Tαβέκιο: «Μακάρι ο Ρανιέρι να πάρει και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία»

Gazzetta team
Tαβέκιο: «Μακάρι ο Ρανιέρι να πάρει και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία»

bet365

Ο Κάρλο Ταβέκιο, εξέφρασε, στο περιθώριο της βράβευσης του Ρανιέρι ως Ιταλού προπονητή της χρονιάς, την επιθυμία του να τον δει και στον πάγκο της «Squadra Azzurra» και να κατακτήσει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέλαβε σε εκδήλωση στη Ρώμη τη Δευτέρα (9/5) το βραβείο του Ιταλού προπονητή της χρονιάς, με βάση τις ψήφους των εκπροσώπων του Τύπου, με τη βράβευση του να γίνεται από τον πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο.

Μάλιστα, στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Ταβέκιο εξέφρασε και την επιθυμία του να δει τον Ιταλό τεχνικό της Λέστερ να κατακτά και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

«Ελπίζω ο Κλαούντιο να κερδίσει και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία. Αυτό θα ήταν ιδανικό. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάτι συγκεκριμένο, ούτε εννοώ πως αυτό θα συμβεί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ρανιέρι είναι ακόμα νέος και έχει αρκετά χρόνια μπροστά του να προπονεί. Αν έχουμε σκεφτεί τον Ρανιέρι για τη θέση του Κόντε; Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον Κλαούντιο πρώτα απ' όλα αν το σκέφτεται. Εμείς σκεφτόμαστε διάφορα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι τιμή για την Ιταλία που ένας προπονητής από τη χώρα κατέκτησε την Premier League. Ανταγωνισμός, αφοσίωση και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος αποτελούν τα γνωρίσματα του Ρανιέρι», ανέφερε στις δηλώσεις του, ωστόσο ο τεχνικός των «Αλεπούδων» ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά στο κεφάλαιο Ιταλία και στο ενδεχόμενο να γίνει ξανά ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας σε τον περασμένο μήνα σε ιταλικά μέσα:

«Να καθίσω στον πάγκο της Ιταλίας; Νομίζω πως το κεφάλαιο προπονητής σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κλείσει για εμένα. Την πάτησα ήδη μία φορά με την Ελλάδα», φέρεται να είχε αναφέρει σε σχόλιο του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα