Όταν ο Ρας σφράγισε το νταμπλ για τη Λίβερπουλ!

Όταν ο Ρας σφράγισε το νταμπλ για τη Λίβερπουλ!

Gazzetta team
Όταν ο Ρας σφράγισε το νταμπλ για τη Λίβερπουλ!

bet365

Ακριβώς τριάντα χρονια πριν, το απόγευμα της 10ης Μαΐου του 1986 το Λιβερπουλ ζούσε την κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμη του ως πόλη! Ταυτόχρονα η ομάδα της Λιβερπουλ βίωνε την καλύτερη και πιο εμφατική της μερα με την ολοκλήρωση της κατάκτησης του Νταμπλ, ενος στόχου που ειχε φτάσει ξανα κοντά αλλα παντα της έμενε ως απωθημένο!
Η πόλη ωστόσο γιόρταζε γιατι αντίπαλος σε εναν απο τους καλύτερους τελικούς στην ιστορια του FA cup ηταν για πρώτη φορα η Εβερτον. Οι δυο σύλλογοι ηταν τοτε με διαφορα οι καλύτεροι στο αγγλικό πρωτάθλημα με τη Λιβερπουλ κυρίαρχο εντος των συνόρων απο το 1973 αλλα και την Εβερτον να εχει αναγεννηθεί απο το 1984 και επειτα με ενα κύπελλο Αγγλίας ενα πρωτάθλημα και τον πρωτο (και μοναδικό μεχρι σημερα) ευρωπαϊκό τίτλο αυτο του Κυπελλου Κυπελλουχων να κοσμούν μεσα σε μολις 22 μήνες την τροπαιοθήκη στο Γκουντισον Παρκ!
Οι δυο ομάδες ειχαν συναντηθεί ξανα στο Γουεμπλει εκεινη τη προηγούμενη διετία τοσο ατο πλαίσιο του Τσαριτι Σιλντ οπως και στον τελικο του Λιγκ Καπ ομως αυτο ηταν διαφορετικό!
Για να αντιληφθεί κανείς τις ιδιαιτερότητες της εποχής πρέπει να αναλογιστεί πως είχαν μεσολαβήσει μόλις 12 μήνες από την τραγωδία του Χέιζελ. Από την αποφράδα βραδιά στην οποία μεριδα οπαδων της Λίβερπουλ είχαν στιγματίσει την ιστορία του συλλόγου με τον θάνατο, εξαιτίας των επεισοδίων, των 39 οπαδών πριν τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών στις Βρυξέλλες!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα