Στα 64 του, ο Ρανιέρι λέει στον εαυτό του να μην πάει σπίτι του!

Στα 64 του, ο Ρανιέρι λέει στον εαυτό του να μην πάει σπίτι του!

bet365

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι θυμάται όλες τις στιγμές που τον απέλυσαν, τα πρώτα χρόνια στους πάγκους, τις φορές που είπε "πάω σπίτι μου", η Εθνική που δεν ήταν η χειρότερή του εμπειρία κι η Βαλένθια όπου όλοι τον αγαπούσαν και τελικά τον... έδιωξαν.

Η πορεία του Κλάουντιο Ρανιέρι μέχρι την κορυφή θυμίζει ένα τρενάκι τρόμου. Ενα τρενάκι που ουκ ολίγες φορές τον οδήγησε να πει στον εαυτό του "πρέπει να πας σπίτι σου". Και εκείνος πήγε, αλλά πάντα κάτι τον τραβούσε στους πάγκους, σα να ήθελε η μοίρα να τον κάνει πρωταθλητή στην Premier League, να τον μεταμορφώσει από έναν αποτυχημένο προπονητή εθνικής ομάδας σε έναν σύγχρονο θαυματοποιό.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι, μετά τις στιγμές θριάμβου και την ώρα που το Λέστερ μεθούσε από χαρά και άφθονο αλκοόλ, εκείνος γύρισε τον χρόνο 30 χρόνια πίσω! όταν και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Serie C, αναλαμβάνοντας ομάδες που με το ζόρι συμπλήρωναν (όχι πάντα) 11άδα.

Ετσι διηγείται ο Ιταλός την πορεία του μέχρι και τη Βαλένθια...

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Λίβερπουλ - Γουότφορντ, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν η Λίβερπουλ πετύχει τουλάχιστον τρία τέρματα, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

«Στο ξεκίνημα, στην Puteolana και στην Lamezia ήμουν στην κορυφή του πρωταθλήματος χωρίς να χάσω κανένα ματς αλλά υπήρξε κάτι περίεργο που δεν μου άρεσε - δεν θέλω να σας πω τι - και που με έκανε να πω: "άντε γεια, πάω σπίτι". Και έφυγα.

Ο δεύτερος χρόνος ξεκίνησε περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο. Ανέλαβα μια μικρότερη ομάδα, την Puteolana στη Serie C, που δεν είχε παίκτες. Επαιξα σε ένα ματς με 10, αν θυμάμαι καλά, όχι με 11.

Αλλά ξέρετε, κάτι περίεργο συνέβη και με απέλυσαν. Τότε είπα: "Αυτή δεν είναι η δουλειά μου". Αγαπώ το γήπεδο, αγαπώ το ποδόσφαιρο αλλά υπάρχει τόση πολιτική και εγώ δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής. Είμαι καθαρός άνθρωπος. Οπότε είπα: "Δεν είναι η δουλειά μου".

Τότε, απέλυσαν ξανά δύο προπονητές και άλλαξαν ιδιοκτήτη. Ο νέος πρόεδρος με κάλεσε πίσω να τελειώσω τη σεζόν. Είχαν ήδη υποβιβαστεί αλλά οι παίκτες είπαν: "Θέλουμε τον Κλάουντιο ξανά". Περίμενα και ξαφνικά έλαβα μια κλήση από την Κάλιαρι, την οποία είχαμε νικήσει, η Κάλιαρι ήταν ένας γίγαντας για τη Serie C», θυμάται ο πρωταθλητής της φετινής Premier League για το ξεκίνημά του στους πάγκους και μετά αναφέρεται στη χειρότερή του στιγμή, η οποία - όπως λέει ο ίδιος - δεν ήταν με την Εθνική.

«Κάποιος μου είπε: "η χειρότερη στιγμή ήταν στην Ελλάδα" αλλά όχι. Η χειρότερη στιγμή ήταν η δεύτερη χρονιά στη Βαλένθια.

Είπα στον ιδιοκτήτη και στον αθλητικό διευθυντή: "Θα είναι μια δύσκολη χρονιά", επειδή την προηγούμενη χρονιά είχαν πετύχει κάτι πάνω από το δυνατό. Είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα και το UEFA με τον Μπενίτεθ και θα ήταν μια δύσκολη σεζόν.

Είπαν: "Τώρα σε φέρνουμε πίσω επειδή όλοι σε αγαπάνε". Και τους απάντησα: "Ναι, αλλά πρέπει να με βοηθήσετε".

Μου είπαν: "Ναι Κλάουντιο, ναι Κλάουντιο. Τότε απέλυσαν τον Κλάουντιο».

Μετά ο Κλάουντιο βρέθηκε στους πάγκους των Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Μονακό και της Εθνικής μας.

Στη Λέστερ, όμως, ζει τις καλύτερες μέρες του ως προπονητής. Στα 64 του, ο Κλάουντιο δεν λέει στον εαυτό του να πάει σπίτι του. Ο Κλάουντιο λέει στον... Ρανιέρι: «Είσαι πρωταθλητής στην Premier League πια, μην πας σπίτι σου».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα