ήταν ένα μήνυμα από τον Θεο, που έλεγε ότι αν είμαστε δυνατοί όλα θα πάνε καλά».

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε βάθος σαν ομάδα. Είχαμε λύσεις σε όλες τις θέσεις και αυτό μας κράτησε μέχρι το τέλος. Όποιο παιδί έμπαινε βοηθούσε και κάπως έτσι καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα και πάλι εκεί που είχε μείνει πέρσι στα γήπεδα».

Χιντζίδης: «Η ομάδα είχε πολύ υλικό. Όλα τα παιδιά βοήθησαν πολύ και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος ήταν κοινός για όλους, η προσπάθεια μεγάλη απ' όλους και στο τέλος πιστεύω πήραμε κάτι απ' αυτό. Ήρθε η άνοδος και γι' αυτό δούλεψαν όλοι, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο».

«Να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πέρσι»

Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει πλέον παντού στο νησί. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή! Οι ποδοσφαιριστές φαίνονται να τα έχουν ξεχάσει όλα και ονειρεύονται. Τι ονειρεύονται; Μια χρονιά παρόμοια με την τελευταία των Φαιάκων στο νησί και γιατί όχι, λίγο καλύτερη...

Η ομάδα επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ, ποιος είναι πλέον ο στόχος από εδώ και πέρα;

Κόντος: «Να χτίσουμε μια καλή ομάδα και να παρουσιάσουμε όσο καλύτερο πρόσωπο μπορούμε, ώστε να φτάσουμε σε μια εύκολα παραμονή».

Γκομές: «Να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης χρονιάς. Τον πρώτο χρόνο να εξασφαλίσουμε την εύκολη παραμονή και στη συνέχεια κάθε χρόνο να είμαστε και καλύτεροι... Αν ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορούν να μπουν πλέι οφ, γιατί όχι σε ένα χρόνο και η Κέρκυρα; Γι' αυτό λοιπόν προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι».

Κρητικός: «Από την στιγμή που ανανέωσα για ένα χρόνο, για κάτι που είμαι πολύ χαρούμενος, πρώτα απ' όλα θέλω να είμαι υγιείς, να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Στόχος μας θα είναι να κερδίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε και κάτι πιο ψηλά αν μπορούμε».

Χιντζίδης: «Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Δεν ξέρω ακόμα τι μπορεί να γίνει, θα βγει η ομάδα και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Μπήκα στο κλίμα, είναι μια σοβαρή ομάδα, δεν λείπει τίποτα από έναν ποδοσφαιριστή εδώ».

Ανδρεόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Είναι μοναδική ομάδα που μέσα σε τρία χρόνια έχει ανέβει δύο φορές και έχει σωθεί μία! Αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και για τα παιδιά που έχω πολλούς φίλους εδώ και εύχομαι στη Σούπερ Λιγκ να καταφέρουν να παίξουν ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο και να διασφαλίσουν και πάλι την σωτηρία όσο πιο γρήγορα μπορούν».

Το μήνυμα παραμονής του Γκομές!

Και αφού κλείσαμε το γενικό κομμάτι με την επιστροφή της Κέρκυρας στη Σούπερ Λιγκ, η συνέχεια της συνέντευξης έγινε λίγο πιο προσωπική για τον καθένα. Ξεκινάμε από τον Μάθιου Γκομές, ο οποίος έχει και την εκκρεμότητα με την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος όμως...

Μάθιου, του χρόνου θα συνεχίσεις στον ομάδα;
«Αφού ο Παναθηναϊκός δεν με θέλει, εγώ θα μείνω στην Κέρκυρα μέχρι να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο!»

Η επιστροφή του... παλιού!

Τον χειμώνα ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Κέρκυρα. Στην ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει την θέση του μετά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι, με την Ένωση να αποφασίζει αν τον παραχωρήσει δανεικό. Ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος, διάλεξε να επιστρέψει εκεί που τον γνώρισαν και τους γνώριζε και τελικά όπως μας λέει νιώθει δικαιωμένος, ενώ ήδη σκέφτεται την επόμενη σεζόν του, ελπίζοντας να φορέσει τα κιτρινόμαυρα!

Τον Ιανουάριο πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην Κέρκυρα. Πως πήρες αυτή την απόφαση;
«Ήξερα τον πρόεδρο, έχουμε πολύ καλή σχέση με την ομάδα. Είχα δύο προτάσεις από ομάδες Σούπερ Λιγκ, αλλά επέλεξα να έρθει στην Κέρκυρα, γιατί θα είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Νιώθεις δικαιωμένος που πήρες αυτή την απόφαση;
«Πιστεύω ότι έπραξα σωστά, γιατί η ομάδα πέτυχε τον στόχο της που ήταν η άνοδος. Ακόμα μια επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια. Εγώ κατάφερα να πάρω τα παιχνίδια που ήθελα τον χειμώνα και να αισθάνομαι πιο δυνατός. Πλέον νιώθω να πατάω καλά στα πόδια μου».

Πες μας και λίγα λόγια για την σύντομη εμπειρία σου στην ΑΕΚ...
«Είχα μια ατυχία στην προετοιμασία, αυτό με έφερε αρκετά πίσω. Έμεινα σχεδόν τρεις μήνες έξω και μπήκα όταν η ομάδα είχε μπει ήδη στο πρωτάθλημα και υπήρχε πίεση. Ήταν ένα δύσκολο εξάμηνο για μένα γιατί δεν κατάφερα να βρω τον ρυθμό που είχα τις προηγούμενες χρονιές. Παρ' όλα αυτά ο δανεισμός στην Κέρκυρα με βοήθησε να βρω τα πατήματά και τον ρυθμό μου, μετά από ένα γεμάτο εξάμηνο».

Πλέον στόχος η επιστροφή και η καθιέρωση στην ΑΕΚ;
«Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Δεν βλέπω κάτι άλλο, στο μυαλό μου έχω μόνο την επιστροφή μου και την καθιέρωσή στο ρόστερ της ΑΕΚ».

Ένας... Ρομπέρτο Κάρλος στην Κέρκυρα!

Τον Ιανουάριο, η Κέρκυρα, αποκτούσε τον Στράτο Χιντζίδη που έμεινε ελεύθερος μετά την διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου. Μπορεί να άργησε να αγωνιστεί με τους «Φαίακες», όμως μόλις μπήκε έδειξε στοιχεία... Ρομπέρτο Κάρλος! Τι εννοούμε; Έφτασε στο νησί και έχει καταφέρει να σημειώσει δύο γκολ με απευθείας φάουλ και ακόμα δύο με τρομερά σουτ από μακρινή αποστάση!

Ο ίδιος αφού μας τονίζει ότι ήταν το πιο εύκολο «ναι» της καριέρας του, μας μιλά για όσα συνάντησε στον σύλλογο όταν έφτασε, το... μυστικό του για τα φάουλ, αλλά και για το αν περίμενε ένα τόσο καλό εξάμηνο στην Κέρκυρα.

Πόσο εύκολο ήταν να πεις το ναι στην Κέρκυρα;
«Είναι το πιο εύκολο ναι που έχω πει σε ομάδα. Το ήθελα πραγματικά να έρθω. Είχα και από άλλες ομάδες πρόταση, όχι πρωταθλητισμού, αλλά είχα καλές προτάσεις από οικονομικής πλευράς, όμως διάλεξα να έρθω εδώ».

Όταν έφτασες στην ομάδα ποια ήταν η ψυχολογία και το κλίμα που συνάντησες;
«Η ομάδα από την αρχή είχε στόχο την άνοδο, ήταν προσηλωμένη σε αυτό. Μπήκα και εγώ γρήγορα στο κλίμα, άσχετα που καθυστέρησε να εκδοθεί το δελτίο μου. Ήρθα από τους πρώτους στο νησί και έπαιξα από τους τελευταίους. Συνάντησα μια ομάδα πρωταθλητισμού, που ήξερε τι ήθελε, έπαιζε με σκοπό να κερδίζει τα παιχνίδια για να αλλάξει κατηγορία και το κατάλαβα σε παιχνίδια που δεν ήμουν στην αποστολή. Έβλεπα ότι το θέλανε από τότε...».

Έχεις σημειώσει κάποια πολύ ωραία γκολ με μακρινά φάουλ. Ποιο είναι το μυστικό σου γι' αυτά;
«Δεν υπάρχει μυστικό. Έχω πετύχει τέρματα, κάθε χρονιά πετυχαίνω κάποιον αριθμό γκολ. Μου δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρω και εδώ. Πέρσι είχα βάλει έξι τέρματα φέτος 4 και θέλω να βάλω κι άλλο. Είναι θέμα ικανότητας, τύχης και εμπιστοσύνης από τον κόουτς. Άλλος προπονητής μπορεί να έλεγα να μη σουτάρω».

Περίμενες πως θα πραγματοποιήσεις ένα τόσο καλό εξάμηνο με την Κέρκυρα;
«Ήρθα στην ομάδα με σκοπό να βοηθήσω στην άνοδο. Προσπάθησα γι' αυτό, έκανα και καλές εμφανίσεις, μπήκα γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ήταν θετικό ότι είχα συνεργαστεί ξανά με τον προπονητή και ήξερα τον τρόπο σκέψης του, ήταν κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ».

Η αποκάλυψη της χρονιά!

Ένα παιδί γέννημα θρέμμα της Κέρκυρας είναι ο Νίκος Κρητικός. Ο νεαρός αμυντικός μέσος, βρίσκεται στην ομάδα πολλά χρόνια, όμως η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη της καριέρας του. Γνώριζε πως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας θα είχε ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Πήρε λοιπόν τις ευκαιρίες του και καθιερώθηκε. Από τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην φετινή πορεία. Ετοιμάζεται ήδη για τη νέα χρονιά με στόχο να είναι ακόμα καλύτερη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.

Κατάφερες να κάνεις μια πολύ καλή χρονιά και να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου. Νιώθεις δικαιωμένος για την υπομονή που έχεις κάνει τα τελευταία χρόνια;
«Για μένα όλο αυτό είναι μια δικαίωση. Ευχαριστώ την ομάδα για την στήριξη που μου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ προσπαθώ να αποδείξω μέσα από τους αγώνες πως δίκαια βρίσκομαι εδώ. Δίνω τα πάντα γι' αυτή την ομάδα και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί την αγαπάω με όλη μου την καρδιά».

Είχε βάλει κάποιο προσωπικό στοίχημα φέτος; Είχες κάποιο στόχο;
«Στόχος μου φέτος ήταν μέσα από την δουλειά και την προσπάθειά μου να καθιερωθώ στην ομάδα. Να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια για να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή. Την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ».

Πλέον Σούπερ Λιγκ...
«Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει στη Σούπερ Λιγκ. Αν θα είσαι βασικός ή όχι κανείς δεν το ξέρει και δεν μπορεί να στο πει. Εγώ δίνω την μάχη μου καθημερινά μέσα στις προπονήσεις για να δείξω στον προπονητή ότι αξίζω να παίξω».

Είσαι ένα παιδί από την Κέρκυρα που παίζει στην ομάδα του νησιού... Βλέπεις τον εαυτό σου ως παράδειγμα για τα νέα παιδιά του νησιού που αγαπούν το ποδόσφαιρο;
«Μπορεί να είμαι ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά του νησιού. Αυτό που πρέπει να έχουν είναι στόχοι και όνειρα στη ζωή τους, αρκεί να το προσπαθούν συνεχώς και να πάρουν τις ευκαιρίες που πρέπει για να το αποδείξουν».

Ως Κερκυραίος, την βοήθεια του κόσμου φέτος πως την είδες;
«Χάρηκα πάρα πολύ με τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Ούτε στη Σούπερ Λιγκ δεν το είχαμε ζήσει αυτό. Ήταν πολύ ωραίο και εγώ σαν παίκτης που κατάγομαι από το νησί, αυτό το έζησα πιο έντονα. Ήταν πολύ συγκινητικό και τους ευχαριστώ από την πλευρά μου πάρα πολύ».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα