Σιμεόνε: «Γράφουμε Ιστορία με την Ατλέτικο»

Σιμεόνε: «Γράφουμε Ιστορία με την Ατλέτικο»

Gazzetta team
Σιμεόνε: «Γράφουμε Ιστορία με την Ατλέτικο»

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στον τελικό του Champions League και «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου την Ισπανία, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να τονίζει πως τα κατορθώματα των «ροχιμπλάνκος» θα γραφτούν στην Ιστορία και θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομάδες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Νιτέγκο Σιμεόνε εντυπωσιάζει για ακόμα μία χρονιά, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Champions League, ενώ με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε στη La Liga βρίσκεται ισόβαθμη με τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έχοντας αποκλείσει στην πορεία της για τον τελικό του Champions League τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, δύο από τις βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου και καταφέρνοντας παράλληλα να παραμένει ζωντανή στην κούρσα του ισπανικού πρωταθλήματος, διεκδικώντας τον τίτλο επί ίσης όροις μαζί με του «μπλαουγκράνα» και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο, όπως τόνισε και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Le Red, γράφει Ιστορία και αποτελεί το «φωτεινό» παράδειγμα προς την επιτυχία.

«Νομίζω πως τα όσα έχουμε καταφέρει θα γραφτούν στην Ιστορία, καθώς δείχνουμε στον κόσμο πως ο καθένας μπορεί να πετύχει τα πάντα. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μπάγερν είναι οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο, όμως θα πρέπει να προσέχουν, γιατί είμαστε πλέον και εμείς εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Αργεντινός τεχνικός, ενώ σε ότι αφορά στον τελικό του San Siro απέναντι στους «Μερένχες», πρόσθεσε:

«Ο στόχος δεν είναι να φτάσεις στον τελικό, αλλά να τον κερδίσεις. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά. Αν σκεφτόμαστε από τώρα το παιχνίδι που θα γίνει στις 28 Μαΐου, δεν πρόκειται να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Οι πιθανότητες νομίζω είναι μοιρασμένες, καθώς οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά».

Σε ότι αφορά στη μάχη για τον τίτλο στη La Liga, ο Σιμεόνε σχολίασε: «Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα απ' όλα τη δική μας δουλειά και να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που μας έχουν απομείνει. Γι' αυτό ακριβώς προετοιμαζόμαστε και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο. Αυτή χρονιά παλεύουμε μέχρι τέλους μαζί με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ για τον τίτλο και στο Champions League φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Οπότε για εμάς είναι σαν να αγωνιζόμαστε όλη τη σεζόν σε δύο διαφορετικά Champions League».

Τέλος, παρότι ξεκαθάρισε πως νιώθει πολύ χαρούμενος στην Ατλέτικο, ο «Τσόλο» δεν έκρυψε πως θα ήθελε μία μέρα να καθίσει στον πάγκο της Αργεντινής, καθώς και σε αυτούς των Ίντερ και Λάτσιο, στις οποίες αγωνίστηκε και ως παίκτης, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι.

«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον Μέσι. Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο Πάντοτε όποτε τον συναντώ χαιρετιόμαστε και συζητάμε. Έχουμε μία καλή σχέση, όπως φυσικά και με τον Μασεράνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα