«Έλα να φτιάξουμε την νέα Λεωφόρο»

«Έλα να φτιάξουμε την νέα Λεωφόρο»

«Έλα να φτιάξουμε την νέα Λεωφόρο»

bet365

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το σχέδιο για την ανακαίνιση της Λεωφόρου, ζητώντας τη στήριξη των οπαδών του.

«Είναι δεδομένη η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να γραφτούν οι επόμενες σελίδες δόξας της ομάδας στη Λεωφόρο. Το όραμα για τη νέα Λεωφόρο έχει να κάνει με πράγματα που θα σας πουν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Μιχαλαριάς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Αλαφούζος, η αρχιτέκτονας κ. Μαρία Κοκκίνου, και η υπεύθυνη μάρκετινγκ, Σελήνη Ευθυμίου» είπε αρχικά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής, για να συνεχίσει ο Γιάννης Αλαφούζος, αναλύοντας το όραμα για την ανακατασκευή του γηπέδου:

«Ευχαριστώ που ήρθατε για να σας δείξουμε την καινούρια Λεωφόρο και να λανσάρουμε την καμπάνια για την κατασκευή της. Διάβασα διάφορα πράγματα κι αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως επισκευάστηκε μετά την κατοχή, το 1948, με πρωτοβουλία του Απόστολου Νικολαΐδη και με έναν μεγάλο έρανο των φίλων του Παναθηναϊκού. Τότε μπήκαν και οι πρώτοι προβολείς.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των Παναθηναϊκών σπίτι μας είναι η Λεωφόρος. Όλοι έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μας οπαδικά βήματα στη Λεωφόρο. Εγώ έχω πολύ ισχυρές μνήμες από το παιχνίδι με την Έβερτον και τον Ερυθρό Αστέρα. Το γήπεδό μας σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, δεν είναι ούτε σύγχρονο, ούτε όμορφο, γιατί ο ψυχισμός που εκπέμπει αυτό το γήπεδο είναι συγκλονιστικός.
Είχα γνωρίσει έναν Άγγλο αρχιτέκτονα και είχαμε πάει στο Βοτανικό, μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή. Όταν περάσαμε από τη Λεωφόρο μού είπε πως αυτό το γήπεδο έχει ψυχή και εδώ πρέπει να μείνετε». «Όλοι μας θα βάλουμε πλάτη. Τα έργα μας θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα πλέι οφ. Θα κατασκευάσουμε τις νέες σουίτες. Έχουμε ήδη μαζέψει πάνω από 1 εκατ. ευρώ από φίλους της ομάδας. Στόχος είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε. Έχουμε ήδη υποβάλει τα χαρτιά για τις άδειες. Θα φτιάξουμε τη δεύτερη εξέδρα για 2.300 οπαδούς και δύο κτίρια στα κόρνερ, αλλά και το μισό περίβλημα στο εξωτερικό.
Εμείς είμαστε περαστικοί. Έχουμε μια βάρδια, υπηρετούμε τον Παναθηναϊκό και φεύγουμε. Ο Παναθηναϊκός μένει».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, είχε να πει:
«Εμείς αυτό το χώρο τον λατρεύουμε, από αυτόν ζει κι αναπνέει όλος ο Παναθηναϊκός. Θα καταλάβετε πολύ περισσότερο αν ζήσετε εδώ τι πάει να πει Παναθηναϊκός και τι μέρος αυτού του τόπου και της πόλης είναι ο σύλλογος αυτός. Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανακαίνιση του γηπέδου. Είναι μια ανακαίνιση της αγάπης, του πάθους και της τρέλας μας. Ο Παναθηναϊκός βάλλεται από παντού αυτή τη στιγμή, από διάφορα συστήματα. Είναι ένα αγκάθι στις βλέψεις τους. Είναι χρυσή ευκαιρία για όλους τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούν γύρω από ένα στόχο. Ο Παναθηναϊκός παίρνει μια στρατηγική απόφαση: πρέπει να μείνει στη Λεωφόρο και αυτό γίνεται. Θέτει ως στόχο του να μείνει για πολλά χρόνια εδώ.
Οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί θα χτίσουν το γήπεδό τους, όπως το κάνουν 108 χρόνια τώρα. Γιατί είμαστε περήφανοι. Δεν είναι μόνο ο σκοπός, αλλά και ο τρόπος, να το φτιάξουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Είμαι περήφανος που συμμετέχω ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη σε αυτή την προσπάθεια, γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι γιατί αυτή η εκδήλωση φιλοξενείται στον ‘Τάφο του Ινδού’, που είναι αθλητικό κέντρο. Υπάρχουν εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα εδώ. Αυτή η ανακαίνιση θα βοηθήσει όλα αυτά τα αθλήματα και θα γεννιούνται νέοι Παναθηναϊκοί. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για το όραμά του. Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».
Μαρία Κοκκίνου: «Υπεύθυνος για το έργο είναι ο Νικόλας Παπλωματάς από το γραφείο μας. Συγκινήθηκα όταν μας έγινε η πρόταση, γιατί είμαι φίλαθλος από την εποχή του Γουέμπλεϊ και είχα διαρκείας πολλά χρόνια. Ένα σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει το γήπεδό του και να το ανακαινίσει. Υπάρχουν τρεις παράμετροι: α) η εικόνα του γηπέδου ως προς την πόλη, που χρήζει άμεσης βελτίωσης, β) ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου, με αύξηση της χωρητικότητας και βελτίωση των βοηθητικών λειτουργιών, γ) προσθέτουμε λειτουργίες όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπως εστιατόριο και ένας πολυχώρος.
Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν μέσα στις πόλεις. Είναι μνημεία, γιατί εκεί συμπυκνώνονται μνήμες πολλών ανθρώπων. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να υπερασπιστεί έναν χώρο με τεράστια ιστορία. Μπορεί να γίνει, αν το γήπεδο εκσυγχρονιστεί και αυτό είναι εφικτό. Να γίνει ένα γήπεδο αντάξιο του επιπέδου της ομάδας του Παναθηναϊκού.
Αυτό θα γίνει με το να καλυφθεί το γήπεδο περιμετρικά, από ένα υλικό που είναι σαν σήτα και καλύπτει τις ατέλειες. Η προσπάθεια είναι να μην περάσουμε το υπάρχον ύψος. Οι νέες κερκίδες θηλυκώνουν πάνω στις υπάρχουσες, ενώ προστίθεται ένας χώρος εστιατορίου, που μπορεί να είναι και χώρος μουσείου. Στα τέσσερα σημεία του κόρνερ διαμορφώνονται διόροφοι χώροι για σουίτες και στα κάτω σημεία μπαρ και χώροι για να εξυπηρετούν τους φιλάθλους. Εξωτερικά μπορεί να βγάζει φως προς την πόλη, με κάτι σαν κέλυφος γύρω από το γήπεδο. Αυτό το κέλυφος μπορεί να αξιοποιηθεί για να αποκτήσει το γήπεδο φιλική εικόνα προς την πόλη.
Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει στις 20.000 με τις προσθήκες αυτές. Το εστιατόριο θα έχει μοναδική θέα προς το Λυκαβηττό και φυσικά θα βλέπει προς το γήπεδο.
Εκσυγχρονίζονται όλες οι διαδικασίες εισόδου και οι υποδομές στο γήπεδο. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες, γιατί οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Όλη η προσπάθεια έγινε ώστε χωρίς να πειραχτεί το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί και να αλλάξει, με μικρό κόστος. Νομίζω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό».
Σελήνη Ευθυμίου: «Έχουμε οργανώσει μια καμπάνια επικοινωνίας. Η Λεωφόρος σχεδόν μετά από 100 χρόνια μετά την πρώτη της κατασκευή βρίσκεται σε μια πρόκληση, αυτή της ανακατασκευής. Το γήπεδο είναι μέρος της ιστορίας και της εικόνας μας, αλλά και μέρος της πόλης. Είναι ένα κάλεσμα προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για να στηρίξουν το όραμά μας. Έχουμε διαμορφώσει δέκα χορηγικά πακέτα, που έχουν αντισταθμιστικά οφέλη και ευκολίες πληρωμής. Τα έχουμε σχεδιάσει για να καλύψουμε όλα τα βαλάντια, έχουμε ξεκινήσει από τα 20 ευρώ, αμέσως μετά τα 50 ευρώ και ακολούθως κάθε πακέτο έχει σειρά αντισταθμιστικών οφελών. Τα οφέλη αυτά υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας. Εκτός από τις εκπτώσεις, τις προσβάσεις σε ευκαιρίες κλπ, έχουμε εισάγει την ονοματοθεσία της θέσης.
Όσοι συμμετέχουν από το πακέτο 3 ως 9, μπορούν να δουν στη θέση τους το όνομά τους χαραγμένο. Γίνονται χορηγοί γηπέδου εφ’ όρου ζωής και αυτό αποτυπώνεται. Όποιος επιθυμεί να συνδράμει μπορεί να το κάνει μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Έχουμε οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια, με διάφορα διαφημιστικά οχήματα, όπως το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ μας. Υπάρχουν οι πρεσβευτές μας που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους και συμβάλουν στην επέκταση της καμπάνιας. Οργανώνουμε, επίσης, για την επόμενη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Χριστίνα Βραχάλη, με τις δραστηριότητες του συλλόγου. Στο στούντιο θα βρίσκονται παλαίμαχοι αθλητές, ταλέντα, δημοσιογράφοι και θα κάνουμε συνδέσεις με τα κλαμπ του Παναθηναϊκού σε Αμερική, Κύπρο και Ευρώπη. Εκείνη τη βραδιά ελπίζουμε όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού να ενωθεί για να στηρίξει το νέο όραμα».
-Πόσο θα χρειαστεί η πρώτη φάση των έργων και πού θα γίνουν τα ευρωπαϊκά ματς;
Γιάννης Αλαφούζος: «Υπολογίζουμε πως από τη στιγμή που θα πάρουμε την άδεια θα χρειαστούμε τρεις μήνες. Γι’ αυτό θεωρούμε δεδομένο ότι τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια θα τα δώσουμε στο ΟΑΚΑ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε τα περισσότερα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα εδώ, στη Λεωφόρο, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα».
-Ποιο το κόστος και αν θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι της Περιφέρειας;
Γιάννης Αλαφούζος: «Για να γίνουν τα βασικά κομμάτια χρειαζόμαστε από 10 ως 15 εκατ. ευρώ. Προφανώς ελπίζουμε πως θα μας δοθούν τα χρήματα της Περιφέρειας και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε πως δεν θα μας δοθούν. Πάντως τα 7 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας δεν φτάνουν. Από ό,τι ξέρουμε θα μας τα δώσουν. Του χρόνου θα ξεκινήσουμε όπως και να’ χει το δεύτερο κομμάτι των έργων».
Ποιο είναι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα;
Γιάννης Αλαφούζος: «Η πρώτη φάση θα αρχίσει μετά το τέλος των playoffs. Τα κτίρια θα ξεκινήσουν μόλις πάρουμε την άδεια. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως θα υπάρξει καθυστέρηση. Μόλις πάρουμε την άδεια, πιστεύω τον Ιούνιο, θα προχωρήσουμε στα έργα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα