Eπέστρεψε στην Premier League η Μίντλεσμπρο! (vid+pics)

Gazzetta team
Eπέστρεψε στην Premier League η Μίντλεσμπρο! (vid+pics)

bet365

Το 1-1 με την Μπράιτον ήταν αρκετό για την ομάδα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, η οποία «κλείδωσε» την απευθείας άνοδο στην Premier League!

Οι σκηνές ήταν απίστευτες. Το 1-1 κρατούσε τη Μπόρο σε τροχιά ανόδου και όσο τα λεπτά των καθυστερήσεων περνούσαν, το αίμα έβραζε όλο και περισσότερο. Στο 96' ο Κρις Χιούτον έγινε έξαλλος, καθώς μέλη του προπονητικού τιμ των γηπεδούχων παρεμπόδιζαν τον Μπρούνο να εκτελέσει πλάγιο. Η λήξη όμως δεν άργησε και ακολούθησε χαμός!

Το παιχνίδι ήταν σαν τελικός, αφού με νίκη ανέβαιναν οι «γλάροι», αφήνοντας τους γηπεδούχους να παλέψουν στ απλέι οφ. Οι παίκτες του Καράνκα προηγήθηκαν με τον Στουάνι στο 19', ωστόσο ο Στέφενς ισοφάρισε στο 55' και οι ελπίδες της Μπράιτον αναπτερώθηκαν. Ο σκόρερ όμως αποβλήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα για φονικό μαρκάρισμα στον Ραμίρες και το έργο των φιλοξενούμενων έγινε έτσι πολύ πιο δύσκολο. Η Μπόρο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και κράτησε το 1-1 για το 90λεπτο και τα 8 λεπτά καθυστερήσεις.

Έπειτα από 7 χρόνια απουσίας και έχοντας φτάσει πολύ κοντά στην πηγή χωρίς να πιει νερό, η Μίντλεσμπρο πλέον είναι και μαθηματικά στην Premier League! Eκατοντάδες οπαδοί βούτηξαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας σαν παιδάκια και σηκώνοντας τους παίκτες στους ώμους τους, ενώ στο κέντρο του γηπέδου ένα κόκκινο καπνογόνο έδινε τον τόνο! Η απευθείας άνοδος ισοδυναμεί με 215 εκατομμύρια ευρώ!

Μαζί τους και ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κάνοντας φέτος σούπερ χρονιά και διατηρώντας 22 φορές απαραβίαστη στην εστία του, ετοιμάζεται στα 38 να δοκιμάσει την εμπειρία του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο! O Dimi ήταν βασικός σε όλη την ξέφρενη πορεία για την άνοδο και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο ότι η ομάδα του έχει το μικρότερο παθητικό τερμάτων της κατηγορίας. Τα clean sheets του έφεραν... παροξυσμό στη Βόρεια Αγγλία, όπου ο τοπικός Τύπος μέσα στη χρονιά ξεκίνησε τις συγκρίσεις με τους θρύλους που έχουν περάσει κάτω από την εστία του συλλόγου.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας άκουσε το κοινό να του φωνάζει «Υπάρχει μόνο ένας Στίβι Γκίμπσον» και με δάκρυα στα μάτια χαιρέτησε τους οπαδούς, ενώ πολύ συγκινημένος ήταν και ο Αϊτόρ Καράνκα, ο προπονητής της Μπόρο. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για αυτoύς τους παίκτες, τον κόσμο, τον πρόεδρο».

Οι σαμπάνιες συνόδεψαν το «We 're going up» των ποδοσφαιριστών!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα