Αρχίζουν κανονικά και βλέπουμε...

Αρχίζουν κανονικά και βλέπουμε...

Αρχίζουν κανονικά και βλέπουμε...

Η απόφαση της ΕΠΟ να διεξαχθεί στις 15 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει και το πρόγραμμα των πλέι οφ. Αρχικά θα ξεκινήσουν κανονικά και μετά υπάρχει η σκέψη να διεξάγονται κάθε τρεις μέρες.

Και εκεί που έμεναν λίγες μέρες να αρχίσουν τα πλέι οφ, ήρθε το αλαλούμ του Κυπέλλου να τα αλλάξει όλα. Από την στιγμή που υπήρξε η αναβολή του τελικού και η σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ που ορίζει εκ νέου την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τις 15 Μαΐου, θέλοντας και μη αλλάζει και το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Και τον αλλάζει γιατί όπως έχει ήδη γνωστό, οι ομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους ως τις 30 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να τεθούν στην διάθεση των Εθνικών τους ομάδων ενόψει προετοιμασίας για το Euro της Γαλλίας.

Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αρχικά για να συζητάμε για πιθανές αλλαγές ημερομηνιών, θα πρέπει να δούμε αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δεχθεί τη νέα ημερομηνία της ΕΠΟ και πει το οκ για να γίνει ο τελικός, μιας και σε αντίθετη περίπτωση δεν τίθεται θέμα με το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Αν τελικά πάνε όλα καλά και η αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τους «κιτρινόμαυρους» διεξαχθεί κανονικά, στην Σούπερ Λίγκα θα αρχίσουν κανονικά τα παιχνίδια την Τετάρτη 11/5 και μετά η πιο πιθανή εξέλιξη είναι να γίνονται οι αναμετρήσεις κάθε τρεις μέρες. Η 2η αγωνιστική στις 18, η 3η στις 21, η 4η στις 24, η 5η στις 27 και η 6η στις 30. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, πάντως διαβεβαίωνε το Σάββατο πως τα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση την 2η αγωνιστική που θα υπάρξει η αλλαγή λόγω του τελικού του Κυπέλλου.

Όλα αυτά βέβαια θα αποφασιστούν από Δευτέρα, όταν θα υπάρξουν σχετικές επαφές στην Λίγκα, ενώ μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα γίνει και συνεδρίαση του Δ.Σ που θα έχει να κάνει με το θέμα αυτό. Το σίγουρο πάντως είναι πως η αναβολή του τελικού αλλά και ο ορισμός του για τις 15 του μήνα, μόνο προβλήματα δημιουργεί και είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τις FIFA και UEFA κάποια παράταση προκειμένου οι παίκτες των ομάδων που παίζουν στα πλέι οφ, να πάνε μια-δυο μέρες πιο αργά στην Εθνική τους ομάδα. 

Τέλος σε σχέση με τις διαρροές που... χρεώνονται στην ΕΠΟ περί πρόωρης λήξης της περιόδου και των πλέι οφ υπάρχουν τα εξής δεδομένα: 1) Η ΕΠΟ δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει κάτι τέτοιο παρά μόνο η Super League και 2) Μία τέτοια ενέργεια είναι και ανέφικτη και παράνομη και παράτυπη, δηλαδή έξω από κάθε κανονισμό. Άλλο το τι μπορεί να λέγεται στους... διαδρόμους και άλλο το τι είναι εφαρμόσιμο.

Επιπλέον μία τέτοια απόφαση και ενέργεια θα επιφέρει και νέο κίνδυνο Grexit...

Best of internet